REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Elena Udrea ceartă patronii care nu vor să angajeze deținuți: E nejustificat!

Elena Udrea ceartă patronii care nu vor să angajeze deținuți: E nejustificat!

Replica API 29 august 2022 | 00:00 1094

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea ceartă patronii din România, despre care spune că sunt foarte sceptici atunci când vine vorba să angajeze deținuți din penitenciare. Udrea spune că o astfel de atitudine e complet nejustificată.

"România este a patra țară cu cel mai mic somaj din Europa, cu o rata de 5% in scădere (iulie) . Deci este nevoie de forță de muncă! Mă gândesc ca in penitenciare sunt vreo 23.000 de deținuți care au dreptul legal sa muncească, dar nu prea au unde. Spre exemplu, la penitenciarul Târgșor, conducerea a reușit sa găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 care sunt aici, si fac mari eforturi in continuare pentru a aduce angajatori. Interesul este al tuturor: condamnații câștiga zile, care se scad din pedeapsa si chiar si bani, iar penitenciarul primeste o parte din salariul celor care lucrează, sume care pot fi folosite la îmbunătățirea condițiilor de detenție, in folosul deținuților si al propriilor angajați.

Problema este ca cererea de forță de muncă din penitenciare este mică.

Fie cei care ar avea nevoie nu cunosc aceasta posibilitate, fie sunt reticenți în a angaja deținuți, ceea ce eu afirm este nejustificat. Deținuții sunt mai disciplinați si mai motivați sa muncească. In plus, s-a constat ca recidiva este mult mai mica in randul celor care au muncit pe timpul detenției. Ceea ce arata ca reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decat prin statul degeaba, claie peste grămadă, in camere insalubre ani de zile!", scrie Udrea pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ti-a cazut sapunul
1
0
acum,la pripon,poate sa spuna ce vrea.Mai refuza sa se prezinte la judecata,mai are dosare de ciordeala.Era bine nuti cind carai sacose de bani furati de la noi,rati ai dreqului?
0
0
Dar justificat e sa ajungi la inchisoare? Cum vine asta? Blondo!
0
0
fara zile scazute, fapta sa ramana fapta
2
1
are dreptate de aceea e indicat ca cei care au propus si construit proiecte de sute de mii de euro fara niciun rost-teren fotbal in panta,transport pe cablu neutilizabile... sa mai ajunga pe la puscarie fiindca-i ajuta sa vada viata reala!In principiu are dreptate si-i recomand sa angajeze la firmele dumneaei si sotului sau fostului sot!!!
0
0
Parasuta asta nu intelege ca nu mai este nimic,decit o infractoare ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272