REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

El este pilotul avionului care s-a prăbușit în Brașov

El este pilotul avionului care s-a prăbușit în Brașov

Andreea VREJOIU 23 iulie 2023 | 00:00 2337

Un om de afaceri de 66 de ani și-a pierdut viața într-un accident aviatic petrecut sâmbătă dimineață, lângă Râșnov. Era la manșa aparatului său de zbor ultraușor când după nici două minute de la decolare a intrat în picaj și s-a înfipt în pământ.

El este pilotul avionului care s-a prabusit in Brasov

Vremea era bună iar asta complică ancheta procurorilor. Șoferii care se aflau pe șoseaua dintre Râșnov și Bran au văzut cum avionul ultraușor se îndreapta că săgeată spre pământ.

Gabriel Daviduță, martor: „L-am văzut, de aici venea așa... și a căzut. N-a încercat să se redreseze. Nu... nimic.”

Pilotul își ținea aeronava în hangarele unui aerodrom privat din Zărnești. De aici a decolat sâmbătă dimineață și la nici două minute de la decolare, la o distanță de cel mult un kilometru s-a prăbușit.

Poziția în care a rămas epava înfiptă în pământ și cu coada în sus arată că pilotul nu a apucat să redreseze aparatul, spun surse din anchetă. La fața locului au sosit pompierii și un elicopter Smurd.

Ciprian Sfreja, ISU Brașov: „Din păcate în ciuda eforturilor depuse de medici pilotul nu a mai putut fi salvat, acesta a suferit leziuni incompatibile cu viață."

Pilotul decedat era un om de afaceri de 66 de ani din București. Pasiunile lui erau natura și zborul. Avea sute de ore de zbor la activ și își cumpărase de mulți ani avionul său ultraușor. Venea des la Zărnești de unde zbura către munți. „Vârfurile nu se lasă, se cuceresc!" scrisese recent pe rețelele sociale, acolo unde împărtășea cu prietenii peisaje superbe surprinse de sus din avion. Ancheta vă trebui să lămurească dacă a fost vorba de o greșeală de pilotaj sau o defecțiune a aparatului de zbor.

Surse din anchetă spun că pilotul ar fi venit la Zărnești însoțit de un prieten care a vrut să îl admire de la sol cum zboară. Acesta a văzut decolarea dar și prăbușirea fulgerătoare, conform știrileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272