REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Donald Trump anunţă că „principalul“ succesor al lui Al-Baghdadi la conducerea Statului Islamic a fost de asemenea „eliminat“

Donald Trump anunţă că „principalul“ succesor al lui Al-Baghdadi la conducerea Statului Islamic a fost de asemenea „eliminat“

Replica API 30 octombrie 2019 | 00:00 294

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi că 'principalul' succesor al liderului grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ucis în weekend într-un raid al forţelor americane, a fost de asemenea 'eliminat', informează AFP.

'Tocmai a venit confirmarea că înlocuitorul numărul unu al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost eliminat de trupele americane. Cel mai probabil el urma să preia conducerea (grupării). Acum este mort şi el!', a anunţat preşedintele american într-un mesaj pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă nu a oferit date despre identitatea acestui individ şi nici detalii despre circumstanţele în care a murit.

Nu este clar deocamdată dacă Trump s-a referit la moartea, duminică, a purtătorului de cuvânt al Statului Islamic sau la o altă persoană.

Forţele kurde au anunţat decesul - în cursul unui nou raid în nordul Siriei - al lui Abu Hassan al-Muhajir, 'mâna dreaptă a lui Abu Bakr al-Baghdadi şi purtător de cuvânt al organizaţiei Daesh' (acronimul arab al Statului Islamic, cunoscut şi sub acronimul ISIS).

Preşedintele Donald Trump anunţase duminică moartea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, în cursul unei operaţiuni militare americane în nord-estul Siriei, desfăşurată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

El a expus o relatare detaliată a raidului în cursul căruia al-Baghdadi a fost încolţit de forţele americane şi apoi şi-a detonat centura cu explozibili pe care o avea asupra sa.

Corpul liderului ISIS a fost aruncat în mare, a declarat luni un responsabil al Pentagonului, pentru a evita ca mormântul său să devină loc de pelerinaj. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212