REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Doi muncitori din PORTUL Constanța, PRINȘI în FLAGRANT când vindeau CANABIS

Doi muncitori din PORTUL Constanța, PRINȘI în FLAGRANT când vindeau CANABIS

Replica API 15 iunie 2021 | 00:47 8339

Valentin Dumitru Sandu și Silviu Florin Mihalache au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Cei doi sunt acuzați că ar fi încercat să vândă cantitatea de 29,89 grame de canabis unor colaboratori ai Poliției, aflați sub acoperire. Cei doi inculpați ar fi deținut 20 de kilograme de canabis, din care vânduseră 8 kg și intenționau să vândă și restul cu 3500 de lei kilogramul. Inculpații lucrează amândoi în Portul Constanța Sud Agigea, unul fiind motostivuitorist iar celălalt șofer.

Cum s-au petrecut faptele

Lucrători din cadrul BCCO Constanța - Serviciul Antidrog s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Valentin Dumitru Sandu și Silviu Florin Mihalache din localitatea Techirghiol, jud. Constanța, au deținut 20 de kg de cannabis, din care au vândut 8 kg și intenționează să pună în vânzare și restul cantității de 12 kg cannabis cu prețul de 3.500 lei/kg. Astfel, s-a dispus începerea urmăririi penale a celor doi cu privire la infracțiunile de trafic de droguri de risc. Cei doi colaboratori sub acoperire, s-au întâlnit cu Silviu Florin Mihalache, care primise drogurile de la Valentin Dumitru Sandu, la un restaurant din comuna Topraisar. Cei 4, cu ei era și un prieten de-ai inculpatului, au purtat o discuție în cadrul căreia Silviu Florin Mihalache și-a reiterat disponibilitatea de a le vinde colaboratorilor 30 de grame de cannabis la prețul total de 1.050 lei. Acesta a arătat că tranzacția respectivă constituie premisa unei tranzacții ulterioare cu o cantitate mai mare de droguri. Ulterior, Silviu Florin Mihalache s-a deplasat la mașina celor doi colaboratori și le-a dat aprox. 30 grame de substanță vegetală sub formă de muguri de culoare verde-brun, împachetată într-un plic autosigilant din plastic transparent. Inculpatul a primit 1100 de lei și a plecat împreună cu prietenul său.

Ce au spus inculpații

Fiind audiat la data de 22.06.2020 în calitate de suspect/inculpat, Silviu Florin Mihalache a negat infracțiunea ce i-a fost reținută în sarcină, precizând că nu își poate aminti cu exactitate dacă a vândut cantitatea de cannabis menționată în încadrarea juridică ce i-a fost reținută în sarcină. În schimb, acesta a declarat faptul că, participând la diferite petreceri, vindea mici cantități de droguri, respectiv cannabis, pe care le primea de la diverși prieteni de-ai săi, aceștia oferindu-i-le pentru a le fuma, cantități de cannabis pe care el ulterior le vindea altor persoane contra sumei de aproximativ 50 lei. Valentin Dumitru Sandu a negat că i-ar fi dat drogurile lui Silviu Florin Mihalache, nerecunoscând acuzațiile aduse.

Ce a spus instanța

Instanța a luat în considerare contextul comiterii faptei, modul și mijloacele de comitere, natura drogurilor traficate, cantitatea care în niciun caz nu este neglijabilă, relațiile sociale lezate, urmările produse, rezonanța unei asemenea fapte în cadrul colectivității, periculozitatea concretă a inculpaților evidențiată și prin prisma datelor personale pozitive, precum și conduita procesuală. Instanța a decis condamnarea celor doi inculpați la câte 1 an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Sentința a fost dată în data de 15 mai 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e mizilic! VALU LUI TRAIAN a devenit un fel de Columbia
1
0
Oiile negre
0
0
Au facut si ei sif pe altii ... la unu cu cateva gr da cu exec.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920