REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Două cazuri de meningită cu virusul West Nile, depistate în România

Două cazuri de meningită cu virusul West Nile, depistate în România

Replica API 1 septembrie 2022 | 00:00 910

Două cazuri de meningită cu virusul West Nile au fost confirmate la Brăila, fiind vorba despre un bărbat de 71 de ani şi o femeie de 86 de ani, cei doi aflându-se la ATI, cu o formă severă de boală, cu evoluţie nefavorabilă, scrie Agerpres.

Bărbatul de 71 ani are domiciliul şi expunerea în localitatea Gropeni și a fost internat în data de 29 august. Femeie în vârstă de 86 ani are domiciliul şi expunerea în municipiul Brăila și a fost internată în data de 30 august.

Bărbatul a fost internat în Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi femeia, la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul aceleiaşi unităţi medicale.

Ambii au fost transferaţi în ATI, cu o formă severă de boală, cu evoluţie nefavorabilă.

„Imediat după informare, Primăria Municipiului Brăila a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii acestui virus, urmând să demareze rapid acţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor. De asemenea, mâine dimineaţă, la prima oră, am convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării planului de măsuri privind combaterea răspândirii acestui virus", a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei, citează stiripesurse.ro.

Virusul West Nile este un virus monocatenar de tip ARN, care provoacă febra West Nile. Este un membru al familiei Flaviviridae, din genul Flavivirus, care include şi virusul Zika, virusul dengue şi pe cel al febrei galbene.

Acest virus este transmis în principal de ţânţari.

Gazdele primare ale virusului West Nile sunt păsările, astfel încât virusul rămâne într-un ciclu de transmisie "pasăre-ţânţar-pasăre".

Virusul este înrudit genetic cu familia de virusuri ai encefalitei japoneze.

Atât oamenii cât şi caii prezintă simptome de boală în urma infectării cu acest virus. Simptomele apar rareori la alte animale.

Boala a fost identificată pentru prima dată în 1937, în Uganda, iar în a doua jumătate a secolului XX s-a răspândit în multe alte zone ale lumii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212