REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Donald Trump ameninţă Iranul, după atacul asupra ambasadei SUA: Vor plăti un preț foarte mare

Donald Trump ameninţă Iranul, după atacul asupra ambasadei SUA: Vor plăti un preț foarte mare

Replica API 2 ianuarie 2020 | 01:39 443

Donald Trump

Atacul contra ambasadei americane de la Bagdad a fost opera unor "terorişti", a acuzat marţi seară secretarul de stat american Mike Pompeo, numind două persoane pe care le-a acuzat că au fost susţinute de "aliaţii Iranului". Donald Trump a ameninţat Teheranul că va plăti "un preţ foarte mare", informează AFP.

"Atacul de astăzi a fost orchestrat de nişte terorişti - Abu Mahdi al-Muhandis şi Qaïs al-Khazali - şi susţinut de aliaţii Iranului Hadi al-Amari şi Faleh al-Fayyad", a scris pe Twitter şeful diplomaţiei americane.

"Toţi au fost surprinşi într-o fotografie în faţa ambasadei noastre", a scrie el şi a publicat trei fotografii în care apar aceştia.

"Iranul va fi pe deplin responsabil de vieţile pierdute sau de daunele provocate de instalaţiile noastre", a scris preşedintele Donald Trump pe Twitter, mulţumind liderilor irakieni pentru "răspunsul rapid".

"Ei vor plăti un preţ foarte mare! Aceasta nu este o avertizare, ci o ameninţare. Un an bun!", a adăugat cel de-al 45-lea preşedinte al SUA în mesajul trimis de la clubul Mar-a-Lago, în Floride, unde este în vacanţă.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat marţi că nu se aşteapta la un război contra Iranului, la câteva ore după ce a ameninţat Teheranul pentru atacul ambasadei SUA de la Bagdad de către manifestanţii pro-Iran.

"Nu văd ca asta să se întâmple", a răspuns Trump unui jurnalist care l-a întrebat despre posibilitatea unui război contra republicii islamice. "Iubesc pacea", a adăugat el după ce şi-a petrecut vacanţa în Florida.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trump - Mupets show
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272