REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Elizabeth Holmes, fondatoarea companiei Theranos, găsită vinovată de fraudă masivă

Elizabeth Holmes, fondatoarea companiei Theranos, găsită vinovată de fraudă masivă

Replica API 6 ianuarie 2022 | 00:00 769

Elizabeth Holmes, fondatoarea companiei Theranos care a promis teste de sânge revoluţionare, a fost găsită vinovată marţi de patru din cele 11 capete de acuzare pentru escrocarea investitorilor cu milioane de dolari, informează dpa, citată de Agerpres.

Elizabeth Holmes

Holmes, în vârstă de 37 de ani, a obţinut aproape un miliard de dolari după ce a lansat un start-up care a promis că va reuşi să efectueze analize de sânge complete folosind doar câteva picături din sângele pacientului. Ea a respins în permanenţă acuzaţiile procurorilor.

Elizabeth Holmes, care a născut înainte ca procesul să înceapă în urmă cu aproape patru luni şi care nu este reţinută, va putea să facă apel împotriva verdictului de vinovăţie şi a oricărei sentinţe impuse de tribunal.

Infracţiunile comise pot atrage o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, dar observatorii cred că judecătorul, Edward Davila, va impune probabil o pedeapsă considerabil mai redusă, dat fiind că Holmes nu are antecedente.

Compania Theranos a promis să schimbe radical testarea sângelui, motiv pentru care valoarea sa de piaţă a crescut accelerat până la circa 9 miliarde de dolari. Tehnologia promisă ar fi permis efectuarea a sute de teste pe doar câteva picături de sânge.

Bula s-a spart datorită unui avertizor de integritate şi a investigaţiilor jurnalistice, efectuate iniţial de Wall Street Journal. Unii observatori văd în acest scandal exemplul perfect al aspectelor negative ale culturii hiper-mediatizării din Silicon Valley.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272