REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Evacuare cu blesteme: ţiganii au AMENINŢAT că aruncă în aer Constanţa şi s-au legat cu lanţuri

Evacuare cu blesteme: ţiganii au AMENINŢAT că aruncă în aer Constanţa şi s-au legat cu lanţuri

Replica API 24 noiembrie 2015 | 00:00 423

Dragii de ei...

Dragii de ei...

O familie de ţigani a făcut circ în zona Peninsulară din municipiul Constanţa. Aceasta locuia ilegal într-o casă de pe strada Arhiepiscopiei nr. 17, iar când proprietarul a venit la faţa locului alături de executorul judecătoresc, s-a dezlănţuit iadul. Au scos două butelii în curte şi au ameninţat că se aruncă în aer, pe când un bătrân s-a legat cu lanţuri de calorifer! Jandarmii şi poliţiştii Secţiei 3 au intervenit în forţă, reuşind, în cele din urmă, să-i dea afară pe indivizi.

Este cunoscut faptul că mai multe clădiri din zona Peninsulară sunt ocupate în mod abuziv de către ţigani. Poliţiştii Secţiei 3 au încercat să „cosmetizeze” zona, muncind la foc automat. Au căutat proprietarii şi au trecut la evacuări, însă indivizii fie se reîntorceau, fie găseau o altă construcţie dărăpănată din zonă pentru a se adăposti. Însă, în dimineaţa de luni, 23 noiembrie, un adevărat haos s-a iscat pe strada Arhiepiscopiei, la numărul 17. Acolo locuiau în mod abuziv 5 persoane de etnie romă, care s-au enervat peste măsură când s-au trezit peste ei cu proprietarul de drept, cu executorul judecătoresc, jandarmii şi poliţiştii.

Văzându-se încolţiţi, ţiganii au apelat la un scenariu incredibil! Au scos două butelii în curte şi au ameninţat cu o brichetă că vor arunca zona în aer, în timp ce un vârstnic s-a legat cu lanţuri de calorifer. La faţa locului au ajuns şi militarii din cadrul ISU Dobrogea, dar şi o ambulanţă, în timp ce poliţiştii au asigurat zona. După urlete, ameninţări şi îmbrânceli cu forţele de ordine, romii au fost evacuaţi. Însă, muncitorii care au venit pentru a le scoate lucrurile din casă au devenit deodată reţinuţi. Aceştia parcă nu mai voiau să intre. Întrebaţi ce au păţit, aceştia au răspuns că le este frică de blesteme!

Mai exact, în afară de faptul că ţiganii au început să urle ca din gură de şarpe, aberând tot felul de lucruri, pe uşile de acces în clădire erau scrise mesaje precum: „Cine intră să ajungă la spital în perfuzii şi cu vată în nas”. Într-un final aceştia au lăsat frica deoparte şi au scos piesele de mobilier în stradă, persoanele de etnie romă eliberând zona. Proprietarul de drept a fost sfătuit să zidească uşa pentru a nu se trezi cu vreo surpriză în perioada următoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369