REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Este oficial: criteriul de înălțime și interzicerea tatuajelor, eliminate la admiterea la școlile MAI

Este oficial: criteriul de înălțime și interzicerea tatuajelor, eliminate la admiterea la școlile MAI

Replica API 25 noiembrie 2017 | 10:18 2368

Normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în școlile Ministerului Afacerilor Interne au fost publicate în Monitorul Oficial, anunță MAI, care precizează că a fost eliminat criteriul de înălțime.

Joi, au fost publicate în Monitorul Oficial normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru cei recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.

Ministerul Afacerilor Interne precizează că, prin introducerea traseului aplicativ la admitere, se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maximum 2 minute și 25 de secunde.

Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime.

"În aceste condiții parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat", arată MAI într-un comunicat de presă, postat pe site-ul instituției.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, eliminarea limitei de înălțime pentru candidați este în acord inclusiv cu hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care a recomandat instituției să elimine acest criteriu, dar și cu unele soluții pronunțate de diverse instanțe de judecată.

"Menționăm că o abordare asemănătoare a probelor sportive se regăsește și la admiterea în școlile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania", potrivit sursei citate.

O altă modificare prevede ca persoanele care vor candida la școlile pentru subofițeri - pompieri sau care participă la concursurile organizate pentru posturile vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) sunt exceptate de la interdicția de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai cum sa relasezi regulile....
0
0
Am inaltime 1,10 m inaltime.Pot sa particip si eu la concursul de cacat ptr politisti.Daca sunt tatuat in curulet pot sa iau examenul de trepadusi pe strada?.
1
0
Cum si asa politistii nu prea au voie sa-i apere pe cetateni de infractorii periculosi pe bune,adica la nevoie chiar sa traga in plin in sutele de mii de scursuri periculoase,nici abilitatile de a trage cu arma nu ar trebui sa conteze,iar cu proba fizica,sa reziste la fuga de interlopi,nu sa dea in ei,ca e penal...
2
0
Numai dati dislike ca nu e frumos ce faceti mititeilor
7
0
... sa fie angajati si piticaniile cu ale lor complexe de inferioritate plus ratacitii sau ratacitele cu grave probleme mentale, adica tatuatii sau tatuatele! Maine, poimaine, de fapt asta se si urmareste, vor permite si pedofililor sa fie angajati in politia statala. Sa ma pis pe tatuajele lor de trepanati
5
3
La aeroport e o piticanie de director care politia la scapat de parnaie.
2
4
daca am studii superioare la poarta alba ma angajez..
1
1
Si in anus.Pot merge sa absolv scoala de cacat numita agent de militie unde te intreaba 1 plus 1 egal 2.Vai de pwlla voastra miltienii plmele.
6
6
Dna Carmen, e normal sa i-o mai traga cate unul - - ce abuz sexual, ca-i place, da-o-n colo ca e teapana
4
2
Politist pitic , nu ajunge nici pana la geam .Sufereau si ei micutii, nu vedeti ca toti piticii isi cumpara jeepane?Asta e sindromul piticului, sufera mult ei, au pantof cu toc, stau pe varfuri la poze, acuma se fac si politisiti.Abea astept sa rad.Pitici puteti sarbatorii
5
3
Este de 2017 !!! Vremurile s-au schimbat ...poti servi cetateanul si daca ai 1.60 si 3 tatuaje . "Cum sa vina la mine un politist tatuat " tu fiind mai exact cine ? Visati la rasa ariana prin politie ... cel mai important lucru este SA ISI FACA DATORIA CORECT nu ma intereseaza culoarea , orientarea sexuala , inaltimea si daca e sau nu tatuat !
15
8
au distrus politia asta
13
0
cum sa vina la mine sa-mi ceara actele de identitate,un politist tatuat,din cap pana in cur???asa ceva nu-i posibil...
9
7
PRIETENI CU PUSCARIASII CAZIER SE MAI CERE SIGUR NU CONTEAZA
6
1
Despre ce sa mai vorbim ?
5
0
Si atunci care mai sunt criteriile de selectie,homo sau lesbi sunt acceptati? Unde este disciplina?
7
1
Canada nu este stat european!
7
0
La Politia Rutiera sa angajati numai ponei de 1.50 m si nepotele de 1.45 ! Unde s-a ajuns ! Era o ofitareasa amanta, prin Port, facuta la apelul bocancilor lui Tit cu tatuaj sexual.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108