REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

DRUMURI PERICULOASE din județul Constanța care vor fi reparate în 2018 de RAJDP

DRUMURI PERICULOASE din județul Constanța care vor fi reparate în 2018 de RAJDP

Replica API 27 iulie 2018 | 00:09 377

Precipitațiile abundente din ultima perioadă au făcut ca în mai multe zone din județul Constanța, drumurile județene să se surpe, creându-se astfel zone periculoase pentru traficul rutier. Pentru remedierea acestor puncte, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a solicitat Consiliului Județean Constanța suplimentarea fondurilor alocate pentru 2018 cu 360.000 de lei. De asemenea, a mai fost solicitată suplimentare de fonduri și pentru alte două lucruri.

Ploile din ultima perioadă, respectiv de la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie a.c., au creat probleme în mai multe zone din județul Constanța, după cum au constatat și membrii unei comisii de control formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța și RAJDP Constanța. Astfel, pe drumurile județene au apărut mai multe puncte periculoase „constând în surpări de acostamente și taluzuri ce pun în pericol stabilitatea sistemului rutier și siguranța circulației”, se arată într-o notă de fundamentare a RAJDP Constanța, semnată de administratorul Lucian Lungoci. În consecință, este necesară suplimetarea de fonduri cu 360.000 de lei.

Totodată, „Programul cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pe anul 2018” necesită o suplimentare de fonduri și pentru montarea de limitatoare de viteză la Corbu și pentru reparația DJ 225, drumul care leagă localitățile Târgușor și Nicolae Bălcescu.

Astfel, la începutul lunii iulie, Primăria Corbu a semnalat că este necesar în mod urgent montarea de limitatoare de viteză pe DJ 226. O comisie formată din reprezentanți ai CJC, RAJDP Constanța și ai primăriei s-au deplasat pe teren și au constatat veridicitatea celor semnalate, fiind necesare șase limitatoare de viteză. Dar pentru că în programul inițial pe 2018 al CJC nu era prevăzută această cheltuială, este necesară suplimentarea fondurilor cu 40.000 de lei.

De asemenea, la jumătatea lunii iunie, Primăria Târgușor semnala starea aproape impracticabilă a DJ 225, pe tronsonul dintre Târgușor și Nicolae Bălcescu, în intravilanul localității Târgușor (strada Crinului). La fel, reprezentanți ai celor două instituții au verificat și au constatat că „drumul aflat la stadiul de piatră prezintă degradări majore, cedări de fundație, gropi, care creează pericole pentru siguranța circulației și necesită intervenție rapidă pentru aducerea lui la starea tehnică inițială. Pentru aceste lucrări este necesară o suplimentare de fonduri de 100.000 de lei

Toate sumele, însemnând un total de 500.000 de lei vor fi asigurate din cheltuielile pentru DJ 393 Arsa - DJ391 — Albeşti — Coroana, deoarece pentru această lucrare se vor demara servicii de cadastrare, expertize tehnice, documentaţii tehnice (SF+PT) etc. pe anul 2018, iar cheltuielile aferente acestor servicii vor fi suportate din Anexa B - „Programul cu obiectivele şi lucrările aferente programelor judeţene pe anul 2018”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce oare farsirotii sunt atat de revoltati ca cipanii se descurca mai bine decat ei? Observ ca sunteti niste frustrati.
1
0
Varianta spre Ovidiu e drum national si va fi asfaltat can va fi schimbat cipanu de la primarie. Limitatoarele de viteza nu sunt necesare, trebuie ca drumul sa fie bun, iar politia sa nu mai stea la carciuma si sa fie pe strada. Puneti cipanizatorul Constantinescu Horia sa se ocupe, pt ca acesta a descoperit machidonimea hoata ce fusese protejata de tuciuriul lui Dontu, personajul de desene animate Lungoci Lucica. Acum hotiile le face cu Tutuianu Horia, care il acopera si il sare pe Dontu cu pinca din furaciunile de asfalt si piatra de cariera, mai ales din Cheia si Sipotele, unde a plasat
3
0
varianta ovidiu constanta mai ales intrarea in constanta in giratoriu e jale groapa linga groapa....pic de rusine nu au sefii care ar trebui sa se ocupe ...de ce platim taxe de drum ,acces cu trauma stradala...etc...cand.....
5
1
in cartierul de tineri baba novac cand astfaltati si cand dati locurile de parcare?credeti ca tinerii de aici va vor mai vota, domnule primar?
2
2
17:16- Limitatoarele de viteza sunt prostiile alea care se pun pe strada inainte de treceri de pietoni, nu sunt niste indicatoare in copac.
0
2
Varianta Ovidiu . De ce nu se repara ? Rusine.
5
1
Prelungirea Recoltei, inainte de Palazu Mare si multe altele din zona? Suntem impozitati ca fiind in zona 0 dar strazile arata ca in Las Fierbinti
2
1
Murfatlar - Siminoc- Valea Dacilor cand?
13
1
400 mil 6 indicatoare ,nici daca erau din aur nu costau atat .Futu-va in gura de jeguri ,v-as impusca cu mana mea!
16
1
Varianta veche CTA OVIDIU ........Rusine maxima !!!!!!
21
1
Peste cati e 2018 ? La fel si separatoarele spre Valu
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272