REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.7° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.7° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Eugen Tomac critică dur decizia Kremlinului de a opri exporturile de gaze naturale către Finlanda

Eugen Tomac critică dur decizia Kremlinului de a opri exporturile de gaze naturale către Finlanda

Replica API 23 mai 2022 | 00:00 705

Decizia Kremlinului de a opri de sâmbătă exporturile de gaze naturale către Finlanda demonstrează că președintele rus Vladimir Putin este în război cu Uniunea Europeană, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP.

Eugen Tomac

„Putin a înnebunit! Decizia Kremlinului de a opri de mâine exporturile de gaze naturale către Finlanda demonstrează că Putin este în război cu Uniunea Europeană. Iar arma pe care o folosește astăzi se dovedește a fi mult mai eficientă decât Armata Roșie pe vremuri. O spun demult. Suntem obligați ca cel târziu în această vară să găsim soluții pentru a decupla Europa de la gazul rusesc. Dependența de Putin ne va duce în prăpastie. Putin a înnebunit, este evident”, a scris europarlamentarul pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Declarația lui Eugen Tomac vine în contextul în care compania finlandeză de resort a anunțat că, de sâmbătă, Federația Rusă va închide robinetul de gaze naturale pentru Finlanda, în condițiile în care a refuzat să plătească în ruble pentru livrările Gazprom Export. Anunțul a fost confirmat între timp și de partea rusă.

Într-un context de securitate marcat de agresiunea armată pe care a declanșat-o Federația Rusă împotriva Ucrainei, Finlanda și Suedia au depus oficial cererile pentru aderarea la NATO.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Putin e sub masa de frica. A vorbit Tolomac...
0
0
ma ciolovecule, du-te ma la putinu tau si lasa-ne in pace.
0
0
bah a**a e retardat?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389