REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dosarul de spălare de bani, în care afaceristul Feodor a fost condamnat la 10 ani de închisoare se REJUDECĂ!

Dosarul de spălare de bani, în care afaceristul Feodor a fost condamnat la 10 ani de închisoare se REJUDECĂ!

Replica API 6 ianuarie 2020 | 00:00 988

Emil Gheordunescu

Magistraţii au decis: dosarul în care afaceristul Robert Iulian Feodor a fost condamnat, pentru spălare de bani, la 10 ani de închisoare se REJUDECĂ! Vorbim de un caz mai vechi, rechizitoriul datând din 2010, în prim plan Robert Iulian Feodor, alături de complicii lui Vasile Bratu şi Virgil Lungu, iar ca parte civilă: Emil Gheordunescu, prin SC Agigea Expres SRL. În plus, printre cei ce au participat la anchetă este chiar poliţiştul Dan Frumuşelu, cei din urmă fiind şi ei judecaţi pentru luare de mită chiar de la Feodor, dar într-un alt dosar în care au şi fost condamnaţi.

Pe fond, în 2017, Feodor a fost condamnat la 10 ani, Vasile Bratu şi Virgil Roman Lungu la 3 ani. Aceştia au formulat recurs, Curtea de Apel dispunând, pe 30 decembrie rejudecarea dosarului. Magistraţii au admis apelurile, desfiinţând hotărârea atacată şi dispunând rejudecarea de către Tribunalul Constanţa. Feodor e aczat că, în cursul lunii septembrie 2010, în calitate de administrator al S.C. YOBO CONSTRUCT INVEST S.R.L. Mangalia, i-a indus în eroare pe reprezentanţii părţii vătămate S.C. AGIGEA EXPRES S.R.L. Agigea cu ocazia încheierii unui contract de vânzare-cumpărare a cantităţii totale de 3.500 tone de uree, în valoare de 548.614,44 lei, susţinând, în mod nereal, că societatea pe care o reprezintă desfăşoară o intensă activitate comercială şi că are resursele materiale necesare achitării contravalorii mărfii deşi, începând cu data de 01.06.2009, aceasta era declarată în stare de inactivitate la A.F.P. Mangalia, iar certificatul de plătitor de TVA îi fusese anulat la aceeaşi dată. Ulterior inculpatul a revândut marfa achiziţionată, percepând inclusiv TVA, însă nu a înregistrat operaţiunile comerciale în evidenţele contabile, iar banii obţinuţi i-a utilizat în interes personal, aşa încât s-a sustras de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, prin ascunderea sursei impozabile. Totodată, în sarcina aceluiaşi inculpat s-a mai reţinut că, în cursul lunii august 2010, în calitate de administrator al S.C. YOBO CONSTRUCT INVEST S.R.L., a închiriat de la partea vătămată S.C. OPTIMFLEET S.R.L. Iaşi (fostă S.C. ROMIL TRANS S.R.L.) un număr de patru autocamioane marca Iveco Traker, în valoare totală de 347.200 euro, pe care le-a folosit la transportarea ureei de la partea vătămată S.C. AGIGEA EXPRES S.R.L. şi pe care, în loc să le restituie proprietarului, le-a vândut în Bulgaria, în mod fraudulos, însuşindu-şi sumele de bani reprezentând contravaloarea acestora. În 2014 a fost trmis în judecată, alături de Bratu şi Lungu, complicii săi.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar borfasul Feodor trebuie sa plateasca ptr golaniile unde sigur sunt implicati si militenii statului roman In viata frate platesti cu aceiasi moneda Ai vrut sa il vezi pe Gheordunescu si Frumuselu la puscarie in gasca cu ddiicotul acum mergi si tu la puscarie.Sa vedem diicotul te mai tine in brate.Doar nu ai tu relatii ca Dinca Gheorghe de la Caracal la DIICOT sa le dai minore sa le futa sau smecherii din justitia romana ???.
3
0
Citind titlul ma gandeam ca nimic nu este posibil fara indrumarea ,implicarea si binecuvantarea militienilor.Cand apuc sa citesc mai bine ,peste cine dau ? Peste un militian.Se confirma.Un militian implicat.Caz inchis.
13
0
Magistrati ordinari cu salarii astronomice pentru Romania si care vor pensii speciale taraganeaza un caz ca asta de 10 ani dar ii condmna pe amarati aia care au furat carnati dintr-un frigider.Nu spun ca hoti aia care au furat din casa omului nu merirta puscaria ci ca voi oamenilor cu multa scoala vedeti cum un om fura un ou dar nu il vedeti pe ala care fura o ferma de gaini outoare.
13
0
Robert cara droguri din Anglia
1
0
astra nu e hot ordinar ??? Muie magistratilor cu mult cacat !!!
9
1
hai ca se prescrie
7
0
Meandrele justitiei, cum ar spune Iliescu ! Ma intreb insa, pentru ce plateste statul pensii speciale magistratilor, daca unii se propununta intr-un fel iar altii in altfel ?
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218