REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Exclusiv! Angajații Autorității Navale Române pregătesc un protest de amploare

Exclusiv! Angajații Autorității Navale Române pregătesc un protest de amploare

Mirela PASCAL 9 februarie 2024 | 00:00 9034

Vizita lui Marcel Ciolacu la Constanța ar putea fi perturbată de un protest al angajaților Autorității Navale Române - ANR, nemulțumiți de salariile... mizerabile, spun ei, pe care le încasează și de „minciunile șefilor care stau pe șpăgile încasate de la armatori“. Pare un butoi de pulbere pe cale să explodeze, din moment ce angajații din instituțiile constănțene aflate în subordinea Ministerului Transportului sunt dispuși să procedeze la blocarea accesului navelor maritime și fluviale în porturile Constanța, Tulcea, Brăila și Galați. Inițial, angajații din ANR aveau de gând să perturbe vizita lui Ciolacu la Constanța, însă s-au mobilizat mai greu cu semnăturile, așa că e posibil ca protestul să aibă loc săptămâna viitoare.

Exclusiv! Angajatii Autoritatii Navale Romane pregatesc un protest de amploareangajați ANR

Premierul Marcel Ciolacu și-a anunțat, pentru vineri, 9 februarie a.c., o vizită de lucru la Constanța. Programul premierului începe în Șantierul Naval Constanța și continuă cu o vizită la S.N.C., cu un tur la bordul unei nave din doc. Ceea ce nu știe nu se știe este că tot vineri, la sediul ANR, ar putea avea loc un protest al angajaților sătui de ”salariile mizerabile, minciunile șefilor care stau pe șpăgile încasate de la armatori și care sunt împărțite cu cei de la ministerul transporturilor în special cu consilierul ministrului, Bogdan Mandrescu pe la care trec toate numirile de directori și șpăgile date la angajările făcute ilegal, cum a fost scos în evidență de raportul corpului de control al primului ministru”, ne-a transmis un angajat. Un altul a precizat că ”ceea ce ne nemulțumește este salarizarea deosebit de mică în comparație cu aceleași sectoare de activitate, compensarea orelor suplimentare sau plata acestora, distribuire de echipament individual de protecție”. Protestul va avea loc doar dacă angajații se vor mobiliza, în timp util, cu semnăturile.

Accesul navelor maritime și fluviale în porturile Constanța, Tulcea, Brăila și Galați ar putea fi blocat

Potrivit informațiilor noastre, vinerea trecută a avut loc o ședință la ANR, la care a participat și liderul navigatorilor, Adrian Mihălcioiu. Acesta a infirmat zvonul, însă cei care au participat la ședință ne-au confirmat prezența lui.

Exclusiv! Angajatii Autoritatii Navale Romane pregatesc un protest de amploareS-a format inclusiv un grup pentru discuții referitoare la protest, în care s-au înscris, până acum, peste 300 de membri.

Exclusiv! Angajatii Autoritatii Navale Romane pregatesc un protest de amploaregrupul format pentru discuții referitoare la protest

Proteste vor avea loc și la Canalele Navigabile, urmând ca zilele viitoare să se procedeze la blocarea accesului navelor maritime și fluviale în porturile Constanța, Tulcea, Brăila și Galați.

Exclusiv! Angajatii Autoritatii Navale Romane pregatesc un protest de amploareAutoritatea Navală Română

Despre nereguli la ANR se vorbește și în cel mai nou raport al  Corpului de Control al premierului. Conducerea ANR, se arată în document, nu a întreprins demersurile necesare pe lângă Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, și anume, nu a înaintat proiectul unui act normativ în vederea actualizării actului administrativ prin care a fost aprobată organizarea și funcționarea instituției, pentru transformarea posturilor de natură contractuală în funcții publice, cu încălcarea prevederilor din Codul administrativ.

Exclusiv! Angajatii Autoritatii Navale Romane pregatesc un protest de amploareraportul Corpului de Control

Reîncadrarea/încadrarea pe posturile nou înființate a persoanelor afectate de reorganizare efectuată în cursul lunii iulie 2020 prin emiterea de decizii de către directorul general al ANR, nu s-a realizat în urma unor concursuri sau examene, după caz, cu nerespectarea prevederilor din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, cu modificările și completările ulterioare.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
era un timp in care se testau of.de capitani de cunostinte,acum daca ai spate te doare in beci ,faceti testari si dati afara pe lepre si angajati oameni pregatiti,iar DNA sa-si faca birouri permanente in port.
0
0
DUMI PE VOI S-A PISHAT V-A DAT MOOIE CU KA KA T
1
2
DUMI PE VOI S-A PISHAT V-A DAT MOOIE CU KA KA T
1
0
DUMI PE VOI S-A PISHAT V-A DAT MOOIE CU KA KA T
1
0
DUMI PE VOI S-A PISHAT V-A DAT MOOIE CU KA KA T
0
0
DUMI PE VOI S-A PISHAT V-A DAT MOOIE CU k***t
0
0
Nici cotețul in care stau nu e făcut de mine! E clădit de socru-miu, ca toată cariera mea!
0
0
Gura, saracilor! Ce vreti, 20.000 de lei net pe luna, ca mine?
1
0
Gura, saracilor! Ce vreti, 20.000 de lei net pe luna, ca mine?
0
0
O sa faca greva si domnii de la Marpol? Hahahahaha.....pai ei iau pe zi cat un salariu net :))) Adi Stancu stie :))))) fara numar fara numar.....
13
0
Nu va ajung, băieți, vilele fără număr si masinile la fiecare membru al familiei și vacantele la țânțarii din Zanzibar, și viata de noapte cu jocuri de noroc și fete vesele??? Nu va ajung șpăgile de la vase și de la concursurile pe grade?? Nu va ajung salariile de nababi și dorurile de noapte....agitata și valuri....de șampanie??? Puțin DNA la antreuri nu vreți??? Hai ca să vedem ce mai vreți și voi!!
12
1
Toti cei ce sunt în legătură directa cu navigatorii sunt niște șpăgari ordinari. Toate femeile de la ghiseuri și toți din acel sector sunt niște șpăgari. Asta se știe de când lumea.
10
1
Cosmin Dumitrache a reusit ceea ce nimeni nu a reusit anterior. A dat afara cativa corifei eterni din ANR, a facut doua reorganizari si a avut suficient curaj sa deranjeze mai multe grupuri de interese. Felicitari!
10
11
Se vorbeste prin ANR ca iar a inceput cel ce se numeste F16 al sigurantei navigatiei cu brevet de electrician Danyel Most€anuuu, mare sef mare carakter, ca-si pune subordonatii si nu numai sa semneze si sa obtina tot felul de semnaturi pe niste tabele. Acest spagarr rar, cu vacante de luxx pe planeta, ca si alti angajati, nu-i mai ajunge nici leafa, nici spagga, nici functia. Are mult timp liber la munca sa se ocupe si de alte indeletniciri. Probabil i se scurtcircuiteaza circumvolutiunile nervoase de la tabla din cap.
16
13
Singura sansa a angajatilor ANR este un nou sindicat afiliat la o federatie care sa se zbata pentru ei! Burlacu este recunoscut ca fiind omul conducerilor, a incercat sa-i scoata din greva in 2012 pe APC isti, a fost in Consiliu de Administratie la APC dupa, vinde libere treceri in port cu 300 de lei bucata, e un spagar ieftin si ordinar! Cu oameni ca Lita si Burlacu nu aveti cum sa va fie bine!
13
4
Curvasareala acolo la privat nici de spalat wc nu sunt buni
10
2
O cloaca de penali spagari si neamuri.
11
0
Sa ceara un ajutor financiar din partea institutiei, pentru o lobotomie urgenta necesara colegului Pilat.
12
1
Pai cei de la ANR au spagi zi de zi de la nave de ordinul sutelor de euro pe zi. Cei la Constanta Sud au un salariu pe fiecare weekend, la cata motorina si tigari iau de la nava. NISTE HOTI ORDINARI
18
1
ce dracu faceti atata valva ,o furtuna in pahar cu apa ! va tremura chilotii de la parter pana la etajul 7 ! r*****a a prins o stire si toti puneti botul! protestul trebuia sa fie spontan ca sa fiti credibili ,asa ,hai la razboi ,ce bine ar fi sa nu gasim ! niste cacaciosi in uniforma ,asta sunteti anr-istilor!
14
3
uite cine se plange cei care au doua autoturisme,doua apartamente si bani in conturi,ei traiesc bine cu spagile primite de la nave,sa fie interzise vizitele la nave cum se face in tarile din vest.
14
3
Mare om mare caracter. O întrebare totusi persusta in acest peisaj, aveți curajul careva sa îl lăsați singur în casa dvs?
11
3
Dacă nu vă convine dați-vă demisia și plecați să lucrați în privat. Dar atenție că în privat sunt salarii mai mici decât ale voastre. Așa că ciocul mic.
21
9
Pentru un salariu mare, sunteti de acord sa sustineti concurs de angajare, pe bune? Dar, conditiile de studii le indeplinesc toti cei angajati pe functii tehnice sau economice ? Haideti, lasati greva!
21
4
EVAZIUNEA IN PORTUL CONSTANTA ESTE DE 40% , VA SPUNE CEVA TREABA ASTA ?
14
0
Astia fac greva vinerea? Pai ziua de vineri e pentru treburi personale.
12
0
De acord! Sa lase imediat salariile mizerabile de la ANR și plece în privat! Stai ...
19
5
SIGUR EȘTI UN MARINAR BASHIT CARE AR VREA SA AJUNGĂ ANGAJAT ANR ȘI NU ARE POTECA DE INTRARE
9
24
Spagaryi din ANR nu mai pot incasa de la nave si si-au adus aminte ca au si salarii. Pai este mic un net de 6000 lei putorylor, iar sefii 7000? Numai lychele in ANR. Spui ANR si nici macar nu tragi apa. Huuuuoooooo spagari ordynari. Sa dea D-zeu sa va faca functionari publici lychelelor.
28
7
Ceea ce spui este doar o fff mica parte. Participa si cei de la ANR Autonoma Giurgiu ?
38
3
Nu va mai faceți vânt cu acest protest ca tot ANR ul e la comanda lui Dumitrache! Toți șefii și nu numai ei au mari privilegii (mașini la scara, funcții câștigate ilegal, bani din proiecte, deplasări plătite din munca proștilor) fapt pt care li se rupe de noi
24
1
Oamenii sunt fricosi. Maimutzele de ka brevete nici nu au scos capul din birou la sedinta de vinerea trecuta. Este bine fetele asa cu mana intinsa la navigatori de va convine salariul de 4000 lei? Sindicatul lui Litza si-a făcut partea saptamana aceasta, a dat-o in prosteala, a tot amanat tabelul cu semnaturi pentru protest, scoala sindicalistilor care trag cu patronatul nu cu negrii( apropos Burlacu a fost de la Sindicatele din Bucuresti, nu Mihalcioiu, oricum un manglitor si ala care incearca tergiversarea protestelor pana pleaca guvernantii azi din vizita din port). Daca nici acum cand v-ati strans atatia pe grupul ala nu reusiti sa va duceti protestul la capat inseamna ca suntem chiar p****i si Lita pe care il injura toti este de fapt mai inteligent ca voi. Hai sa va vad astazi la 10.00 ca presimt ca o sa va ascundeti prin birouri, va faceti de lucru pe acasa, va duceti tocmai azi copiii pe nu știu unde si nu puteti veni
25
7
Cum o mamă a de oameni,din gașca lui Dumitrache Cosmin încasează bani din proiecte,stau cu mașini la scară,unele amante au și șoferi personali! Militianul vrea să ajungă Director General Adjunct fără pregătire navală,bine,nu ca cel de acum ar fi bun! Restul sunt negrii pe plantație,oameni fără coloană vertebrală dreapta care se mulțumesc cu două cartoane de țigări și pe care îi manipulezi cum vrei! Sunt foarte fricoși și ușor de manevrat!
28
1
S-au sculat îndrăgostiții dimineața și confunda vodka cu pasta de dinți!
13
0
Poate ANR-ul are nevoie de un Director pentru oameni, nu papusi de paie. Poate scot astia din maneca numirea aia a Comandantului Timofei Gheorghe, un om de mare caracter, marinar adevarat.
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212