REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

DOSAR „GREU” AL POLIȚIEI CONSTANȚA: O BANDĂ DE HOȚI CARE A COMIS APROAPE 150 DE INFRACȚIUNI, BĂGATĂ DUPĂ GRATII!

DOSAR „GREU” AL POLIȚIEI CONSTANȚA: O BANDĂ DE HOȚI CARE A COMIS APROAPE 150 DE INFRACȚIUNI, BĂGATĂ DUPĂ GRATII!

Replica API 2 ianuarie 2019 | 09:32 1131

Anul 2018 a însemnat pentru polițiștii de la Poliția Municipiului Constanța destructurarea a 18 grupări infracționale, dar de departe „cea mai de temut” grupare infracțională, după cum a arătat și comisarul șef Ion Chiru, șeful structurii respective, a fost cea care ar fi furat 25 de aparate Pay Point din hipermarketuri.

Pe parcursul a aproximativ doi ani, cei opt bărbați acuzați că fac parte din gruparea respectivă au comis aproape 150 de infracțiuni! Recidiviști, cu toții, inculpații sunt acuzați că nu se dădeau în lături de la nimic: ar fi comis tâlhării și ar fi furat, de la țigări din micile magazine din sate, până la motorină, îngrășăminte sau scule electrice din ferme, până la aparate Pay Point și case de bani. Ba mai mult, ar fi furat plăcuțe de înmatriculare pe care le-ar fi folosit când comiteau infracțiunile, iar pentru a-i împiedica pe păgubiți să îi urmărească, în mai multe situații, au înțepat anvelopele mașinilor aflate în zonele unde dădeau spargerile.

Acest dosar este unul dintre dosarele „cu greutate” în care au lucrat polițiștii constănțeni, dar și din alte opt județe, în ultimii doi ani. Cuantificat, pe lângă altele, instrumentarea acestui dosar a însemnat studierea a peste 250 de dosare penale, care priveau fapte comise cu mod de operare similar, dar și vizionarea a peste 3.000 de ore de înregistrări video. Într-un final, la jumătatea anului 2018, mai precis în luna iunie, oamenii legii au reușit să îi prindă pe suspecți, au fost prezentați instanței de judecată, iar în prezent toți cei opt membri ai grupării infracționale se află după gratii.

Este vorba despre Aurel Moise, Voinică Nedelcu, Gigel Holban, Costel Răzvan Petrea, Cristi Constantin Dumitran, Petrică Buriu, Ionel Popescu și Nelu Șeinoiu.

Cei opt bărbați au vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, sunt din zona Ciobanu, județul Constanța și sunt recidiviști.

Lista infracțiunilor comise numără nu mai puțin de 148 de capete de acuzare, comise în nouă județe: Constanța, Tulcea, Ialomița, Brăila, Buzău, Vrancea, Bacău, Giurgiu și Teleorman. Potrivit anchetatorilor, indivizii se plimbau prin toată țara atât pentru a fura din ferme, cât și pentru a „inspecta” hipermarketurile, pentru a sustrage aparate Pay Point. Acasă, în județul Constanța, au terorizat în special mediul rural, căci au furat atât din ferme, cât și din magazinele mici, de prin sate, dar și două case de bani de la două săli de jocuri de noroc, din Ciobanu și Tariverde.

Cele mai spectaculoase fapte comise rămân furturile aparatelor Pay Point. Folosindu-se de mașini furate sau de plăcuțe de înmatriculare furate – plăcuțe care pot fi văzute în videoclipul atașat articolului, indivizii „atacau” noaptea, agățau aparatele Pay Point, le smulgeau din pereți, le încărcau într-un vehicul și se făceau nevăzuți. Pentru a-i împiedica pe eventualii martori să îi urmărească, înțepau anvelopele mașinilor parcate în zonă. De altfel, au procedat în acest mod în mai multe situații, nu doar în furturile de Pay Point-uri.

Folosind această metodă de furt, inculpații sunt acuzați că au furat 25 de aparate Pay Point-uri din hipermarketuri: 13 în Constanța, unul în Ialomița, unul în Brăila, două în Buzău, două în Giurgiu, două în Teleorman, două în Bacău, două în Vrancea. Mai mult, au încercat să fure și un ATM, în județul Tulcea, dar nu au reușit.

De exemplu, în noaptea de duminică spre luni, 17 spre 18 decembrie 2017, ar fi sustras două aparate tip Pay Point din două magazine alimentare din localităţile Hârşova, respectiv Medgidia. La Medgidia este vorba de magazinul Kaufland, când au folosit un Jeep furat pentru comiterea spargerii. Furtul a avut loc în jurul orei 03:00, după cum a menţionat un locuitor din zonă. Au fost forţate ambele uşi de la intrarea în locaţie, fiind pur şi simplu smulse şi îndoite. Ulterior, după ce au apărut imaginile, s-a putut observa că au intrat cu mașina. La Hârşova, autorii spargerii au dat lovitura la magazinul Penny, aflat în centrul oraşului, în jurul orei 04:00, după cum se poate vedea pe camera de supraveghere care a surprins autoturismul condus de făptaşi.

Lista infracțiunilor de care sunt acuzați cei opt bărbați

Cei opt inculpați, aflați în prezent, în arest preventiv, sunt acuzați de 148 de infracțiuni: șase infracțiuni de tâlhărie calificată (4 în Constanța, una în Ialomița, una în Brăila), 13 infracțiuni de produse fito-sanitare, din incinta unor ferme agricole (10 în Constanța, una în Ialomița, două în Brăila), opt furturi de motorină din incinta unor ferme agricole (5 în Constanța, unul în Tulcea, două în Brăila), 23 de furturi din standuri cu țigări, din magazine situate în mediul rural (6 în Constanța, 4 în Tulcea, 8 în Ialomița, 2 în Buzău, 2 în Brăila și unul în Vrancea), 25 de furturi de aparate pay point din incinta unor hipermarketuri (13 în Constanța, unul în Ialomița, unul în Brăila, două în Buzău, două în Giurgiu, două în Teleorman, două în Bacău, două în Vrancea), 9 furturi de scule electrice din incinta unor ferme agricole (4 în Constanța, unul în Tulcea, două în Ialomița, unul în Brăila și unul în Buzău), o tentativă de furt de ATM în județul Tulcea, opt furturi de plăcuțe de înmatriculare (3 în Constanța, două în Ialomița, trei în Vrancea), un furt de autoturism (Medgidia – autoturismul era un Jeep folosit pentru pătrunderea prin efracție în magazinul Kaufland din Medgidia), două furturi de case de bani din incinta unor săli de jocuri de noroc (în județul Constanța, una în Ciobanu, unul în Tariverde), zece infracțiuni de distrugere, constând în înțeparea anvelopelor autoturismelor în zonele unde erau comise furturile, astfel încât deținătorii autoturismelor să fie împiedicați să le folosească pentru urmărirea lor (Constanța, Ialomița și Brăila), 42 de infracțiuni continuare de conducere fără permis, conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducere a unui vehicul cu numere false, și încredințarea unui autoturism unei persoane care a condus fără permis auto.

Aproximativ 80 de părți vătămate și părți civile în dosarul penal

Valoarea prejudiciului de ridică la 1.074.989 lei, echivalent a 233.693 euro, din care au fost recuperați doar 10%. Anchetatorii au instituit măsura sechestrului asigurator pe un imobil, zece mașini și sume de bani aparținând inculpaților.

În prezent, dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța, în proces fiind aproximativ 80 de părți vătămate și părți civile.

De menționat că atât comisarul șef Ion Chiru, șeful Poliției Municipiului Constanța, cât și alți doi polițiști de la Biroul Investigații Criminale, Marian Enache și Janina Teodorescu, au fost premiați pentru munca depusă în destructurarea acestui grup infracțional: comisarul șef Ion Chiru a fost desemnat Polițistul Anului 2018 la Constanța, iar colegii săi au primit emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și:

Bărbații care ar fi furat aparate Paypoint din județul Constanța, reținuți

CA-N FILME! Spărgeau uşile magazinelor cu maşina, smulgeau aparatele Pay Point şi fugeau! MASCAŢII au descins peste ei

Peste 100 de infracţiuni reţinute în sarcina indivizilor care au TERORIZAT judeţul cu FURTURI ca-n FILME

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CT 87 VIJ cc negru vinde droguri
0
0
Degeaba atata munca si bani cheltuiti ca le da drumul Dorel. Acusika!
10
1
Acum au trai asigurat la parnaie pe spinarea noastra inca cativa ani. Pentru ei e bine asa cum cred ei sa traiasca.
5
1
curtveli orhan din megidia pe jnde mai fura ca ala erea bun de fetita in armata jmecher partar
1
1
150 de bucati , saracii politisti au suferit mult pana sau strans atatea !!!!!
2
1
mai alea a politicienilor de dupa 89 incoace !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
2
Si in America , se intampla dinastea , cu jafuri etc , dar.....au o lege extrem de dura : politia te someaza , maxim de doua ori , apoi te face sita , direct . La noi , dai zeci de explicatii , pentru ca ai tras in infractori .
14
2
Ariciule lasa glumele sau tie dor de puscarie ?zdreanta de om ce esti,tu vorbesti hotoman de doi lei care ai fost fetita la poarta alba stai dracu in banca ta scursura medgidiei ce esti ca tot ARICI ai fost ,esti si vei ramane Boule.
2
6
o parte din parintii lor au lucrat la laminor la Harsova . toata lumea stia cat pot sa fure indivizii astia de la ciobanu de acum 30 de ani . furao ocice de la schela la vopsea verde la butoi de 200 l .totul era de furat era de ajuns sa intorci spatele 5 secunde. doi indivizi erau trimisi zilnic sa dea o raita prin santiere sa vada ce este de furat ,unul parca a murit maica-sa era directoare la gradinita la ciobanu
9
2
Foarte bravo ! Foarte bravo ! Foarte bravo ! Foarte bravo ! Foarte bravo !
9
2
Primarul si a dat nepoata dana in spania
11
0
Putina lume stie ca seful lor e primarul din Ciobanu, Gurgu.
13
1
ca tot i se face mila de saracii banditi,asa,in spiritul crestin pesedac,nu de alta dar se vor simti umiliti oamenii aia care au muncit la dosare;din pacate e debandada tipic golaneasca in Constanta si nu numai.''amnistie si gratiere''dorim,nu?
15
2
La medgidia mai bine mergeau la aidar porcul sa i fure ghiudemul
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272