REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dr. Mihaela Iftene: Ceaiurile și pastilele de slăbit pot provoca accident vascular!

Dr. Mihaela Iftene: Ceaiurile și pastilele de slăbit pot provoca accident vascular!

Maria ONICA 8 martie 2023 | 00:00 2647

Mare atenție la suplimentele pentru slăbit apărute pe piața neagră! Potrivit medicului primar diabetolog, nutriționist, Mihaela Iftene, persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus trebuie să ocolească ceaiurile și pastilele minune, care nu au în spatele lor o prescripție medicală. Deși aceste suplimente se presupune că ajută la slăbit, de foarte multe ori se întâmplă să facă mai mult rău decât bine organismului, au precizat specialiștii. 

Dr. Mihaela Iftene: Ceaiurile si pastilele de slabit pot provoca accident vascular!Mihaela Iftene, medic primar Diabetolog, Nutriționist

Obezitatea reprezintă o problemă a zilelor noastre. Tot mai mulți tineri se confruntă cu acest inconvenient și caută soluții pentru a scăpa cât mai rapid de kilogramele în plus acumulate din diferite motive. Din această cauză, tot mai multe persoane apelează la suplimentele minune care se găsesc pe piață și sunt recomandate de diverse persoane, bineînțeles majoritatea dintre acestea fiind neavizate și fără vreo pregătire medicală în domeniu. Noul supliment magic, tot mai viral în ultima perioadă în online, este ceaiul „Ozlex“ adus din Turcia. Românii aproape că au dezvoltat campanii întregi pentru vinderea acestui produs.

Dr. Mihaela Iftene: Ceaiurile si pastilele de slabit pot provoca accident vascular!

Potrivit vânzătorilor, prețurile variază de la 100 la 250 de lei. Mulțumiți de efectele ceaiului vedetă, multe dintre persoane se grăbesc să-l recomande încă de la primele săptămâni de utilizare. Deși niciun medic sau nutriționist nu se ocupă de vânzarea acestui produs, iată că doritorii nici nu mai țin cont de acest aspect.

Ce spun nutriționiștii despre suplimentele de slăbit găsite pe piața neagră

Mihaela Iftene, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a relatat pentru reporterii Replica de Constanța la ce riscuri se supun persoanele care apelează la suplimentele pentru slăbit fără a consulta un medic de specialitate.

Pe lângă ceaiuri mai sunt tot felul de pastile minune de pe internet, în cazul tuturor nu se recomandă a fi administrate fără aviz medical, pentru că persoana care se află la cealaltă capăt al firului și face reclamă pe internet nu este medic. De foarte multe ori s-a întâmplat să facă mai mult rău decât bine. Fie nu aveau în ele substanța activă care trebuie, fie nu aveau nimic ca substanță activă, fie aveau substanțe care erau foarte toxice și dădeau tot felul de stări, tahicardie, infarct miocardic, accident vascular, afectare hepatică. Recomand să nu se consume nimic fără recomandarea medicului“, a declarat medicul primar, Mihaela Iftene, pentru reporterii Replica de Constanța.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și vaccinul anti-covid, nu??
3
0
recomandari cu mult bun simt ,pedagogice ;multumim pentru sfaturi
2
2
Alta cwrva ordinara de pe bd bratianu....sa swga p**a
3
4
De ce doamna doctor tocmai acum faceti aceste precizari? pentru ca a aparut la TV si in media ca prin diete poti ajunge la accidente vasculare?
2
1
Explicați la oameni să numai consume carne de porc din market dulciuri și alte produse care au coloranți Piata neagră sau magazinele cu suplimente alimentare trebuie verificate de organele statului În farmacii ei medicamente de colesterol și îți face varză rinichii și ficatul Ei de ficat medicamente îți atacă inima și stomacul Mafia medicamentelor te lucrează la bani și sănatate țăndări
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367