REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Este pregătită România să preia preşedinţia Consiliului UE? Robert Turcescu: ‘Avem un Guvern alcătuit din repetenţii clasei’

Este pregătită România să preia preşedinţia Consiliului UE? Robert Turcescu: ‘Avem un Guvern alcătuit din repetenţii clasei’

Replica API 5 decembrie 2018 | 00:00 273

Parlamentarul PMP, în continuare nemulţumit de alianţa cu PSD la nivelul CJC

Parlamentarul PMP, în continuare nemulţumit de alianţa cu PSD la nivelul CJC

Robert Turcescu

Robert Turcescu este unul din parlamentarii constănțeni care s-au implicat pentru cetățenii ce l-au votat. Sau cel puțin a încercat! Nu i-a reușit atât cât și-ar fi dorit, spune el, însă, dacă opoziția va ajunge la putere, proiectele sale vor prinde contur. Nu este o necunoscută faptul că deputatul nu iubeşte Guvernul Dăncilă, nici pe șeful PSD, Liviu Dragnea.

Însă, dacă ar fi să facă o alegere între cel din urmă și Victor Ponta, despre care este convins că și-a pus un plan foarte bine la punct de a reveni la șefia PSD, l-ar prefera pe actualul președinte al Pro România. Mai multe despre acest subiect, dar cum vede alianța PSD-PMP la nivelul jduețului Constanța, ne spune Robert Turcescu în interviul de mai jos.

Reporter: Domnule Turcescu, mai mulți deputați PSD au plecat la partidul lui Victor Ponta. Cum comentați?

Robert Turcescu: Victor Ponta este un politician abil care, traversând mai multe cicluri electorale și, având deja experiență a aproape 20 de ani într-un partid, a înțeles că va veni momentul în care Liviu Dragnea va pierde frâiele puterii în interiorul PSD. Ăsta e motivul pentru care a ales să facă proiectul Pro România dar, de fapt, să nu ne iluzionăm.

Victor Ponta își dorește să redevină președintele PSD. Acțiunile pe care el le face, deschizând un azil politic în interiorul Pro România pentru refugiați din PSD este parte a acestui plan al lui Victor Ponta ca, după căderea lui Dragnea de la șefia PSD, să revină în fruntea partidului. Sigur, concurența va fi destul de mare.

Se pregătește pentru același lucru și Vasile Dâncu, probabil și Gabriela Firea, poate și alții dintre cei care au intrat în conflict cu Dragnea. Dar Ponta a furat startul pentru că va putea veni în fața foștilor colegi de la PSD și cu o sumă deloc neglijabilă de parlamentari pe care i-a adunat în proiectul Pro România.

Rep.: Dacă va reuși, va fi primit cu brațele deschise?

R.T.: Am auzit mulți membri ai PSD regretând perioada în care Victor Ponta a condus PSD. Totuși, partidul a înregistrat scorul care l-a înregistrat de la alegerile precedente, nu pentru că Dragnea a fost un strateg extraordinar, ci pentru că venea după niște rezultate guvernamentale bune ale lui Victor Ponta.

Mai mult, perioada în care Ponta a fost și prim ministru și președinte al PSD a însemnat o perioadă de prosperitate pentru partid, mai puțin pentru cei care nu erau fericiți cu măsurile lui. Oricum, Ponta n-a avut imaginea dezastruoasă în plan public pe care o are în momentul de față Liviu Dragnea.

Până la momentul Colectiv, Ponta putea să iasă pe stradă fără a fi huiduit, înjurat, în vreme ce Dragnea nu mai poată să iasă nici până la piață fără să audă în spatele lui pe cineva spunându-i ”hoțule”, ”pușcăriabilule”, tâlharule”. Dacă ar fi să comparăm miniștrii Ponta cu ceea ce ne oferă în momentul de față, pe post de Guvern al României, Liviu Dragnea, diferența e de la cer la pământ.

Rep.: România se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului UE. În opinia dumneavoastră, suntem pregătiți pentru acest pas?

R.T.: Să întindem ceștile de cafea și să pregătim coloanele de deplasare ale unor înalți demnitari europeni prin capitala României, sau prin orașe gen Sibiu, Cluj, altele...vom face față. Trebuie să înțelegeți că președinția Consiliului UE, deși e condusă de o țară, este exercitată de funcționari de la Bruxelles care cunosc bine aparatul birocratic, în așa fel încât nu-l vom încurca foarte mult, în ceea ce privește derularea acțiunilor de coordonare a activității comisiei europene.

Însă, România cu Dăncilă și gașca ei din Guvern, plus Dragnea în spate, vor rata pentru țara noastră o sumedenie de oportunități, mai ales de imagine sau de impunere pe agenda UE a unor subiecte importante petru România. Așa cum fac toate țările puternice cu diplomație europeană puternică, în momentul în care sunt în poziția de a conduce Consiliul UE. Noi nu vom avea cu cine.

Rep.: De ce spuneți asta?

R.T.: România are la conducerea Guvernului o analfabetă funcțională: Viorica Dăncilă. Femeia asta nu vorbește nicio limbă străină, este de un penibil absolut în toate aparițiile ei publice, prin urmare o să ni se facă rușine în momentul în care o vom vedea întâlnindu-se cu lideri europeni, ținând în mâna stângă telefonul mobil și coafându-se ca o nașă ieșită de la nuntă.

Asta va fi marea noastră problemă, că vom avea un sentiment de jenă făcând comparații între cum arată, cum se comportă și cum acționează liderii europeni ai altor state, sau prim miniștri ai altor state, și cum se comportă a noastră. Nu este în regulă că îl avem în continuare pe Dragnea pe post de vătaf al Guvernului României. Avem un guvern alcătuit din repetenții clasei, avem un prim minsitru de care ți-e și rușine să pomenești în discuțiile cu partenerii străini. Din nefericire, ăsta e contextul în care ne zbatem acum. Asta avem, cu asta defilăm.

Rep.: Ne aflăm la sfârșitul anului 2018. V-ați făcut un bilanț al activității parlamentare?

R.T.: În tot ceea ce am desfășurat în activitatea parlamentară de la începutul mandatului, atât cât am putut să fac din postura de parlamentar al opoziției pentru județul Constanța, am făcut. M-au interesat chestiuni legate și de pitalul județean, și de infrastructură și de starea învățământului din județ.

În toate luările mele publice, fie că-i vorba de apariții televizate, fie de la tribuna Parlamentului, am pomenit în orice context situațiile cu care se confruntă locuitorii județului Constanța. Din păcate, vocea opoziției, așa cum arată astăzi, și trebuie s-o spunem apăsat, este una foarte slabă, anemică, este călcată în picioare de majoritatea care o au și vor avea în continuare PSD-ALDE, plus UDMR, astfel încât, mai mult decât să mă zbat din postura de parlamentar al opoziției, aducând în discuție probleme precum, Șantierul Naval, fi că Portul Constanța, Dunăre și transportul mărfurilor pe Dunăre, n-aș putea face.

Rep.: Mai candidați pentru încă un mandat?

R.T.: Nu știu dacă voi mai fi în parlament, nu știu dacă voi mai candida, va fi decizia constănțenilor, va fi și decizia personală. E o vorbă: ”Dumnezeu râde de cei care-și fac planuri”. E o chestiune care va apărea sau nu la momentul respectiv. Eu mi-am asumat ca vreme de patru ani să nu le fie rușine constănțenilor care m-au ales.

Rep.: Vă pare rău de ceva ce nu ați făcut și v-ați fi dorit să se realizeze, până la acest moment?

R.T.: Nu sunt împăcat pe deplin cu ceea ce am făcut. Cu voia lui Dumnezeu, dacă actuala opoziție va ajunge la putere, iar eu voi mai fi în Parlamentul României, multe dintre lucrurile discutate în spațiul public vor putea deveni și proiecte propriu zise. Întotdeauna se poate mai mult.

Spre exemplu, dacă mi-ar fi stat în putere mai mult, poate că ar fi trebuit ca în interiorul partidului să militez cu mai multă putere, deși am făcut-o în repetate rânduri pentru dezmembrarea acestor coaliții toxice în care PMP se află cu PSD în consiiile locale sau județene.

Rep.: Coaliție care există și la Constanța...

R.T.: Este și cazul de la Constanța, da. Eu nu sunt de acord ca reprezentanții noștri în Consiliul Județean să fie alături de PSD. S-or înțelege bine, dar eu nu mă ]mpac cu această situație. E nefiresc ca, de la nivel central, PMP să militeze pentru alungarea PSD-ului de la guvernare, iar în plan local să le susținem niște proiecte.

Am înțeles, totuși, nevoia colegilor de la Constanța de a pune în practică niște proiecte cu care ei au candidat în alegerile locale. E de înțeles. Pe de altă parte, așa cum au spus mai mulți constănțeni, orașul Constanța are probleme nerezolvate, și nu puține, iar la nivel județean, cred că se putea face mult mai mult. Dar poate e viziunea mea, de la nivel central.

Probabil în plan local lucrurile sunt mai nuanțate. Însă, am o jenă, politic vorbind, atunci când mi se reproșează: ”da, înțelegem că sunteți anti PSD, dar iată ce se întâmplă la...” și mi se arată liste în care există colaborări între PMP și PSD. Eu cu asta nu mă împac.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Replica decat l-ati promova pe cacatul asta securist poate le aratati niste poze de pe la Bruxelles cu PM al Romaniei si Junker nu de alta dar mai crapa de ciuda cativa postaci de ciuda pe aici !
1
1
Tu colonel mai sluga cu oki albastri?Ascultator si turnator pervers sa-mi belesti poola tu cu sefii tai!
2
0
E prost cine citeste.....
0
2
Mai Turcescule, dar tu ce esti? Gunoiul din clasa. Macar astia sunt repetentii de la Sorbona.
5
0
ORDINAR AI TUPEUL SA VORBESTI?
4
0
Jegul asta e preferatul Replicii? Sluga securista a securistului Basina? Ba, nu mai aveti nicio rusine?
7
0
Ce articol de kk. Cica vrem sa intram in buda. Cu cine cu ciubotea sa-l folosim ca hirtie cind se saruta cu papa. Cu popo al de cernea obositu. Ia ascurtati toata serparimea popitruca sufla careva despre pactul Ribbentrop-Molotov. Nu pai atunci nu le dai foc precum tepes voda.
2
1
Ar fi vrut un guvern compus din turnatorii si securistii clasei. Mergi la cacat, toxicule. Si ia-l cu tine si pe Base si tucalarul sa, Pensionar
7
0
cind a-i acceptat sa fi colonel sa iei niste bani in plus fara nici macar sa faci armata cum a fost da bani inapoi ca nu s-a auzit ca a-i dat inapoi banii magarule ai venit la Constanta si tea votat lumea ai umblat cu bani si jmecheri acum tu vorbesti magar ce esti
5
0
Robert Turcescu ,prin declaratiile lui faca jocul celor ce vor raul Romaniei. Jigodiile antiromanesti in frunte cu odiosul presedinte,in loc sa faca tot posibilul pentru a scoate la lumina ce e mai bun in tara asta pe rapoartele externe,fac totul sa dicrediteze Romania si romanii.De accord sa fii critic ,de accord sa certi pe cine nu e bun,dar ce ar face de exemplu firmele mari daca si-ar scoate in public muncitorii naspa? Mai cumperi haine de firma,masini scumpe,ca uite,cei de acolo se fut pe bani,iau droguri,se imbata ca porcii,au vieti dezordonate,nu toti dar prin prezentare da,toti!
6
2
Este un jder sur ce mai cauta pe aici?Du te ba la Oana Sarbu si cantati liceienii in deriva!Un infatuat acoperit si descoperit de Columb la 1492!E bun si cate un dobitoc de asta sa l ai pe sticla iti mai faci o idee despre cati ca el mai sunt si tac era si aia colega lui fara gat de il intervieva pe Vantu la cusca tot o sugatoare si ea de altfel acoperita doar cu frunza ca Eva!Un fake James Bond cu veleitati de ziarist obedient! Un distrus pe care facem pipi cu jet si presiune
6
0
Intirziatul asta nu stie ca nu premiantii reusesc in viata? Ce cauta asta la Constanta? S-au prostit concetatenii nostri?
9
2
Securist acoperit ,nenorocit, dute mai suge-i chilotii lui baselu
9
2
in locul tau stateam cu basescu la gura sobei si beam vin fiert . Ce pregatire ai tu ? A , turnator profesionist ! daca esti asa destept , du-te si cauta banii furati de UDREA - PDL - si adu-i in tara .
8
2
asa tara asa guvern !
2
10
Lasati corijenti de don prof Werner, ma, securfistule ?
12
3
Un limbist al sri precum wermorel.
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212