REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Eugen TEODOROVICI: Dacă NU se organizează mai repede CONGRESUL PSD, mai mulți PRIMARI și PARLAMENTARI vor PLECA din PARTID! Video

Eugen TEODOROVICI: Dacă NU se organizează mai repede CONGRESUL PSD, mai mulți PRIMARI și PARLAMENTARI vor PLECA din PARTID! Video

Replica API 16 iulie 2020 | 00:13 6718

Cel mai mare partid din România traversează cea mai nefastă perioadă din istoria sa și din ce în ce mai mulți membri PSD își arată nemulțumirea vizavi de conducerea interimară a partidului. Recent, Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor Publice, și-a anunțat decizia de a candida la șefia PSD, cu toate că se consideră în prezent președinte interimar al partidului, potrivit statutului. Într-un interviu acordat cotidianului Replica, senatorul PSD a vorbit despre viitorul partidului din care face parte, criza economică și medicală pe care o traversează România, dar și despre subiecte de actualitate precum legea carantinei și izolării.

Eugen Teodorovici/Sorin Hulubei

„Să nu uităm că de nouă luni noi suntem în opoziție, dar PSD nu face opoziție, iar asta poate vedea întreaga populație”

În prima parte a interviului, Eugen Teodorovici a recunoscut că este nemulțumit de modul în care s-a poziționat PSD, lucru taxat de majoritatea cetățenilor.

„Lumea cunoaște faptul că, din punct de vedere al statului, eu sunt în prezent președinte interimar al Partidului Social Democrat, pentru că eu nu am demisionat anul trecut. Nu am o problemă cu acest lucru, îmi place competiția, îmi place democrația, fapt pentru care îmi pun la bătaie centura, să spunem, într-un congres care sper să fie unul democratic și transparent, cu dreptul fiecărui delegat să voteze cum crede de cuviință. Mă nemulțumește locul ocupat de PSD printre partidele politice. Să nu uităm că de nouă luni noi suntem în opoziție, dar PSD nu face opoziție, iar asta poate vedea întreaga populație. Pe fond, mă îngrijorează soarta întregii țări, pentru că din punct de vedere economic ne ducem la vale puternic.”, a precizat Eugen Teodorovici, senator PSD.

„A fost un interes foarte mare și chiar obscur”

Candidatul la șefia Partidului Social Democrat acuză lipsa de reacție a actualei conduceri în urma acuzațiilor aduse aproape zilnic de președintele României, Klaus Iohannis, cât și de membrii Guvernului României. Eugen Teodorovici este de părere că există influențe puternice care decid soarta partidului din care face parte, influențe care vin din partea unui sistem bine pus la punct.

Eugen Teodorovici

„În noiembrie a fost un interes foarte mare și chiar obscur, încercând să înțeleg stilul de conducere pe care actuala echipă interimară îl aplică, adică fără reacție și fără o abordare fermă față de modul în care Guvernul acționează. În fiecare ieșire pe care o are, Iohannis atacă PSD-ul și membrii săi, și nu există nicio reacție din partea conducerii interimare. Asta înseamnă că cei care au vrut atunci să preia conducerea, chiar și cu încălcarea statutului, probabil că au avut și alte interese din afara partidului în spate. Nu mi se pare corect ca cine ocupă o funcție interimară, să participe după aceea la competiție. Există acces la resurse, la contracte cu media și nu poți să intri într-o competiție când ești în avantaj. Am impresia din ce în ce mai mult că este o competiție între mine și un sistem, dar nu din interiorul partidului, ci din afara lui.”, a declarat Teodorovici.

”Observ că de la Cotroceni se dă ora exactă, nu de la PNL și, din păcate, nu de la PSD”

Cât despre congresul extraordinar al PSD, senatorul PSD este de părere că trebuie să aibă loc cât mai repede, în caz contrar mulți primari și parlamentari vor pleca spre alte partide, chiar înainte de organizarea alegerilor locale și parlamentare.

„Dacă nu se face congresul, riscăm ca din partid să plece foarte mulți primari și parlamentari. Oamenii nu sunt mulțumiți de actuala conducere interimară și nu se mai regăsesc în mesajul transmis de conducere. Dacă nu se face congresul, în data de 18 august, când este data limită de depunere a listelor, vom avea niște surprize la nivel local și, implicit, un scor pe măsură în 27 septembrie, dacă președintele Iohannis va promulga legea privind alegerile locale. Observ că de la Cotroceni se dă ora exactă, nu de la PNL și, din păcate, nu de la PSD.”, a mai adăugat Eugen Teodorovici.

Mai multe detalii despre cum stă cu adevărat în sondaje Partidul Social Democrat și ce șanse are la următoarele alegeri, locale și parlamentare, veți putea afla urmărind prima parte a interviului cu Eugen Orlando Teodorovici.

Video 1:

„Este un joc mârșav făcut de Iohannis și acoliții săi”

În cea de-a doua parte a interviului, au fost abordate mai multe subiecte, printre care și unul de interes național, privind legea carantinării și a izolării. Cum a fost posibil ca, din nou, Guvernul și Parlamentul României să facă un nou scandal național care afectează direct românii și sănătatea acestora?

„PSD a lucrat cu cea a trimis domnul Orban, iar domnul Orban trimite mereu în ultima clipă. O face într-un mod intenționat și el știe că inclusiv atunci când Parlamentul adoptă foarte repede, tot mai sunt câteva zile date de Constituție, în care legea nu poate fi promulgată pentru că ea poate fi atacată. Nu sunt lucruri impuse de Parlament, ci de Constituție. Este un joc mârșav făcut de președintele Iohannis și de acoliții săi, Orban și restul. Dacă aș fi fost președinte al Camerei Deputaților și președinte de partid, aș fi făcut comisiile reunite și puneam pe masa Parlamentului un proiect minimal, care să se refere strict la COVID-19, care să creeze un temei legal pentru ca Guvernul să acționeze în criza de sănătate așa cum trebuie pentru a proteja cetățenii.”, a explicat senatorul PSD, Eugen Teodorovici.

„Nu e corect ca președintele interimar să pună presiune”

Din păcate, nici de această dată nu au existat consultări cu societatea civilă, medici și specialiști din domeniu. Eugen Teodorovici afirmă că Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a pus presiune când a cerut un vot în CEX-ul partidului și se întreabă de ce nu a apelat la consultări și atunci când a făcut numiri preferențiale la Curtea de Conturi și Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Luni s-a cerut un vot în CEX-ul partidului pentru ca senatorii să voteze sau nu această lege. Nu este corect ca președintele interimar să pună presiune, pentru că nu a făcut-o de prima dată când s-a votat în Camera Deputaților. Atunci, s-a cerut doar punct de vedere la Biroul Permanent, care este o structură sub CEX-ul partidului. Nu trebuie să faci asta doar când dai de greu. Negocierile la Curtea de Conturi, ASF și alte instituții le-a negociat singur și partidul nu a știut care sunt criteriile de numire și așa mai departe. Să nu uităm că PSD a avut mandatul la ASF, care acum a ajuns la PNL. De ce? Nimeni nu știe.”, a mai precizat Teodorovici.

Eugen Teodorovici a vorbit și despre activitatea actualului ministru al Finanțelor Publice, dar și despre Constanța, județ condus de foarte mulți ani cu mână de fier de Partidul Social Democrat, detalii pe care le puteți afla urmărind cea de-a doua parte a interviului.

Video 2:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212