REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

EXCLUSIV! Constănțeanul căruia i s-a confiscat MAȘINA UNICAT este POLIȚIST

EXCLUSIV! Constănțeanul căruia i s-a confiscat MAȘINA UNICAT este POLIȚIST

Replica API 11 decembrie 2021 | 01:01 10651

În urma unui control realizat în Portul Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au avut o reală surpriză. Într-un container, aceștia au depistat un bolid de lux, unicat, se pare, în România, la ora actuală, cumpărat de un constănțean din Emiratele Arabe, la preț subevaluat. Replica a aflat cine este constănțeanul în posesia căruia trebuia să ajungă mașina de colecție, marca Fisker Karma!

Joi, 9 decembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit din Emiratele Arabe Unite, ce avea ca destinatar un cetățean român.

Conform documentelor de însoţire, în container era încărcat un autoturism cu o valoare totală declarată de 10.000 euro. În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoţitoare şi a autoturismului de lux, autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ cu valoarea de comercializare pe piaţa de profil.

Fisker Karma, 3.000 de bucăți produse în toată lumea

Conform informațiilor noastre, prețul este de aproximativ de 4 ori, de 5 ori, chiar, mai mare față de cel real. Marca autoturismului este Fisker Karma, produs de Fisker Automotive, o companie americană. Fisker Karma a fost unul dintre primele vehicule electrice hibride plug-in de lux din lume. Sunt numai 3000 de unități produse în lume, iar primul client care a cumpărat-o a fost actorul Leonardo Di Caprio.

Leo Di Caprio, alături de mașina sa, în 2013

Alte vedete internaționale prin mâinile cărora au trecut bijuteria pe patru roți sunt Ashton Kutcher, Justin Bieber si Richard Branson. În urmă cu un an, o astfel de bijuterie s-a mai aflat în România, mai exact în Teleorman, însă proprietarul a vândut-o contra sumei de peste 44.000 de euro.

Fisker Karma nu a intrat in posesia celui care a cumpărat-o, cu 10.000 de euro, pentru că a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului. Anchetatorii au deschis un dosar penal in rem și fac cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamală, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale. Cumpărătorul a trecut în acte prețul de 10.000 de euro pentru nu nu plăti taxele la vamă.

Potrivit informațiilor noastre, constănțeanul care a cumpărat autoturismul din Emiratele Arabe și în posesia căruia trebuia să ajungă este angajat la stat și este polițist.

VIDEO :

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci un HOT cu acte
6
1
Ce hal de presa faceti voi daca tineti secret numele asa-zisului politist? V-a acoperit gura cu Veverita Pofticioasa?
5
1
Somn usor. Cati bugetari functionari publici isi fac declaratia de avere anual? Ei nu respecta legea. Si nimeni nu-i verifica.
8
5
Ce am retinut este ca din 3000 exemplare una a fost achizitionata de cineva din Teleorman. Oare cine o fi fost?
7
1
Este a unui politist de la politia locala Topraisar. Familia lui are 250 de hectare teren, cred ca isi pot permite o masina de 100 mii de euro
14
3
Noi nu deranjam pestii si interlopii din oras, de sarbatori ne deranjeaza ei cu daruri finute si scumpe.
14
1
adauga spaga platita sa o bage in tara si ajungi la pretul final maica
15
2
De ce nu scrieti din care structura face parte, gradul si functia detinuta? Asta trbuie luat la puricat si vazut daca in declaratia de avere apar sume de bani, bunuri imobile si mobile detinute.
27
4
Este a iubitului meu Grig si mi-o facea cadou de craciun. Acum nu o sa mai primesc cadoul ooooof
13
3
De Subtirica de la rutiera, ca nu se mai suporta, el are voie, are folii pe geamurile din fata, fara numar pe bara fata, el are voie sai dam la mwie, pe asta nu-l vede nimeni
28
4
acum vedeti si voi ce spagi si salarii nesi iau obositii pensionari de 45 ani,dupa o viata de furaciuni!
31
7
sa-i pupi in coor pe toti bugetarii, nu toti isi permit ce isi permite un politist!!
22
21
sa si cumpere o masina ...bengoasa ca gata e ...politist!
10
14
Au fost fabricate 2400 de exemplare. Mai cercetati baietzi, mai cercetatzi. Firma producatoare a oprit productia din cauza falimentului firmei producatoare de baterii. In alta ordine de ideii, e bine rau de tot la stat, sa fii bugetar. Oare nimeni nu se intreaba cum isi permit bugetarii sarmani, care se plang se salariile mici, sa justifice averile? Oare cate matusi Tamara or exista ?
32
8
asa sunt preturile acolo. transportul este scump.
18
9

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468