REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

E FIERBERE ÎN PSD! Dăncilă își joacă toate cărțile: a eliminat-o pe Firea. Ce urmează?

E FIERBERE ÎN PSD! Dăncilă își joacă toate cărțile: a eliminat-o pe Firea. Ce urmează?

Replica API 8 iunie 2019 | 03:06 406

Două TABERE!

Două TABERE!

Este fierbere în PSD! A murit regele, trăiască regele! Viorica Dăncilă pare să se fi dezlegat la limbă și să acționeze în sensul preluării puterii în partid, după condamnarea și arestarea lui Liviu Dragnea (în momentul de față fost președinte al PSD). Măsurile luate de premier în ultimele zile: înlăturarea lui Darius Vâlcov - băgat cu forța în Guvern de Dragnea să supervizeze măsurile guvernamentale -, demiterea protejatelor lui Vâlcov de la conducerea ANAF, respectiv CNAS, o poziționează pe Viorica Dăncilă drept aspirant cu șanse la șefia PSD. Pentru a-și netezi drumul spre o preluare legitimă a partidului, Vioricăi Dăncilă a susținut, în ședința CEx de vineri, 7 iunie a.c., nevoia organizării unui Congres. S-au conturat astfel două tabere: cea a Vioricăi Dăncilă și cea din care face parte Paul Stănescu, recent instalat - e drept, interimar - pe funcția de președinte executiv al PSD. Ca dovadă că există două tabere, puternic în dezacord pe seama momentului organizării Congresului, Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv interimar!

În timpul ședinței CEx, premierul Viorica Dăncilă a cerut membrilor PSD să organizeze cât mai repede un congres al partidului (stabilit în data de 29 iunie), în vreme ce Paul Stănescu ar fi susținut, conform unor surse, că este mai indicat ca respectivul congres să aibă loc în toamnă.

Deși social-democrații spun că Paul Stănescu a demisionat în contextul neînțelegerilor privind data organizării Congresului, Paul Stănescu a declarat, oficial, pentru agențiile de presă: „Sunt alături de doamna prim-ministru și președintele interimar al PSD până la viitorul Congres. Am demisionat din motive personale. E posibil să candidez la funcția de vicepreședinte, dar în nici un caz la cea de președinte”.

Conform surselor Replica, Paul Stănescu ar fi dorit amânarea datei de organizare a Congresului pentru a o favoriza pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. În schimb, grăbirea datei la care se va organiza Congresul o prinde pe Firea în off-side. De altfel, după ședința CEx, Firea nu s-a ferit să spună că este nemulțumită de evoluția partidului sub conducerea interimară a Vioricăi Dăncilă. Ea a adăugat că nu va participa la Congresul PSD în care se va stabili preşedintele partidului, pentru că exact în respectiva perioadă are programată o intervenţie chirurgicală.

"Nu cred că urgenţa noastră era să organizăm pe picior, pe un colț de masă un Congres atât de important pentru alegerea președintelui partidului în două-trei săptămâni. Coincidență sau nu, eu chiar în acea perioadă voi fi în spital, am o operație chirugicală de făcut și oricum nu puteam participa", a declarat Firea, conform Digi 24. "Colegii mei ştiau. Depinde cum privim lucrurile şi cum considerăm că este bine să meargă partidul, în ce direcţie. Eu niciodată nu m-am considerat în afara familiei social-democrate, chiar dacă unele conduceri m-au dat la o parte, iar altele m-au repus pe functii, dar au avut o opinie diferită de a mea", a mai afirmat Firea.

Revenind la cele două tabere care își dispută puterea în PSD, sursele noastre susțin că Viorica Dăncilă ar fi susținută de Eugen Teodorovici, Niculae Bădălău, Marian Oprișan, Sorina Pintea, Rodica Nassar. De altfel, Marian Oprișan a declarat că: "Doamna premier, prin analizele şi prin modul în care s-a comportat în ultima perioadă, a demonstrat clar că este un lider politic important şi care are lucruri importante de spus pentru România. (...) Şi doamna Viorica Dăncilă şi alţi colegi pot îndeplini cu succes funcţia de preşedinte al PSD", a afirmat Oprișan, conform dcnews.ro.

De cealaltă parte, din tabăra Gabrielei Firea, cea care pare acum împiedicată să candideze la șefia PSD pentru că - ghinion! - colegii ei au stabilit ca Congresul să se desfășoare la o dată la care ea este în spital, fac parte Paul Stănescu, Robert Negoiță, Marcel Ciolacu - susțin sursele noastre.

Rămâne de urmărit firul evenimentelor din PSD, pentru că, desigur, nu sunt excluse surprize de proporții în perioada următoare, trădări și chiar "decapitări" la nivelul anumitor organizații județene.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Pentru a-si netezi drumul spre o preluare legitima a partidului, Vioricai Dancila a sustinut......" E viorica nu vioricai ziaristi tembeli
0
2
Face si PSD-ul aceleasi greseli ca si restul. Isi pun cu obstinatie la conducere oameni doar din snopul celor deja obisnuiti cu pozitia de sefi,indiferent daca sunt sau nu competenti. Asa se pierde cu brio. Oamenii valorosi din toate partidele sunt lasati undeva in umbra si consecintele sunt naspa atat pentru partied cat si pentru cei ce au vatat,adica pentru populatia nauca.
1
1
Cat a fost Dragnea,nu sufla nici un intelectual,nici nu se auzea de ei,avea pozitia Ghiocelului si le au dat Dragnea,Valcov,Codrinel,Olguta cu Juristi de marca ai Parlamentului, la toti Placute cu Nr de Suedia,stampile cu viza Schengen si Bonusuri gratuite la Kiselev,pentru cate o Fellatie,sa aiba pana vine Dragnea din puscarie.Si acuma au inceput intelectuali sa iasa la suprafata.
0
2
Bai bulangiilor nu va mai saturati cate limbi in rozeta curului a-ti dat pesedeului si noua in special.A-ti ales penele acum mergeti si luati-va muia de rigoare .Nu va mai saturati mancatorilor de cacat,mars la cacat cu voi.
5
2
Gabi, Fi Rea! Aceasta moldoveanca, calda-n gura, este sageata lui felix voiculescu, care vrea sa puna mana pe psd. Atentie psd-isti, nu va lasati manipulati de firea, nu ca m-ar deranja, care vrea sa dezbine si sa puna mana pe psd. Cel mai rau imi pare de codrin chelul, care nu mai are pe cine oupa-n fund. Pacat mai codrine! Limba dulce-n cur viclean, caracter de moldovean.
9
4
Mie o sa-mi placa PSD cand se va desfiinta!
16
4
Interventie xhirur
1
1
Va astept cu limbile voastre ascutite precum smilgherul sa imi ascutiti hemoroizii de la fur care imi stau precum torturii de gheata.suucesuri rezist ai cursului meu spalat de voi
6
8
Ce sa urmeze in PSD. Falimentul partidului. O sa fie un fel de pntcd. Mu13 . O merita.
15
8
Dat-il jos pe STROE DOAMNA PRIM-MINISTRU
20
4
curvelor ordinare, nu va linistiti?, veti fi execujtati- fizic
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272