REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

E OFICIAL! Casa Soarelui trece la Consiliul Judeţean Constanţa: va fi redeschis centrul!

E OFICIAL! Casa Soarelui trece la Consiliul Judeţean Constanţa: va fi redeschis centrul!

Replica API 9 iunie 2018 | 00:00 340

Situația Casei Soarelui din Constanța a fost, în sfârșit, supusă votului în ședința de Guvern de vineri, 8 iunie a.c.. Hotărârea de Guvern „privind actualizarea datelor de identificare și valorii de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, precum și trecerea acestuia în domeniul public al județului Constanța” a fost inclusvă pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, după săptămâni bune de așteptare.

În ședința de Guvern, proiectul a fost aprobat, astfel că imobilul va trece în administrarea Consiliului Județean Constanța, președintele Marius Horia Țuțuianu anunțând că aici va funcționa Compartimentul de paliație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Timp de 17 ani, mai precis în perioada 2000 – 2017, în imobilul din municipiul Constanța, strada Piatra Craiului, nr. 4, ce aparținea Direcției de Sănătate Publică Constanța, a funcționat Centrul de Paliație „Casa Soarelui”. Aici și-au găsit alinarea, în ultimele momente, mulți dintre bolnavii de afecțiuni oncologice. În toamna anului trecut, însă, asociația care deținea centrul, a fost desființată, iar singurul centru care oferea îngrijiri paliative bolnavilor incurabili a fost închis.

Dar existența unui centru de îngrijiri paliative reprezintă un real sprijin, atât pentru bolnavii în stadii terminale, cât și pentru familiile lor. Drept pentru care, soluția găsită de reprezentanții administrației județene a fost înființarea unui Compartiment de paliație, în structura Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. Iar pentru că noul compartiment nu poate funcționa în clădirea-mamut a spitalului, de pe B-dul Tomis, unde și așa spațiul este limitat pentru secțiile care funcționează deja, a fost inițiat un proiect legislativ pentru trecerea clădirii unde a funcționat „Casa Soarelui” din administrarea Ministerului Sănătății, prin DSP Constanța, la Consiliul Județean Constanța. Mai ales că imobilul respectiv a avut aceeași destinație în ultimele două decenii, astfel că circuitele sunt deja realizate.

„Din momentul în care se emite hotărârea de guvern prin care va fi cedată această clădire către Consiliul Județean, noi o vom ceda la rândul nostru către Spitalul Județean pentru a face tratamentele paleative. Sunt cuprinse și cheltuielile în buget, dacă va fi nevoie de fonduri suplimentare, o să solicit votul consilierilor județeni pentru a aduce o modificare bugetului și pentru a suplimenta aceste sume”, declara referitor la acest subiect, preşedintele CJC Horia Ţuţuianu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367