REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Două femei din Cumpăna au BĂTUT o fetiță și au legat-o de pat!

Două femei din Cumpăna au BĂTUT o fetiță și au legat-o de pat!

Replica API 30 ianuarie 2018 | 14:07 654

Mama și bunica

Mama și bunica

foto cu rol ilustrativ: breitbart.com

Două femei bănuite de comiterea unor infracțiuni de rele tratamente și lipsire de libertate asupra unei minore sunt cercetate de polițiștii constănțeni

Mai exact, polițiștiii din cadrul Postului de Politie Cumpăna cercetează două femei, de 24, respectiv 51 de ani, din localitatea Cumpăna, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și lipsire de libertate.

Astfel, pe data de 23 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați de reprezentanții Primăriei Cumpăna asupra unor fapte petrecute în vara anului 2017, persoană vătămată fiind o fetiță în vârstă de 5 ani.

Cele două femei, mama, respectiv bunica, au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Update: Potrivit informațiilor noastre, este vorba despre o familie care locuiește în condiții precare și care are mai mulți copii. Astfel, cele două femei care au ajuns în atenția oamenilor legii, respectiv mama și bunica, au ales să se răzbune pe micuța în vârstă de 5 ani pe motiv că ar fi avut un comportament neadecvat, în sensul că era foarte agitată și i-ar fi deranjat și pe ceilalți copii aflați în casă. Prin urmare, minora era bătută frecvent și legată de pat.

Protecția Copilului a luat cei 4 copii. Fetița de 5 ani are retard

Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Poliția Locală din Cumpăna a sesizat instituția cu privire la faptul că are o plângere însoțită de imagini video, fiind vorba despre o minoră care ar fi fost bătută. O echipă mobilă din cadrul DGASPC, formată dintr-un asistent social și un psiholog, au mers la fața locului și au declanșat o anchetă. Au dus minora la Serviciul de Medicină Legală Constanța, după care au decis, ca măsură provizorie, să ia cei patru copii, în vârste de 7 ani, 5 ani, 2 ani și ultimul în vârstă de 7 luni, și să-i ducă la un asistent maternal. În funcție de rezultatele anchetei Poliției, DGASPC a precizat că poate cere în instanță decăderea din drepturile părintești. Menționăm că fetița de 5 ani are retard și a fost găsită și cu probleme la un membru inferior. Familia ar fi precizat că a căzut și a a avut piciorul rupt.

”În cursul zilei de joi, 25 ianuarie, DGASPC Constanța a fost anunțată de Poliția din Cumpăna că există o plângere însoțită de probe video referitoare la un copil minor, victimă a abuzului din partea părinților. Echipa mobilă a DGASPC Constanța, formată dintr-un asistent social și un psiholog, s-a deplasat la adresa indicată și a însoțit copilul în vârstă de 5 ani la Medicina Legală pentru investigații. Ca urmare a anchetei sociale și discuțiilor avute cu familia, DGASPC Constanța a dispus măsura plasării temporare a celor patru copii la un asistent maternal. În funcție de rezultatele anchetei realizate de Poliție, este posibil chiar să cerem în Instanța decăderea din drepturi a părinților”, au spus reprezentații DGASPC.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe bune !!!!!! Rusine
1
0
Daca este un copil cu retard asta inseamna ca se afla sub supravegherea DGASPC si al serviciului de asistenta sociala din localitate, banuiesc. Asistentul social, intr-un astfel de caz, are obligatia ca lunar sa viziteze beneficiarul si sa verifice conditiile de locuit si ingrijirile care i se acorda. Pot sa pun pariu ca asistentul social habar nu avea cum arata copila pana la aceasta sesizare. Dezinteres total, neglijenta crasa, impardonabila.
3
1
Macar vor fi bagati in parnaie sau dupa un timp li se dau iar copii inapoi?!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102