REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

După ce rușii i-au invadat, ucrainenii îşi retrag observatorii din Forţa mixtă

După ce rușii i-au invadat, ucrainenii îşi retrag observatorii din Forţa mixtă

Replica API 21 martie 2022 | 16:18 361

Ucraina şi-a retras temporar observatorii militari din componenţa Forţei mixte de menţinere a păcii din zona de securitate între Transnistria şi Republica Moldova pe fondul ofensivei ruse pe teritoriul său, relatează vineri Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

Kievul a notificat Comisia Unificată de Control că îşi retrage provizoriu cei 10 observatori militari din Forţa mixtă de menţinere a păcii din Transnistria în contextul invaziei ruse în Ucraina.

Totodată, partea ucraineană subliniază că este vorba de o suspendare temporară a activităţii acestora şi nu de o încetare a participării la operaţiunea de pacificare din Zona de securitate şi la alte mecanisme de reglementare transnistreană la care Ucraina este parte.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare de la Chişinău, în lipsa observatorilor militari ucraineni, Comisia respectivă şi Comandamentul militar întrunit îşi vor continua activitatea, iar atunci când Kievul va decide revenirea reprezentanţilor săi în Zona de Securitate, ei vor fi reîncadraţi în modul stabilit.

În opinia fostului membru al delegaţiei moldovene în Comisia Unificată de Control, Ion Leahu, decizia Kievului poate fi explicată prin dorinţa de a evita eventuale conflicte între delegaţii, întrucât din această comisie trilaterală mai face parte şi delegaţia Moscovei.

Observatorii militari ucraineni s-au alăturat operaţiunii de menţinere a păcii în Transnistria în anul 1998 şi au fost implicaţi în toate activităţile ce vizează monitorizarea şi menţinerea păcii în perimetrul Zonei de securitate, aminteşte Radio Chişinău, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212