REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Erdogan speră că Franţa „se va debarasa“ de Emmanuel Macron cât mai curând posibil

Erdogan speră că Franţa „se va debarasa“ de Emmanuel Macron cât mai curând posibil

Replica API 5 decembrie 2020 | 00:00 1262

Şeful statului turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat vineri speranţa că Franţa ''se va debarasa cât mai rapid posibil'' de preşedintele Emmanuel Macron, pe fondul tensionării relaţiilor dintre Ankara şi Paris din cauza divergenţelor existente în mai multe dosare, transmite AFP, citată de Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan

''Macron este o problemă pentru Franţa. Cu Macron, Franţa trăieşte o perioadă foarte periculoasă. Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron cât mai curând posibil'', a declarat Erdogan la Istanbul, după ce a participat la rugăciunea săptămânală musulmană în fosta catedrală Sfânta Sofia, transformată în moschee în luna iulie.

Relaţiile între Turcia şi Franţa s-au degradat treptat în ultimul an, în special din cauza dezacordurilor în dosarele Siria, Libia, Mediterana Orientală şi, mai recent, conflictul dintre Azerbaidjan şi Armenia în enclava Nagorno-Karabah.

Însă tensiunile au fost exacerbate în octombrie, în contextul în care Erdogan a pus sub semnul întrebării ''sănătatea mintală'' a lui Emmanuel Macron, pe care l-a acuzat că duce o ''campanie de ură'' contra islamului.

''Dragul meu prieten Aliev (preşedintele azer Ilham Aliev) le-a dat un sfat francezilor, spunând că dacă ei îi iubesc atât de mult pe armeni atunci nu au decât să le dea Marsilia. Şi eu le dau acelaşi sfat'', a adăugat preşedintele turc.

Într-o aluzie la acţiunile guvernului turc şi la consecinţele lor, Macron afirmase în luna septembrie că ''poporul turc, care este un mare popor, merită altceva''. Ankara a reacţionat vehement la aceste afirmaţii, pe care le-a perceput drept o încercare de a asmuţi poporul turc împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alte pofte mai ai sultane, maria ta? nu vrei cumva ca europenii sa stea capra sa-i cauti la namol?
0
0
macron e un mic copil pe langa erdogan...e un simplu aventurier
4
0
dar nu inainte de a te mui cu cacat mai erdogane futalau de capre !!!
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369