REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Doi minori, spaima pensionarilor din Cobadin. Vezi de ce!

Doi minori, spaima pensionarilor din Cobadin. Vezi de ce!

Victor ROTARU 25 martie 2024 | 00:00 1956

Emrah A. și Macsun A., doi minori în vârstă de 16, respectiv 15 ani, au încercat să se îmbogățească peste noapte, dând o spargere la casa unor bătrâni, știind despre aceștia că stau singuri iar unul dintre ei este imobilizat la pat. După ce au intrat în casă și i-au amenințat pe cei doi cu moartea, dacă nu le spun unde țin banii, cei doi au avut surpriza de a da peste alți 2 bărbați, care locuiau cu chirie, venindu-le și acestora de hac, alegându-se la finalul spargerii doar cu un telefon și cu un ceas.   

Doi minori, spaima pensionarilor din Cobadin. Vezi de ce!

Totul s-a întâmplat în noaptea de 24 spre 25 iulie 2023, în jurul orei 03:30, atunci când Emrah A., în vârstă de 16 ani, împreună cu Macsun A., în vârstă de 15 ani, au pătruns într-un imobil din Cobadin, situat pe strada Gladiolei și prin exercitarea de amenințări cu moartea și profitând de starea de vădită de vulnerabilitate, datorată vârstei și stării de sănătate (pareză), au încercat să îi deposedeze pe Dumitru și Olga P. în vârstă de 71, respectiv de 66 de ani, de suma de bani provenită din pensie. În același imobil, locuiau și 2 chiriași, Turan S. și Nicolae S., care și aceștia au fost victimele celor doi minori, aceștia reușind să fure un ceas și un telefon.

Fiind audiat în calitate de suspect, Emrah A. a recunoscut faptele, declarând următoarele: „În seara zilei de 24 iulie, am consumat băuturi alcoolice la locuința tatălui meu vitreg. Acolo se afla şi vărul meu Macsun A., în vârstă de 15 ani, care a consumat cu noi bere. Astfel, amândoi, fiind sub influența băuturilor alcoolice, în jurul orelor 03:00, am plecat de la locuința tatălui meu vitreg, și ajungând la intersecția străzii Crângului cu strada Gladiolei, şi cunoscând că în zonă locuiește o familie de bătrâni singuri, ne-am hotărât să intrăm în casa acestora, pentru a sustrage sume de bani şi bunuri. Astfel, am pătruns în incinta curții locuinței bătrânilor, acolo unde am decuplat siguranțele de la panoul electric. După ce am văzut că în interiorul casei este întuneric, am pătruns în locuință și am intrat în camera unde dormeau cei doi bătrâni. Unul dintre soți s-a trezit exact când noi eram în pragul ușii. Le-am spus să tacă din gură, să nu țipe și le-am cerut să ne indice locul în care țin banii de pensie. Văzând că soția nu poate să vorbească și soțul a început să plângă de frică, împreună cu Macsun, ne-am suit în patul în care dormeau cei doi, ne-am pus peste corpul lor, astfel încât să nu se poată ridica din pat şi am căutat bunuri de valoare, însă nu am găsit nicio sumă de bani.

Doi minori, spaima pensionarilor din Cobadin. Vezi de ce!

După acel moment, am ieșit din camera bătrânilor și le-am spus să nu strige după ajutor. Ajunși pe hol, am auzit voci dintr-o altă încăpere, din incinta aceluiași imobil și împreună cu Macsun, am intrat în acea cameră. Am văzut că acolo se aflau doi bărbați, care consumau băuturi alcoolice. În acel moment Macsun l-a lovit pe unul dintre cei doi cu pumnul în zona feței și i-a desfăcut și luat ceasul de la mână. Eu l-am lovit pe celălalt bărbat cu pumnul în zona feței, și după ce a căzut peste patul din cameră, eu am luat un telefon mobil de pe pat. După toate acestea, am fugit de la locul respectiv. Am ascuns ceasul sustras în interiorul unei autoutilitare aparținând tatălui meu vitreg, iar telefonul mobil l-am vândut contra sumei de 90 de lei, sumă pe care, am împărțit-o în mod egal cu vărul meu.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis să îi aplice lui Emrah A. și lui Macsun A. măsura educativă privată de libertate a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată și tâlhărie calificată. Sentința nu este definitivă. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt antrenați de părinți sau de cei mai mari
0
0
Cobadin raiul borfasilor,nu știi ce face organele competente,stau în masini
1
0
dupa un an, sunt ...liberi profesionisti, sau calificat si ...lucreaza la case mai mari!asa sunt legile ,sa prospere, fara munca ,fara educatie fara, fara, fara!
8
0
La tichilesti nu mai este puscarie ptr minori sau au desfiintat o si pasta?
8
1
Haideți să le spunem pe nume, doi țigani! Scursurile societății, viitorii asistați sociali, pleava comunității, paraziți sociali, dar cât sa ii mai suportăm??? Puneți mâna pe ciomege și arătați le cine sunt cu adevărat stăpânii acestei țări!!!
16
0
Iar Cobadinul.Cand știri despre câini,despre șoferi beți,despre r**i ca stau gura casca și distrug tot prin centru,când despre o anume dna ca hrănește câini maidanezi la biblioteca,când despre angajări pe "bune" la primărie, acum despre furturi. Ție și frica sa mai stai în casa da sa mergi pe strada.ce face locala își justifica meseria ce face autoritățile a rămas bătălii între interlopii rurale ca drifturi și mașini scumpe au deși nu au servici , păcat de ce a ajuns comuna.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272