REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Elon Musk şi-a trimis sateliţii deasupra zonei de conflict

Elon Musk şi-a trimis sateliţii deasupra zonei de conflict

Replica API 28 februarie 2022 | 23:40 1590

Elon Musk a declarat că sateliții Starlink ai SpaceX sunt acum activi deasupra Ucrainei, după o solicitare din partea ministrului ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov.

De asemenea, el l-a îndemnat pe Elon Musk să îi încurajeze pe „ruşii sănătoşi la cap” să se opună guvernului lor.

Staţii Starlink, furnizate Ucrainei

Grupul SpaceX ce aparține miliardarului Elon Musk a activat serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina, urmând să trimită și echipamente în ţara atacată de Rusia.

„În timp ce încercaţi să colonizaţi Marte, Rusia încearcă să ocupe Ucraina! Dacă rachetele voastre aterizează cu succes din spaţiu, rachetele ruseşti atacă civilii ucraineni! Vă rugăm să furnizaţi Ucrainei staţii Starlink„, a scris sâmbătă dimineaţă responsabilul ucrainean, ministru al portofoliul digitalizării.

SpaceX a lansat vineri al doilea transport de aproximativ 50 de sateliţi Starlink destinaţi să furnizeze o conexiune la internet clienţilor din întreaga lume.

Musk a declarat, sâmbătă, că serviciul de bandă largă prin satelit Starlink al companiei este disponibil în Ucraina și că SpaceX trimite mai multe terminale în această țară, al cărei internet a fost întrerupt din cauza invaziei rusești,

Reţeaua de Internet din Ucraina a fost afectată de invazia rusă, în special în sudul și estul țării, unde luptele au fost cele mai intense, potrivit national.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212