REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
10.4° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Dorin Opreanu, PNL: PSD va PIERDE detașat ALEGERILE și face ORICE să le AMÂNE! Video

Dorin Opreanu, PNL: PSD va PIERDE detașat ALEGERILE și face ORICE să le AMÂNE! Video

Replica API 31 octombrie 2020 | 00:38 5449

Dorin Dumitru Opreanu, directorul general adjunct al Agenției pentru Finanțare a Investițiilor Rurale, proaspăt consilier județean, este candidatul PNL pentru un loc în Camera Deputaților. Este un om cu experiență profesională vastă în domeniul fondurilor europene, cunoscătorul tuturor problemelor întâmpinate de fermierii români, mai ales de cei din Dobrogea. Pentru că, în ultimii ani, nu au primit sprijin din partea autorităților, Dorin Opreanu vrea să ajungă în Parlament pentru a iniția proiecte legislative benefice lor. Care sunt proiectele care-l recomandă pentru această funcție, cu ce probleme se confruntă agricultorii și cum poate veni în sprijinul lor ne povestește chiar Dorin Opreanu, în interviul acordat publicației Replica a doua zi după ce a fost validat în funcția de consilier județean.

”A fost emoționant și prin prisma faptului că am fost privilegiat de prezența primului ministru Ludovic Orban”, a spus Dorin Opreanu, făcând referire la ceremonia de învestire a Consiliului Județean.

Dorin Opreanu: Constanța a fost viciată 20 de ani

Proaspătul consilier județean a mai cochetat cu politica în trecut, însă de un an de zile s-a alăturat echipei PNL în lupta pentru schimbare. Acesta candidează pentru un loc în Camera Deputaților și speră să facă parte din viitorul legislativ. ”Intens și cu maturitatea necesară activez de un an de zile în politică. Am mai cochetat cu politica, dar acum consider că nu eram copt, eram prea tânăr. De ce PNL ? Dintotdeaua am fost cu viziune de dreapta și nu aveam altă soluție. PNL este singurul partid care chiar dezvoltă și pune umărul la dezvoltarea economiei. Este problema cea mai mare pe care o avem: să repornim economia. Constanța a fost viciat de 20 de ani, din cauza guvernării locale nu ne-am mai dezvoltat din 2004, au fost doar cârpeli. Sunt convins că este un nou început, la ce proiecte există puse pe foaie cu susținerea Guvernului, de data asta, vom reuși să implementăm ceea ce ne-am propus și sigur cetățenii ne vor mai da un mandat”, a declarat Dorin Opreanu.

Dorin Opreanu, directorul general adjunct în cadrul Agenției pentru Finanțare a Investițiilor Rurale

Însă, ce-l recomandă pentru funcția de deputat?! ”Am ales drumul fondurilor europene. Am fost directorul Oficiului Județean Constanța, a fost o perioadă frumoasă, cu multe provocări. Pasul logic a fost să ajung la București, am urcat până la funcția pe care o dețin și acum, aceea de director general adjunct în cadrul Agenției pentru Finanțare a Investițiilor Rurale. Am încheiat la AFIR anul foarte bine, am acordat 550 milioane de euro fonduri europene la nivel național, suntem la finalul măsurilor, așteptăm următorul exercițiu bugetar, sunt discuții la Bruxelles pe această temă. E un domeniu unde România în ultimul an, și prin negocierile aduse, reușește să atragă multe fonduri europene”, a spus Opreanu.

Țelul lui Opreanu în Camera Deputaților: sprijinirea fermierilor

”Principiul pentru care îmi doresc să ajung în Camera Deputaților e același pentru care am candidat și la Consiliul Județean. Vreau să sprijin agricultura constănțeană, am câteva inițiative legislative pe care vreau să le ridic în Parlament: agricultură ecologică care, cumva, este neglijată. UE a ajuns la concluzia că nu avem nevoie de volum: insecticide, conservanți, pentru sănătatea omului este mult mai bună agricultura ecologică. Vom primi bani de la UE și e nevoie de inițiative legislative în România”, a explicat consilierul județean.

Până va ajunge în Parlament, Dorin Opreanu se va lupta pentru dreptul fermierilor din Constanța. Vrea să facă parte din Comisia pentru Agricultură din Consiliul Județean, iar experiența îl recomandă. ”Nu neg că aș vrea să fac parte din Comisia de Agricultură. Din cauza faptului că am lucrat mult în administrație, pe fonduri europene, mi am dat seama unde sunt probleme și ce s-ar putea face. Consiliul Județean nu a ajutat fermierii până acum, a fost canalizat pe cu totul alte domenii. Țelul meu va fi să ajut fermierii în orice mod posibil. Au probleme din pricina secetei, sunt disperați, culturile sunt afectate 90 %, nu știu dacă pot să însămânțeze. Vor primi despăgubiri, dar îi ajută să mai trăiască un an. Noi trebuie să intervenim pe termen lung”, a mai spus politicianul.

Dacă s-ar fi plantat în 2004 perdele forestiere, acum nu avem probleme cu agricultura

Dă vina pe fosta conducere pentru dezastrul de astăzi din domeniul agriculturii. Dacă s-a fi plantat perdele forestiere, alta ar fi fost situația, spune PNL-istul.” Există studii făcute la nivelul județului Constanța în care se preconiza că vom ajung aici. Spuneau că dacă nu se fac perdele forestiere, vom ajunge deșert. Numai că CJ nu a dat doi bani pe aceste cercetări. Clima nu ne ajută, trebuie să ajutăm natura să-și refacă cilul. Dacă s-ar fi plantat în 2004 perdele forestiere, acum nu avem probleme. Avem un proiect făcut la inițiativa mea privind perdele forestiere, trebuie să ne apucăm de ele imediat. Vor fi ajutați fermierii, vor primi bani, dacă fermierul renunță la o mică parte din suprafața lui agricolă ca să-și facă perdele forestiere. Știm ce avem de făcut și vom face”, a conchis Dorin Opreanu.

Opreanu: PSD pierde detașat alegerile și atunci fac orice se poate ca să amâne alegerile

Întrebat cum crede că se va desfășura campania electorală pentru Parlamentare, în contextul epidemiologic, acesta este de părere că nu vor fi probleme. Mai ales că avem experiența alegerilor locale. Cu toate acestea, PSD insistă că trebuie amânate alegerile… ”PSD joacă această carte pentru că momentan au o majoritate fragilă în Parlament. Ne cam șicanează și vor să păstreze acest avantaj cât se poate de mult. Sunt conștienți că pierd detașat alegerile și atunci fac orice se poate ca să amâne alegerile

Cum vede el municipiul și județul Constanța peste patru ani, dar și ce mesaj are pentru cei care vor ieși la vot pe 6 decembrie, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389