REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dosar penal in rem în cazul femeii care a murit după ce a născut la clinica ISIS

Dosar penal in rem în cazul femeii care a murit după ce a născut la clinica ISIS

Replica API 29 ianuarie 2018 | 00:00 687

Medicii legişti au stabilit CAUZA DECESULUI

Medicii legişti au stabilit CAUZA DECESULUI

Duminică, în comuna ialomițeană Gheorghe Lazăr, rude, prieteni și colegi s-au strâns pentru a o conduce pe ultimul drum pe Teodora Mocanu, femeia de 35 de ani, care s-a stins din viață la puțin timp după ce a adus pe lume al doilea ei copil, în cadrul Spitalului Privat Isis din Constanța. Între timp, medicii legiști au efectuat necropsia și au eliberat certificatul medico-legal constatator al decesului. Potrivit medicilor legiști, cauza decesului Teodorei Mocanu a fost o anemie severă, cauzată de o hemoragie internă masivă, urmare a „rupturii uterine post delivrență, placenta percreta”.

Cazul a ajuns și în atenția ofițerilor de la Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, care au deschis un dosar penal in rem pentru anchetarea celor întâmplate, soldate cu decesul proaspetei mămici.

Reamintim că, potrivit comunicatul transmis de Spitalul Privat Isis, decesul a survenit în urma unei complicații rare, apărute la puțin timp după naștere, ce a dus la o hemoragie masivă. Concret, placenta ar fi fost prinsă pe linia cezarianei de la prima naștere, și în momentul în care medicul a încercat eliminarea acesteia, după naștere, a apărut ruptura de uter.

„În data de 24 ianuarie 2018, la ora 00:26, a avut loc naşterea pe cale naturală a unui făt viu de sex masculin, cu greutate 2600 gr, Apgar 8-9, cu adaptare neonatală bună. Nou-născutul are stare generală bună şi se află sub supravegherea specialiştilor secţiei de Neonatologie din spitalul nostru.

Referitor la evoluţia travaliului şi a naşterii, acestea au decurs normal, sub atenta monitorizare a parametrilor vitali materni şi fetali de către echipa medicală.

În situaţia dată, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară, complicaţie ce nu poate fi decelabilă antepartum, cu prognostic foarte grav. Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă conform ghidurior clinice de Obstetrică-Ginecologie şi statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hemoragia post-partum este o complicaţie care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât şi prin operaţie cezariană.

Urmare a apariţiei acestei complicaţii severe, echipa medicală a efectuat toate manevrele şi procedurile impuse în acest caz şi s-a decis transferarea pacientei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din cauza complexităţii şi gravităţii cazului şi nevoii de implicare a unei echipe multidisciplinare”, au precizat reprezentanții unității private.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici cu Spitalul Mare nu mi-e rusine. Doctorita Voica de serviciu de Revelion pe 31 decembrie noaptea, la Urgente, unde am ajuns cu o problema, ma ameninta cu judecata ,ca o calomniez.Asta intelege dansa prin actul medical sa ameninti pacientii cu judecata.Si unde mai pui ca a refuzat sa imi dea un diagnostic dupa 7 ore de stat acolo, sa imi dea un act medical, sau un diagnostic. Asa a vrut dansa...A spus sa ma adresez directorului pentru aceste acte...Cum e ? Astept chiar reactia ei.Stie cine sunt si ce spun.Doamne fereste sa cazi pe mana lor.Sa ne tina Dumnezeu sanatosi!
2
1
cucoanelor de alegeti privatele? poftim unde se ajunge!
4
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218