REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Educatorul de la centrul de plasament Micul Rotterdam, ACHITAT!

Educatorul de la centrul de plasament Micul Rotterdam, ACHITAT!

Replica API 3 aprilie 2019 | 00:00 374

A stat şi în arest

A stat şi în arest

Andrei Eduard Crăciun

Andrei Eduard Crăciun, educator în cadrul centrului de plasament Micul Rotterdam, a fost achitat. El fusese trimis în judecată pentru coruperea sexuală a minorilor și a stat și în arest, dar acum judecătorii au decis că nu există probe.

”Achită pe inculpatul C.A-E. (...), privind comiterea infracţiunii de coruperea sexuală a minorilor, în formă continuată, prev. de art. 221 alin. 1, alin. 2 lit. „b” şi alin. 4 C. Pen, cu aplic. art. 35 alin. 1 C. Pen, întrucât nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea”, potrivit minutei judecătorești.

Decizia nu este definitivă. În același dosar, Nicu Petrechiuță a fost condamnat la 3 ani cu executare pentru şantaj, în forma continuată, și pentru influenţarea declaraţiilor. Menționăm că inculpatul este arestat în altă cauză. De asemenea, Constantin Dorel Manea a primit 4 ani de închisoare (mai avea o condamnare mai veche).

Amintim că, pe 1 octombrie 2016, Constantin Dorel Manea a depus o plângere la Poliţia Municipiului Constanţa, el aflându-se deja în arest la domiciliu. Individul a arătat faptul că, începând cu anul 2011, Andrei Eduard Crăciun, în calitate de educator în cadrul DGASPC Constanţa, în mod repetat, i-a invitat la domiciliul său pe minorii George Cătălin B., Nicolae Cosmin B. şi Aurel Ionuţ B., fraţi, toţi trei instituţionalizaţi la Centrul de Plasament Micul Rotterdam din Constanţa, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale orale cu aceştia. În încheierea denunţului formulat, Manea a precizat că doreşte să beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege. prev. art. 19 din Lg. 682/2002.

În urma activităţilor desfăşurate, la data de 11.01.2017, lucrătorii BIC s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor de către denunţătorul Constantin Dorel Manea, trei infracţiuni de influenţarea declaraţiilor şi o infracţiune de şantaj, de martorul Nicu Petrechiuţă şi a infracţiunii de şantaj de persoana vătămată George Cătălin Burcea, dispunându-se totodată schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care este cercetat Andrei Eduard Crăciun, din infracţiunea de act sexual cu un minor, în infracţiunea de coruperea sexuală a minorilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat că denunţătorul Manea, cunoscând că Andrei Eduard Crăciun a desfăşurat activităţi ce puteau fi încadrate doar ca infracţiunea de corupere sexuală a minorilor şi doar faţă de minorul George Cătălin Burcea, cu sprijinul lui Nicu Petrechiuţă, a încercat să-i determine pe George Cătălin Burcea, Nicolae Cosmin B. şi Aurel Ionuţ B. să declare în mod mincinos în faţa organelor de urmărire penală o situaţie mult mai gravă faţă de cea reală, astfel încât presupusele fapte comise de Crăciun să fie încadrate juridic ca infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, în aşa fel încât Constantin Dorel Manea să poată beneficia de reducerea pedepsei, întrucât el era deja cercetat în alt dosar.

Însă, iată că judecătorii Tribunalului Constanța au decis că nu există probe nici în ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de corupere sexuală a minorilor, achitându-l.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu fi trist dragule data viitore te asteptam aici pe camera.sa nuiti uiti rochita aia roz.
2
0
Ce pana fac astia ma, dc e nevinovat il arestezi si dupa platim penalitati. Ori e vinovat ori nu
3
0
Poza asta poate fi pusa in dex la definitia cuvantului "poponar"...
4
1
judge arhip puncteza din nou bine macar ca nu a arestat copiii,ce sa caute un asa pervers la puscarie
1
1
ordine de restrictie, pedofili in libertate, asta-i doar responsabilitatea psd sau toate partidele fac asa la ordinele ue?
3
1
Taceti ma din gura voi nu vedeti ca cainii latra ursu trece mai bine da timi adresa la un copilas ca nu ma mai lasa astia sa profesez. Rozeta tanara rozalie ce mai. Dati voi la babe daca aveti chef
3
3
SI DE AVOCATI... sa moara cu gurile si cururile si pizdele pline de sperma acestui individ dezaxat !!!
6
1
Dupa figura individului, iti dai seama ca nu este un om normal !
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272