4.4° Constanța Dum., 27 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6195
4.4° Constanța Duminică, 27 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6195

Dosarul UMC: unul dintre studenţii inculpaţi s-a ales cu avocat din oficiu

Replica API 10 februarie 2017 182

Continuă judecata în dosarul Universității Maritime Constanța! Pe 8 februarie anul curent, magistrații au amânat cauza pentru 8 martie în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru inculpatul George Ciprian Guzganu.

Reamintim că ziua de 19 septembrie 2013 a fost una agitată pentru Universitatea Maritimă Constanţa. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, alături de procuorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au luat la puricat secretariatul şi au stat de vorbă atât cu profesorii cât şi cu studenţii. În acelaşi timp s-au efectuat şi percheziţii domiciliare, vizat fiind lectorul Emilian Anatoli Costache, dar şi traficantul de influenţă Florin Merăuţă.

La scurt s-a stabilit şi care era traseul şpăgilor. Ca atare, în sarcina lui Costache Emilian-Anatoli, lector la Universitatea Maritimă Constanţa, s-a reţinut comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. În ceea ce-l priveşte pe Merăuţă Dumitru - Florin, fost student al UMC, el este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, fals privind identitate şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Al treilea personaj este Ştefan Răzvan Călin, student la aceeaşi universitate, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de: trafic de influenţă şi dare de mită. Studenţii, respectiv Burasan Ersin, Badea Victor Mihai, Constantin Tinel Alexandru, Grigoraş Mihai Emanuel, Buja George Ştefan, Luca Claudiu Alin, Guzganu George Ciprian, Niculescu Lucian Victor, Meilă Cornel Dumitru, Ghiţă Iulian Florin, Ţiripan Valentin Nicolae, Olaru Mihai Cătălin, Ilie George, Lupu Aurelian, Maxim Ştefan Marius, Gruia Aurel George, Aliosman Deniz sunt cercetaţi pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Ese vorba de şpăgi cuprinse între 100 şi 1000 de euro, care ajungeau fie direct la lectorul universitar, acesta promovând studenţii chiar dacă dădeau foaia în alb, sau care ajungeau la Florin Merăuţă, fost student al UMC, care se prezenta la examen în locul realilor candidaţi. De asemenea, mai există şi o atreia persoană, un intermediar, care primea bani şi punea o vorbă bună pe ici, pe colo, fiind vorba de studentul Ştefan Răzvan Călin.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
172532291849
5/49
304017142116
joker
4512883917