REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Eugen Tănăsescu intervine în scandalul noilor geamanduri: S-a ratat epic semnificația crucii

Eugen Tănăsescu intervine în scandalul noilor geamanduri: S-a ratat epic semnificația crucii

Replica API 17 iunie 2022 | 00:00 1611

Eugen Tănăsescu intervine în scandalul geamandurilor în formă de cruce ce ar urma să plutească în largul Mării Negre începând cu acest sezon estival. Legat de cruci, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului este de părere că nu sperie pe nimeni, ci e tocmai invers, crucea dă nădejde. Bornele portocalii, pe care este scris numărul morților înecați, au stârnit reacții negative printre salvamari și turiști, care sunt de părere că acestea sunt nepotrivite, dar și inestetice. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, preciza că ar fi fost vorba doar despre 5 geamanduri în formă de cruce, dintre care 2 erau destinate stațiunii Mamaia, una pentru Eforie Nord și Eforie Sud, una pentru Vama Veche și una pentru Saturn.

Purtătorul de cuvânt ar Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, intervine în scandalul geamandurilor în formă de cruce. Acesta afirmă faptul că semnificația crucilor nu este aceea de vestitoare a morții, ci preașteptare ale Învierii lui Hristos. Astfe, semnificația crucii a fost ratată.

,,Geamandurile lui Arafat sunt rezultatul unei gândiri fistichii: Crucile împodobesc mormintele creștinilor. Dar nu ca vestitoare ale morții, ci ca preașteptări ale Învierii în Hristos. Așadar, s-a ratat epic semnificația crucii. Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers: dă nădejde.

Inginerii din birourile lui Arafat nu cred c-au văzut vreodată valurile mării, nici măcar în poze. Altfel nu-mi explic brilianta idee de a face crucile din polistiren. Care se rupe la primul bobârnac. Asta e, atât s-a gîndit și d-aia suntem unde suntem. Așteptăm și bărci de salvare din polistiren...gândire de polistiren”,este de părere purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Arafat: ,,Am comis-o din nou!”

Raed Arafat preciza și faptul că este vorba despre 5 geamanduri în formă de cruce, dintre care 2 erau destinate stațiunii Mamaia, una pentru Eforie Nord și Eforie Sud, una pentru Vama Veche și una pentru Saturn.

,,Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acțiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialiști și finanțat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani.

Ca sa fie vizibil și să atragă atenția, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare cand te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roșie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanță, iar când te apropii de ea și mai mult, poți citi și textul de avertizare, atragându-ti atenția că deja esști foarte aproape de pericol.

Cu siguranță a vedea o geamandură roșie cu o cruce de la distanță are un impact mult mai mic decât a vedea sub nasul tău și al copiiilor tăi cum se scoate un înecat de către Salvamar și pompieri și ulterior încercarea de a-l readuce în viață în public de către echipajele SMURD și ale Ambulanței. Este mult mai traumatizant pentru un adult, și mai ales pentru un copil, să vadă o resuscitare și o persoană declarată decedată decât să vadă o geamandură la distanță care îi avertizează pe aventurieri, pentru ultima dată, înainte de a se transfroma într-un înecat salvat, înecat resuscitat, cu sau fără sechele, sau într-un decedat”, a scris Arafat.

Citește și: Revoltă pe litoral! Arafat le-a dat salvamarilor geamanduri sub formă de cruce

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da' de ce pun astia cruci la cimitire atunci?
0
0
Bai, ninja, mai pune mana pe o lopata, sau ceva de muncit. Am zis lopata ca pe acolo e pregatirea ta
1
0
ce mai vrei si tu mai pupincuristul lui sapagoveanu
2
0
invierii prietenului imaginar din cer?! Pe bune? Esti idiot rau de tot! Se vede ca religia tampeste si tampeste tare!
0
0
Propun ca,pe o pluta in larg sa fie arsi pe rug niste rau credinciosi ,pentru ca mirenii de pe seslonguri sa se cutremure si sa i-a aminte....
0
0
mai betivane inca tot acolo lucrezi
0
0
Barhalescu la puscarie!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272