REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

După Delfinariu, Constanța va avea și un Acvariu de talie europeană!

După Delfinariu, Constanța va avea și un Acvariu de talie europeană!

Replica API 21 februarie 2019 | 10:41 569

Constanța va avea din 2020 un Delfinariu modern, extins, de talie europeană; în prezent, după cum a anunțat ministrul Turismului, Bogdan Trif, autoritățile sunt pe ultima sută de metri pentru obținerea ultimelor avize. Iar îmbunătățirile nu se opresc aici! După cum a subliniat președintele Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, se dorește realizarea și a unui Acvariu modern, care va fi relocat în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, de pe B-dul Mamaia.

Fără urmă de îndoială, Constanța a fost vedeta Târgului de Turism al României 2019. Reprezentată cu standuri de Consiliul Județean Constanța – se impune subliniat că este pentru prima dată când autoritatea județeană organizează un stand separat la un astfel de eveniment! – de autoritățile locale din municipiile Constanța și Mangalia, dar și de mediul privat, Constanța a fost vizibilă. Ba mai mult, în discursul din deschiderea târgului, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a punctat printre seria de proiecte care se vor desfășura în acest an, extinderea Delfinariului Constanța.

„Legat de bugetul din acest an, am reușit să avem alocată o sumă cu 600% mai mare decât anul trecut. Am demarat deja o serie de proiecte, precum extinderea Delfinariului Constanța care, de anul viitor, va arăta mult mai bine datorită investițiilor ministerului”, a afirmat ministrul Bogdan Trif. Totodată, ministrul a arătat că de anul acest procedurile pentru depunerea proiectelor tehnice au fost simplificate, administrațiile teritoriale nu vor mai fi nevoite să le depună, acest aspect urmând să fie realizat de minister, pe cheltuiala lui.

În ceea ce privește extinderea și modernizarea Delfinariului, reamintim că este vorba despre un proiect de 5 milioane de euro. Printre altele, noua clădire va avea încă două bazine, conectate cu bazinul existent, astfel încât mamiferele să aibă mai mult spațiu.

Dar planurile autorității județene nu se opresc aici. După cum a subliniat și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, este avută în vedere și realizarea unui nou Acvariu. De altfel, acesta a solicitat vicepremierului Viorel Ștefan, prezent la Târgul de Turism 2019, sprijinul pentru realizarea acestui proiect. „Este vorba despre relocarea Acvariului din spațiul actual în incinta Complexului Muzeal, la nivel european Delfinariul, Planetariul, Acvariul fiind în același loc”, a arătat președintele Marius Horia Țuțuianu, adăugând că va fi realizat un acvariu modern, care va deveni un real punct de atracție turistică al Constanței.

Astfel, din informațiile noastre, se dorește ca viitorul Acvariu să aibă o structură modernă, împărțită pe mai multe nivele, cu zone educative și zone de contact cu unele specii de pești.

Cetățile istorice, vinurile Dobrogei și produsele gastronomice, puncte de atracție la standul CJC

Revenind la prezența județului Constanța la Târgul de Turism al României 2019, se impune menționat că potențialilor turiști li se arată că județul de la malul mării înseamnă mai mult decât litoral, că are numeroase „bijuterii istorice”, cetăți în care s-a scris o parte din istoria țării, dar și o bogată ofertă vinicolă – de altfel Crama Viișoara, prezentă în cadrul standului, a stârnit interesul celor prezenți, care s-au oprit în număr considerabil să deguste din selecția de vinuri – și o diversitate culinară, reprezentată cu cinste la nivelul standului Consiliului Județean Constanța.

„Mă bucur că am venit anul acesta, în premieră, cu un stand al Consiliului Județean Constanța, separat. Nu voi conteni niciodată să promovez regiunea Dobrogea și inclusiv județul Constanța, mai ales că constănțenii, turiștii din România și turiștii din afara țării nu știu că în afara litoralului mai avem foarte multe obiective turistice. Mă refer la obiective turistice din punct de vedere istoric, cultural și o parte din Delta Dunării, aflată pe raza județului Constanța”, a afirmat președintele CJC, Marius Țuțuianu.

Standul Consiliului Județean Constanța reunește atât reprezentanți ai Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, autorități locale, cât și producători.

Pentru această ediție, Județul Constanța a amenajat un stand în suprafață de aproximativ 115 de metri pătrați, care cuprinde o zonă cu o prezentare video a județului, prezentări ale siturilor arheologice, a stațiunilor litorale dar și a gastronomiei locale. De asemenea, există și o zonă de degustare a produselor industriei viticole. Membrii Ansamblului Folcloric Profesionist “Izvoare Dobrogene” vor susține momente artistice și vor aduce în atenția vizitatorilor dansurile specifice județului Constanța. Prezența instituției noastre la acest târg, reprezintă o modalitate eficientă de a promova potențialul turistic al întregii regiuni.

“Am inaugurat, astăzi, în prezența Viceprim-Ministrului României, Viorel Ștefan și a Ministrului Turismului, Bogdan Trif, Târgul de Turism al României, ediția de primăvară, precum și standul Consiliului Județean Constanța. Relieful, istoria, muzeele, mănăstirile, dar și multietnicitatea județului nostru, fac din această zonă o regiune unică în România. Noi, ca și autorități publice locale trebuie să ne concentrăm eforturile spre promovarea județului, ca și pilon esențial al unei strategii de dezvoltare turistică locală și națională. Turismul reprezintă motorul de dezvoltare al județului nostru, iar promovarea vacanțelor pe litoralul românesc va duce la o creștere a numărului de turiști și implicit la o creștere a economiei locale”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Târgul de Turism al României este deschis în perioada 21 – 23 februarie 2019, între orele 10:00-18:00, iar duminică 24 noiembrie, între orele 10:00-16:00, in Pavilioanele B1 si B2 ale Romexpo București.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sigur acvariu ne trebuie ca pesti avem destui e plin orasul eventual si zona Henri Coada sa intre in patrimoniul UNESCO
4
0
Daca se poate si strazi si spatii verzi curate, va rugam.
3
0
O idee buna dar am ramas in urma, de exemplu Tulcei, care nu este un oras asa de mare cum este Constanta dar care are un acvariu mult mai frumos si modern. Litoralul este bun dar din pacate numai 2 luni si jumatate pe an. In rest ar trebui sa avem muzee moderne, acvariu modern-vezi cel din Istanbul, chiar daca nu ne putem compara, gradina zoologica moderna, puncte inalte - Belvedere - turnuri de unde sa putem admira orasul, imprejurimile si marea, stadioane moderne - de ce dracu este Craiova mai cu mot decat Constanta?, parc de miniaturi-cand Dumnezeu mai faceti in Tabacarie asa ceva? etc
2
0
presimt ca se pregateste un tun cu concursul makidonilor din primarie. Pun pariu pe 1000 de euro ca in locul acvariului pe faleza se va caca o bodega makidoneasca.
7
1
Ei nu sunt in stare sa dea o autorizatie de constructie la timp sau sa faca un pug. Altfel, baga fagaduieli ca or sa faca si or sa dreaga. Vor face fix un pix.
5
0
Cand va avea o piata a pestelui ca orice alt orasi din lume de la malul marii?
5
0
Clar exista statul paralel! Noi nu ne putem kka de foame si astia abereaza cu nave spatiale. O sa avem siii wc-urii de 50000 de euro bucata. O sa mai avem ..... si pe draqu sa va ia !
9
0
O initiativa extrem de buna pentru municipiul Constanta ! Felicitari !
1
6
Dar cazinoul????? Cazinoul pe cand dragi edili???? Cand aveti de gand sa reabilitati simbolul acestui oras???? Domnu Tutuianu domnu Fagadau, acesta e simbolul orasului pe care il conduceti.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102