REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Donțu: Stroe ia decizii după capul lui, nu se consultă cu nimeni. Video

Donțu: Stroe ia decizii după capul lui, nu se consultă cu nimeni. Video

Mirela PASCAL 3 aprilie 2024 | 00:00 2323

Consilierul județean Gheorghe Donțu, exclus din PSD în urmă cu trei ani, după ce a votat proiectul inițiat de șeful CJ, privind repartiția banilor către primarii, s-a aflat marți, 2 aprilie a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre excluderea din partid, despre candidații PSD la alegerile locale din 9 iunie, în special despre candidații social democrați. Totodată, a vorbit și despre modul defectuos în care este condusă Organizația Județeană a PSD Constanța.

Dontu: Stroe ia decizii dupa capul lui, nu se consulta cu nimeni. Video

În debutul interviului, Gheorghe Donțu a explicat cum a fost exclus din PSD pentru că a votat un proiect... așa cum i-a sugerat Stroe. „Am fost exclus pentru că am ajuns la divergențe de conflict cu președintele organizației județene, eu am crezut că le-am lămurit. Opinii diferite de cum trebuie să arate, cum trebuie condus, cum trebuie să acționăm în postura de opozanți. Am stabilit o strategie pe care eu cred că am respectat-o, înțelegere pe care domnul președinte Stroe nu a respectat-o. Am votat ce am stabilit cu domnul Stroe, un proiect de hotărâre, după care mi s-a reproșat că am votat. A fost un pretext. La vremea aia eram în opoziție, încă nu se făcuse «cununia civilă» cu PNL-PSD... așa am ajuns să fiu exclus“, a spus Donțu.

Legat de nominalizările PSD pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean, Donțu a declarat: „Nominalizările au fost cu destul suspans, nominalizări aproape naturale. Cătălin Grasa e din corpul PSD mai vechi, mai puțin implicat în activitatea politică, e un membru PSD care a contribuit la politica PSD și nu cred că a făcut-o în cel mai rău mod, cred că a fost un administrator, un manager de spital bun. Cât privește nominalizarea de la municipiu, pentru mine iarăși era așteptată, pentru mine nu e o surpriză, este o alegere mai degrabă rezonabilă”.

Dontu: Stroe ia decizii dupa capul lui, nu se consulta cu nimeni. VideoGheorghe Donțu

PSD Constanța are o administrație foarte proastă, dezastruoasă

De ce a decăzut PSD Constanța?! „Uită-te în spate, în 2012 PSD, cu o altă conducere, evident, a avut nouăsprezece consilieri județeni, atunci a fost ales pe lista USL, în orice caz, 19 personaje erau desemnați de PSD. În 2016 când deja era în sub conducerea partidului, sub conducerea lui Felix, PSD a obținut 16 consilieri județeni. În 2020 au ieșit 10 pe o listă în care au fost și ALDE și Țărăniștii, au rămas opt consilieri PSD. Este un management prost, cred că Stroe are partea lui de vină pentru că ascultă mai puțin oamenii, merge după instincte proprii, nu se consultă cu ceilalți sau poate se consultă și nimeni nu are o altă părere, aici e de discutat. E o administrație a partidului nu proastă, foarte proastă, dezastruoasă care înrăiește lumea, care nu face bine. Nu cred că așa se conduce un partid, un partid este o organizație civilă“, a mai spus Donțu.

Dontu: Stroe ia decizii dupa capul lui, nu se consulta cu nimeni. VideoFelix Stroe

Întrebat de ce nu s-au făcut, până acum, alegeri la PSD, consilierul județean a declarat: „Cred că nu s-a vrut. Atunci când ești alesul unei comunități, unei organizații și simți că ea nu circulă cum trebuie conform normelor și că s-ar putea să ai probleme dacă îți scoți mandatul, care nu trebuie să-l scoți tu, el era scos conform statutului, încerci să găsești o mie de motive ca să conservi povestea ta acolo. Bucureștiul (n.red. PSD, la nivel central) are și el niște interese”.

Dontu: Stroe ia decizii dupa capul lui, nu se consulta cu nimeni. VideoGheorghe Donțu, Mirela Pascal

Donțu: Răsăuțeanu a fost plimbat cu vorba, l-au slăbit și l-au păcălit până nu a mai contat

Cum vede Gheorghe Donțu campania electorală pentru alegerile din 9 iunie: „E o piesă proastă, regizată, pusă în scenă de actori de ocazie care își prezintă rolul. Este o piesă proastă în sensul că nu se produce nimic, nu propune nimic, nu angajează nimic, doar păcălirea în continuare a oamenilor”, a subliniat Donțu, care l-a adus în discuție și pe Costin Răsăuțeanu.

Dontu: Stroe ia decizii dupa capul lui, nu se consulta cu nimeni. VideoCostin Răsăuțeanu

Uitați un actor care nici nu a fost urcat pe scenă și nu are nici o vină: Răsăuțeanu. A fost un băiat plimbat cu vorba, pus să nu facă nimic, sau ce face să facă absolut compromițător pentru el, să nu-l ajute cu nimic, l-au păcălit și l-au slăbit atât de mult... eu chiar l-am crezut pentru că are potențial, dar dacă este prost dirijat... de președintele partidului, Dumitrache. Eu nu am înțeles deloc de ce a ales un asemenea rol, poate știe el mai bine. Au găsit materialul slăbuț. Și dacă nu a vrut Dumitrache să-l pună candidat l-a slăbit suficient încât să nu mai conteze”, este de părere Donțu, concluzionând că lupta, la Constanța, se va da între PSD, PNL, AUR, și Forța Democrată.

Urmăriți interviul integral în materialul VIDEO de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272