REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

EXCLUSIV! Șeful pazei de la Flora și un agent de la Penitenciarul Poarta Albă au fost REȚINUȚI pentru 24 de ore!

EXCLUSIV! Șeful pazei de la Flora și un agent de la Penitenciarul Poarta Albă au fost REȚINUȚI pentru 24 de ore!

Replica API 29 mai 2020 | 22:24 21432

Un agent din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, fiind vorba, potrivit informațiilor noastre, despre Florin Croitoru, dar și un alt bărbat, fost bodyguard în ”staff-ul” lui Nicușor Constantinescu, acum șef de Pază pe la hotelul Flora, Valentin Ciucă, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de vineri, 29 mai, să fie propuși spre arestare pentru luare de mită în formă continuată și complicitate la luare de mită în formă continuată.

Bani, țigări și haine pentru o muncă mai ușoară

În cursul zilei de joi, 28 mai, mai multe percheziții au avut loc la Penitenciarul Poarta Albă, într-un dosar de corupție.

Vali Ciucă

Potrivit informațiilor noastre, este vorba despre faptul că un agent din cadrul penitenciarului, Florin Croitoru, a primit, în mai multe rânduri, bani (500 de lei) și bunuri (articole vestimentare, țigări etc) de la o persoană privată de libertate, pentru a-i facilita o muncă mai ușoară, fiind vorba de activitățile lucrative.

Penitenciarul Poarta Albă

Vali Ciucă ar fi intermediat...

În caz contrar, deținutul era pus să presteze munci mai grele sau chiar umilitoare, precum la ghena de gunoi. Însă, agentul din cadrul penitenciarului nu acționa singur, ci prin intermediul unei alte persoane, fiind vorba de un fost bodyguard al lui Nicușor Constantinescu (fostul șef al Consiliului Județean Constanța, acum condamnat - n.r.), care lucrează la hotelul Flora, la pază. Se pare că acesta, Vali Ciucă, intermedia ”șpăgile”. În urma descinderilor, ambii au fost audiați, după care au fost reținuți pentru 24 de ore. Vineri vor fi propuși spre arestare. Acțiunea a fost coordonată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Update: Ambii au fost arestați pentru 30 de zile!

Florin Croitoru

Update: Ce spun procurorii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data de 29 mai 2020,

în urma perchezițiilor efectuate, au dispus reținerea inculpaţilor:

Croitoru Florin, agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, şi

C.V., persoană fără calități oficiale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în perioada februarie – aprilie 2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Croitoru Florin, agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat unui martor, deținut în unitatea sus-menționată, și ulterior a primit în numele acestuia, prin intermediar, aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă.

În caz contrar, agentul de penitenciare Croitoru Florin îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi.

Inculpatul C.V., intermediarul lui Croitoru Florin, a primit la data de 04.03.2020, suma de 500 lei, pe care Croitoru Florin, agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-o solicitase anterior martorului, cunoscând că această sumă este primită de Croitoru Florin pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe martor.

Ulterior, la data de 10.04.2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, C.V., tot în numele lui Croitoru Florin, a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, cu aceeași motivație ca suma de 500 de lei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de sprijinul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța, și al Autorității Naționale a Penitenciarelor – Penitenciarul Poarta Albă.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cate clase ati tr nebunilor analfabetilor
0
0
Ce multe sti nebunule esti unul dintre ei sa plateasca daca au gresit inainte sa faca o prostie tr sa gandeasca de doua ori
4
0
De ce nu aresteaza si sefii de la poarta alba ca si ei fac la fel primesc tot felul de daruri de la subordonati k sa nu i puna la munci grele sticle de wiski de vin trenunguri camasi curcanu ba chiar bani k sa nui bage pe sectii la tura sa frece menta te miri pe unde. De ce nu intreaba procurorii si de astia?
1
3
Of ce bun esti de sfaturi justitia din romania lasa de dorit
4
0
Nu va mai certati aici ca nu rezolvati nimic,lasati justitia sa si faca treaba, nu ajuta cu nimic,pe nimeni injuraturile de aici
2
4
Bastardule ce valoare ai pe cat te dai puisor
5
2
Da,Ciuca , Da !!!!
6
0
So sugi tu cu mata
0
5
Sa sugi pula
5
4
Betiv si pedofil e mata
3
6
O filiala de jegosi si distrusi
9
0
Apucate ce mai stai
7
2
Sa sugi pula la toata poarta alba
3
7
Comedie de comedie
9
0
Acesta este satu Poarta Alba spagari betivi care nu se mai saturau beau impreuna cu iordache si multi alti si bineinteles pedofilul care a distrus copile
15
0
Vivi e la fel de prost ca tasu.
18
2
Vivi da limbi bine
20
2
Gura lumii spune multe,dar la faza cu fotbalul m ai pierdut, nu prea ma intereseaza cine ce bani da pt fotbal,sunt altele mai importante n viata decat fotbalul si primaria
2
4
Turita acum ia-l pe Giomadin si faceti voi ce vreti cu echipa , poate voua va da mai multi bani primarul decat lu Vali Ciuca . Ca el fura mult de acolo asa spune lumea
3
11
Vivi nu ti revii din prostie nici aici,ma uit si ma minunez de tine, esti mai prost pe zi ce trece,lasa comentariile si fa ceva util
15
2
Gunoiule de ce nu postezi ma cu numele tau ? Si app a milogit cineva la usa la tine ? Vezi ca o sa ti se stearga comentariul daca scrii in timp ce porti tanga ! Esti josnic .. mai rau decat o sluga . Fi baiat si da comentarii cu numele tau la fel si ala " faceti articolul corect" bombardierilor de taste ..
1
14
Ala care il injuri pe vivi, sa ne pisam pe tine de ofensat .
3
10
Sunteti niste oameni fara lipsa de respect si faceti umbra degeaba pamantului, sunteti niste lingai si va dati smecheri !!
5
9
Cine mai e ma si umflatul ala?
5
3
Cine este Valentin Ciuca ? Are domiciliul in comuna Poarta Alba ?
3
0
Unu i vivi n poarta albaaa
4
6
Esti un poponar la fel ca tactu d-nul,luigi croitoru care sta ca milogul la creanga
13
1
astia doi au figuri de contrabanda sa vina la mine la ghiotana!
4
0
Aaaaa, deci fostul bodyguard al lui Nicusor este consilier local al lui Delicoti? Daca este asa, da, Vasilica e mare, mare caracter!!!!
9
3
Bombardierilor dati va jos chilotii tanga si postati comentarii cu numele vostru . Pisoilor
8
13
Un om cu mare caracter domul croitoru , doar niste sifoane ordinare pot face un asemenea rau , cand erati pe acolo misunati pe langa el sa va ajute si acum criticati omu , spaga nu a luat doar a primit o atentie ca era un om bun
13
2
Ne zici si noua cati bani ai primit de la roscatu, cumnasu , cand frecau pula pe la atelier in 2015 umflatu catalin carjila le cereai 3000 lei pe luna la fiecare si tu si banu si solea aveai 4000 5000 euro lunar de la astia cam tarziu te au prins tu ai statut vechi spagar infect ce esti , numai vip uri cotizatori bagai in atelier , cati bani ti a carat si parpaleaua ala umflatu si multi alti stii tu mai bine , acum intelegi si tu postura noastra ca detinuti la multi ani pe tarlaua ta vip ule.
9
5
Injurati si vorbiti prin anonimat ca fata in fata respecti omul , caracter dulce toate cele si acum vorbiti numai de rau , jigodiilor !
7
10
Asa se intampla cand nu te mai saturi de bani,una e cand iti da unul un pachet de tigari sa l pui la munca si alta e cand ajungi sa le ceri tu,ca altfel le faci viata grea in penitenciar
11
3
Ce bou esti. Si nu se aduce profit? Ia gandeste-te putin inainte sa dai cu piatra... Off
1
5
Baaa muistilor!!! Cand stateati in limba dupa nea Mugur??? A fost bine?? Stateati cu miloaga la el!! Futuva'n gura de sifoane imperiale!!! Nea Mugur tot respectul!! Pentru celalalt ma doare la basca!!! Dar din cauza lui a cazut nea Mugur ca se crede mare interloapa
0
11
Bai daramatilor , va bucurati de raul oamenilor. Stiti acum sa injurati ca sunt oamenii la necaz dar pana sa vedeti stirea ii salutati cu " respect " . Uitati-va in curtea voastra ca nu e chiar asa. Toti astia care injurati ca distrusii sigur ati apelat macar odata la oamenii astia. Mi-e sila de voi , gunoaielor !
16
10
Chiar ca.. Mare interlop porcul ala, kkt gros care daca merge mai repede oboseste
13
0
Sunt prinsi numai pestisorii ca aia mari sunt prieteni cu procurori, judecatori etc. Tunurile mari le dau directorii, adjunctii si sefii de servicii. Asta probabil nu a cotizat mai departe la vreun sef si l-au dat pe binga. Pacat ca mai sunt prosti care cred ca scapa la nesfarsit
20
0
Gata, ati starpit coruptia la Poarta Alba! Daca faci o statistica, repede, observi ca numai saracii au fost in invoiri si permisii. La cat de des plecau acasa la ce le mai trebuia vizita conjugala? Numai eu am mai comis-o, dar la vizita, mishto nu? Ia bagati nasu' pe la protejati, numai sarakii. Ce vremuri, cu Giovani, Vigtor, Jiji, Mircea Basescu, Maricel Realitatea. Cate milioane au trecut pe la noi.... iar voi ati prins una cu Eminescu. Marile succese ale procuroarilor, ce sa zic.
18
1
Cand traim intr o lume plina de oameni rai , normal ca vedem ce fac altii si nu vedem ce facem noi!!Stiti numai sa cristicati cand nu stiti adevarul!!
10
12
Sa te manjesti si sa-ti pierzi demnitatea umana pentru o anvelopa. ha ha ha. Animal esti stai cu animalele la cusca.
17
1
Pt 100 euro si-a aratat valoarea...
11
3
Ce fete de intelectuali au
22
5
"lucrativ" inseamna ca aduce profit!
5
4
Florin Croitoru este fostul cumnat al colonelului Ailincai Viorel, fost comandant la Penitenciarul Poarta Alba. Despre Valentin Ciuca, consilier local PNL Poarta Alba puteti face un articol foarte mare; mana dreapta a primarului Vasile Delicoti, administratorul echipei sau banilor echipei de fotbal a comunei Poarta Alba si multe altele.
39
6
Mare interlop Vali ciuca..cade casa pe el
32
12
Gunoiul asta de la valea seaca lua multa spaga in 2015 cand eram inchis mi-a cerut bani daca vreau sa muncesc la atelierul lui , a platit multa spaga carjila dragos catalin lu gunoiul asta si multi alti
25
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218