REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DSP nu dă AVIZ de funcţionare pentru cimitirul din Cumpăna

DSP nu dă AVIZ de funcţionare pentru cimitirul din Cumpăna

Replica API 20 iunie 2020 | 00:26 2851

Mai mulți locuitori din Cumpăna sunt nemulțumiți de faptul că un cimitir este amplasat la o aruncătură de băț de locuințele lor, nerespectând, potrivit acestora, legea aflată în vigoare. De cealaltă parte, primarul spune că locația noului cimitir a fost decisă cu câțiva ani în urmă, când era în vigoare o altă legislație și că, ulterior au fost construite locuințele în zona cimitirului și legislația a fost schimbată. Comuna Cumpăna a transmis o solicitare către DSP Constanța cu privire la obținerea avizului pentru amenajarea unui nou cimitir. Pentru că răspunsul a fost nefavorabil, a acţionat în instanţă instituţia.

“Noi avem un cimitir nou pentru care s-a emis o Hotărâre de Consiliu Local încă din anul 2013. Considerăm că este dreptul nostru să avem un cimitir, conform legislației din acea perioadă. Trebuia să ne repartizăm o suprafață de teren care să folosească comunei Cumpăna și locuitorilor săi. Am ales acel loc pentru faptul că este în apropierea cimitirului actual și pentru ca cetățeanul comunei să nu aibă o distanță mare de străbătut între cimitire“, a declarat pentru „Replica”, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

„Vom merge în instanță, localitatea are nevoie de acest cimitir”

Edilul susţine că numărul de locuri rămase disponibile în actualul cimitir nu ajung până la sfârșitul anului 2020, întrucât în prezent se înregistrează un număr de trei ori mai mare de decese față de anii trecuți.

„Din acest motiv s-a amplasat acolo noul cimitir, pentru că în altă parte nu exista teren care să ne aparțină. Ulterior după ce am decis prin HCL să amenajăm acest cimitir s-au construit și locuințe în jurul acestuia. Locuitorii consideră acum că este prea aproape de locuințe, dar noi am respectat legislația la acea vreme, care nu prevedea ca distanța dintre casă și cimitir să fie 100 de metri, așa cum prevede în prezent. Acesta este obiectul anulării actului administrativ pe care îl cer acum locuitorii. Noi ne susținem punctul de vedere și vom merge în instanță, pentru că localitatea are nevoie de acest cimtir”, ne-a mai precizat Mariana Gâju.

Reamintim faptul că unul dintre locuitorii nemulţumiţi, și anume Claudiu V. a depus o plângere la Parchet, după care, alături de vecini, a înaintat o acțiune în instanță.

Citeşte şi:

SCANDAL cu autoritățile din CUMPĂNA din cauza unui CIMITIR! VIDEO

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce atatea cimitire, incinerare si gata, ecologic si igienic. Si puneti si poparezii la punct, la munca nu la cantat in cimitire
4
1
Claudiu V, este un dobitoc care nu realizeaza ca acolo se vor construi blocuri si nu vom avea unde sa ne parcam masinile, nu mai vorbesc ce manelisti ne vor inghesui. asa, cu cimitirul, aveam garantia ca nu ne deranjeaza nimeni, niciodata. un idiot. sper ca Primaria sa castige.
0
4
Dar cimitirul central, are acel aviz?
0
0
Jegoasa minte cu nerusinare! Si chiar pe legea veche erau prevazuti minim 50m pana la proprietatile private! Nici asa nu sunt in legalitate!
6
0
A fost data spaga, la revedere! O sa mai stea in instanta 2, 3 ani pana cand mai baga 50 de cadavre acolo si gata nu se mai poate face nimic. Cumpanenii pulii. Prosti facuti gramada.
9
0
a luat deja spaga pentru amplasament !
7
0
Ce ai facut Mareano, ai pus cimitirul in cap la oameni, fix acolo ai vrut cimitirul, dar fix acolo
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614