REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Epidemie de rujeolă la nivel naţional: iată care este situaţia la Constanţa!

Epidemie de rujeolă la nivel naţional: iată care este situaţia la Constanţa!

Replica API 16 martie 2017 | 08:37 433

Peste 30 de județe din România se cofruntă cu o epidemie de rujeolă! Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Sănătate Publică din România săptămâna aceasta. Din fericire, județul Constanța a fost ferit de valul de rujeolă abătut peste țara noastră.

Epidemia de rujeolă anunțată la nivel național a creat panică în rândul părinților constănțeni! Institutul Național de Sănătate Publică a făcut public anunțul prin care am aflat faptul că 37 de județe din România se confruntă cu epidemie de rujeolă. Din fericire, Constanța nu se află pe lista celor peste 30 de județe. În acest sens, reprezentanții DSP Constanța țin să liniștească constănțenii, părinții constănțeni spunând că la noi, nu se pune problema despre așa ceva.

De la începutul anului și până la această dată s-au înregistrat 3 suspiciuni dintre care niciuna confirmată. „De la începutul anului și până în prezent s-au prezentat 3 cazuri de suspiciuni care nu au fost confirmate. Două dintre ele s- înregistrat în luna ianuarie, iar unul în luna martie. Cum am spus, au fost suspiciuni.”, au declarat pentru Replica de Constanța reprezentanții DSP Constanța.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 10 martie este de 3.446, fiind înregistrate îmbolnăviri în 37 de județe ale țării, 17 dintre acestea fiind soldate cu decesul pacienților, informează INSP pe site-ul instituției. "Ca măsură de limitare a extinderii rujeolei, a fost organizată și se desfășoară la nivel național o campanie de vaccinare copiilor cu vârste cuprinse între 9 luni și 9 ani", precizează INSP.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am intrat din nefericire in cateva spitale din Ro unde de fiecare data in salin umblau gandacii pe pereti si nu orunde o data la reanimare la spitalul militar Constanta si la Mangalia la reanimare in salile unde sta mamele nounascutilor deci epidemiile produse de gandaci si viermi intrece rujeola daca nu esti linga bolnav cand este reanimat ce fac gandacii si viermii asta este crima cu premeditare rusine un judet cu spitale ca in evul mediu.
0
0
nu trebuie sa va vaccinati decit copii pe care vreti sa-i pastrati
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272