REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

DOI MINORI, CONDAMNAŢI după ce au TÂLHĂRIT şi VIOLAT o VÂRSTNICĂ

DOI MINORI, CONDAMNAŢI după ce au TÂLHĂRIT şi VIOLAT o VÂRSTNICĂ

Replica API 1 iulie 2021 | 15:40 1869

Leonard Ionuţ Necula şi Cristi Tudor au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi viol în formă continuată, respectiv tâlhărie calificată şi complicitate la viol. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi pătruns peste o vârstnică de 68 de ani şi profitând că aceasta nu a putut să se apere, au tâlhărit-o, iar Leonard Ionuţ Necula a şi violat-o. Cei doi sunt minori, şi se află în stare de arest preventiv în Centrul de Detenţie Brăila-Tichileşti.

Cum s-au petrecut faptele

Cei doi inculpaţi ar fi pătruns prin efracţie în casa victimei de unde au sustras o sticlă de apă minerală Borsec, o sticla de bere la 2 litri, care avea mai puțin de 1/4 bere, o sticlă de 1/4 litri plină pe jumătate cu țuică și o pungă de chipsuri şi două telefoane mobile. Mai mult decât atât, Leonard Ionuţ Necula a violat-o de două ori pe victimă, prin întrebuinţarea violenţei şi cu ajutorul lui Cristi Tudor. După consumarea faptelor, cei doi ar fi plecat la vărul lui Cristi Tudor, căruia i-au povestit ce i-au făcut victimei, lăudându-se cu faptele lor și arătându-i cele două telefoane sustrase.

Leonard Ionuţ Necula este consumator de droguri

Tatăl lui Leonard Ionuţ Necula este încarcerat, iar minorul a declarat că a început să consume substanțe psihoactive de la vârsta de 14 ani, fiind atras de stilul de viață promovat de prietenii tatălui. Acesta a declarat că a preferat compania acestui anturaj cât timp tatăl sau a fost condamnat, aproximativ 1 an și jumătate, deși avea posibilitatea să locuiască și să fie îngrijit de bunicii paterni sau de către mamă.

Ce a spus instanţa

La individualizarea măsurii educative ce urmează a fi aplicate inculpaților minori, instanța a avut în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal și nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială. Magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârşova au hotărât condamnarea lui Leonard Ionuţ Nicola la măsura educativă privativă a internării într-un centru de detenție pe o durată de 3 (trei) ani în timp ce Cristi Tudor a primit măsura educativă privativă a internării într-un centru de detenție pe o durată de 1 (un) an și 6 (șase) luni. Sentinţa a fost dată în data de 23 iunie şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lu mata si la toata familia ta ii place mai mult
6
1
cred ca i-a placut si ei morcovul tanar
4
20

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212