REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

După ce s-a SPART în FIGURI cu teancuri de BANI, un NOU DOSAR PENAL pentru TOCIA!

După ce s-a SPART în FIGURI cu teancuri de BANI, un NOU DOSAR PENAL pentru TOCIA!

Replica API 29 octombrie 2021 | 00:21 16724

Ultimele luni au fost dificile pentru afaceristul Stelian Tocia, fostul patron de la Morgana, același care, anul trecut, ne flutura în față un tanc de euro, să arate cât de potent financiar este el. A fost săltat de polițiști într-un dosar de contrabandă cu țigări, a fost plasat în arest la domiciliu, apoi sub control judiciar. Dosarul a fost trimis în judecată, la sfârșitul lunii august, iar pe 10 octombrie, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din data de 24.08.2021, emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti și a probelor, și a dispus trimiterea lui Stelian Tocia în judecată, dar și a complicilor săi. Între timp, Tocia a scăpat și de controlul judiciar, iar acum își așteaptă sentința fără vreo măsură preventivă luată față de el.

Stelian Tocia, când se laudă cu teancul de euro

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Urmărire Penală și Criminalistică, a pus în aplicare, la începutul anului, 17 mandate de percheziție domiciliară, în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete. Personajele principale: Stelian Tocia, controversatul afacerist din Constanța, și locotenenții lui, Ionuț Apostol Cristian și Tinel Florin Ivănuș. Față de cei trei, instanța a luat măsura preventivă a arestului la domiciliu, ulterior aceasta fiind schimbată cu măsura controlului judiciar. Între timp, procurorii i-au trimis în judecată pe cei trei, dosarul ajungând în fața magistraților în august a.c.

S-a dispus începerea judecății

Pe 12 octombrie, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 212/P/2020 din data de 24.08.2021, emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti privind pe inculpaţii: Tocia Stelian, Apostol Cristian-Ionuţ, Ivănuş Florin-Tinel, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe aceiași inculpaţi. Tocia este acuzat de două infracţiuni aflate în concurs real, respectiv o infracţiune de contrabandă Informă continuată, prev. de art. 270 alin. 3 şi art. 274 din Legea 86/2006 (3 acte materiale) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi o infracţiune de contrabandă, prev. de art. 270 alin. 2 lit. a şi art. 274 din Legea 86/2006, ambele cu aplicarea art.38 alin.l C.pen. Apostol e acuzat de săvârşirea a două infracţiuni aflate în concurs real, respectiv o infracţiune de contrabandă în formă continuată, (3 acte materiale) şi o infracţiune de contrabandă, iar Ivănuş este acuzat de infracţiunii de contrabandă, (2 acte materiale).

Tocia a scăpat de controlul judiciar

Anterior de această decizie, mai exact în luna septembrie, magistrații au constatat că nu se mai justifică menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Tocia și i-au revocat măsura. La fel s-a procedat și în cazul celorlalți inculpați din dosar.

Reamintim că, înainte să fie săltat de anchetatori, Stelian Tocia s-a filmat în timp ce ține în mână un teanc de euro, să arate lumii cât de potent financiar este el. Tocia se întreba ce să facă cu miile de euro pe care le flutura în fața camerei, să cumpere porci sau să dea o petrecere?! ”Ce să fac, măi băieți, cu bani ăștia? Vine Moș Crăciun, am luat și porci, am luat și de-alea! Nu știu, să mai iau un porc, să mai iau o ladă de porci, facem și petrecere, să fie bine. Hai, vă pup!”, a spus Tocia. Nu se știe dacă bancnotele sunt adevărate sau false.

VIDEO

Un trecut ”glorios”

Tocia a fost patron al cluburilor Morgana din București și Constanța, alături de Joshua Castellano, patronul de la Bamboo. Stelian Tocia este unul dintre cei mai controversați afaceriști de la malul mării. A avut pe numele lui mai multe dosare penale, pentru diferite infracțiuni, cum ar fi evaziune fiscală, contrabandă. S-a făcut cunoscut în urmă cu peste 10 ani, când deținea clubul Morgana, în incinta Casei de Cultură din Constanța. Și în urmă cu 10 ani, el a fost săltat de polițiști și cercetat pentru mai multe infracțiuni. La acea vreme, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au stabilit că, în calitate de administrator al Ascom Transport SRL, în perioada ianuarie 2008-iunie 2010 a evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale privind achiziţii de mărfuri, cereale, plante oleaginoase, utilaje, cât şi servicii de transport. Tocia a cauzat un prejudiciu la bugetul statului în valoare de 2.700.000 de lei. Anterior, el mai fusese reținut şi cercetat de DIICOT, după ce a fost prins cu maşina plină "ochi" cu ţigări de contrabandă din magazinele duty-free din Vama Veche. În 2014, polițiștii au destructurat o nouă grupare specializată în contrabandă cu produse accizabile, alcool şi tutun. Cine era capul rețelei de această dată? Tot Stelian Tocia.

Pe 1 aprilie 2016, individul a fost trimis în judecată, din nou, într-un alt dosar, tot pentru evaziune fiscală, iar mai nou, acesta se pare că se reprofilase: s-a apucat de furat. Tot în 2016, acesta a fost trimis în judecată pentru furt, în dauna Kaufland România și condamnat.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
machi
0
0
m***e
0
0
Bah care Apostol, umflatul ala de lucra la parnaie si rupea cu spagile?
0
0
sa l sugeti pe mita care nu are loc de el.sclavilor
0
0
Ahahaha Apostol e sageata mea.
0
0
asta a ajuns sifon de meserie, cum credeti voi ca a scapat de dosare
0
0
Rafte vine droguriii sesizativa
0
1
Nu-l mai ridicati atat la grad de general pt ca la Vama Veche era doar un caraus.
9
1
Da nu il bagati la puscarie odata pe bulanul asta? Sa il luati si pe tovarasul lui mita soare drogatul ala care nu mai are ce manca dupa cate au furat
31
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218