rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

EXCLUSIV! Turcii de la Tomis Marina NU vor să plece din Portul Tomis decât OBLIGAȚI

Cotidianul Replica a făcut public recent, în exclusivitate, faptul că operatorul economic care a concesionat Portul Tomis, în anul 2004, ar putea pierde contractul, prin prisma faptul că acesta ajunge la final, în iunie 2021. Tomis Marina Management, care mai bine de 15 ani a exploatat Portul Turistic după bunul plac și și-a îngroșat conturile substanțial, nu vrea să plece cu coada între picioare din Portul Turistic. De fapt, nu vrea să plece deloc. Spune că a investit 13 milioane de lei și nu a reușit să amortizeze decât 3 milioane, având nevoie de ani mulți, de acum încolo, pentru amortizarea întregii sume…cam vreo 22. În acest sens, cere în instanță obligarea CNAPM la încheierea contractului de închiriere infrastructura de transport naval aferent contractului de închiriere. Iar pretențiile sunt uriașe! Închirierea să fie pe o durată egală cu perioada rămasă până la amortizarea investițiilor realizate. Concret, cere dreptul de folosință a 19.190 mp teren domeniul public și a bunurilor domeniului public constând în cheuri, acvatoriu, diguri, muzuare, taluz, dar și dreptul de utilizare neexclusivă a tuturor bunurilor de interes comun. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, societatea s-ar transforma într-o veritabilă administrație portuară.

În anul 2004, CNAPM, condusă la acea vreme de Gheorghe Moldoveanu, a concesionat Portul Tomis, până-n 2021, firmei Sisteme Internaționale de Afaceri –București SA. Aceasta câștigase licitația, fiind singurul participant. Între timp, mai exact în 2007, firma concesionat contratul către SC Sisteme Integrate de Afaceri SRL. În 2008, cea din urmă și-a schimbat denumirea în SC Tomis Marina Management SRL. Contractul are valabilitate data de 30 iunie 2021, cu posibilitate de prelungire, prin acordul părților. La momentul anului 2004, CNAPM avea încheiat contract de concesiune cu Ministerul Transporturilor, concesiune valabilă 20 de ani, deci până în 2021, și care privea bunurile statului aflate în întreg Portul Constanța, inclusiv portul Tomis.

foto: Fostul director al CNAPM, care a intermediat tranzacția, Gheorghe Moldoveanu (sursa foto: ziuaconstanta.ro)

Tomis Marina Management zice că a investit 13 miliaone de lei în Portul Tomis; vrea un alt contract să-șia mortizeze investițiile… valabil până în 2043

Prin contract, societatea s-a obligat să realizeze obiective de investiții, conform planului asumat, de minim 725.000 euro. Tomis Marina Management SRL zice că a executat lucrări de 13,5 milioane de lei, în perioada 2007-2013, cu durată de amortizare anul 2043. Doar 3,5 milioane de lei ar fi amortizat, până la nivelul anului 2021.

Tomis Marina Management a deschis o acțiune în instanță, solicitând obligarea CNAPM la încheierea unui contract, pentru că cel încheiat în anul 2004 ajunge la final. Prin cererea de chemare în judecată formulată de Tomis Marina Management aceasta a manifestat pretenții uriașe care, dacă s-ar concretiza, ar transforma-o într-un veritabil administrator portuar.

Iată pretențiile societății Tomis Marina Management de la administratorul Portului Constanța, port aflat în proprietatea Statului Român

Obligarea CNAPM la încheierea contractului administrative de închiriere infrastructura de transport naval aferentă contractului de închiriere nr 3849 din 17.12.2004. Cere ca închirierea să fie pe o durată egală cu perioada rămasă până la amortizarea integrală a investițiilor realizate în baza contractului încheiat în 2004, decembrie. Concret, societatea vrea închirierea infrastructurii și anume dreptul de folosință a 19.190 mp teren domeniul public, dreptul de folosință a platformei, suprastructura proprietate privată a CNAPM și punerea la dispoziție a bunurilor domeniului public constând în cheuri, acvatoriu, diguri, muzuare, taluz, dar și dreptul de utilizare neexclusivă a tuturor bunurilor de interes comun. De altfel, societatea dorește închiriere unui tarif care să nu depășească valoarea actuală de închiriere din contract, respectiv 5.206 euro pe lună. Societatea și-a manifestat toate aceste pretenții nesimțite sub sancțiunea unei penalități aplicabile CNAPM, în cuantum de 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere.

Anterior acțiunii în instanță, pe 30 aprilie 2020, conducerea Portului a informat societatea că s-a analizat specificitatea contractului de închiriere existent și a fost înștiințată că s-a hotărât închirierea contractului care avea să se închidă în anul 2021 cu un tarif de 9.595 euro, numai pe teren, plus cei 5.206 euro existent în contractul încheiat în 2004. De asemenea, au hotărât transformarea contractului existent într-unul subsecvent acestuia. Evident, Tomis Marina Management nu a fost de acord, așa că a formulat plângere prealabilă. Față de aceasta, Portul Constanța și-a exprimat aceeași poziție.

sediul CNAPM

Portul Constanța a cerut respingerea acțiunii!

CNAPM, condusă în prezent de Florin Goidea, a cerut, anul trecut, prin fostul director Costel Stancă, respingerea acțiunii formulată de concesionara Portului Tomis. Pe de o parte, a cerut magistraților Tribunalului să constate că nu este un litigiu contencios administrativ, deoarece compania nu poate fi asimilată unei instituții publice, astfel că acest contract nu intră în competența de soluționare a instanțelor de contencios administrativ.

foto: Florin Goidea, în prezent, directorul CNAPM

Iar pe de altă parte, ceea ce solicită societatea, respectiv închirierea integrală a infrastructurii de transport naval aferentă contractului de închiriere, obiectul contractului urmând a cuprinde dreptul de folosință teren, platformă și punerea la dispoziție a bunurilor domeniului public constând în cheuri, acvatoriu, diguri, muzuare, taluz o consideră nefondată,este prea mult și în afara legii, spun reprezentanții CNAPM.

Doar terenurile portuare pot face obiect al închiriere către terți, în baza unui contract cadru.

Legea stabilește în mod imperativ că închirierea elementelor infrastructurii de transport naval se face printr-un regulament, la acest moment existând un singur regulament ce reglementează doar închiriere a terenului. Mai mult, valabilitatea eventualului contract de închiriere a terenului nu o poate depăși pe cea a contractului de închiriere existent, respectiv iunie 2021.

Și Primăria Constanța vrea Portul Tomis în administrare, pentru reabilitare

Situația este cu atât mai complicată cu cât consilierii locali municipali au aprobat, în ședința din 26 februarie, proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării trecerii imobilului „Port Tomis” din domeniul public al Statului Român în domeniul public al municipiului Constanța, în vederea reabilitării, având în vedere că Portul Tomis este situat în centrul istoric al oraşului, având o destinaţie eminamente turistică, fiind o emblemă a municipiului Constanţa, un loc de promenadă şi relaxare atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

În vederea demarării lucrărilor de reabilitare a Portului Tomis, Municipiul Constanţa trebuie să fie titularul dreptului real asupra imobilului.

Ori, existând un litigiu pe rol, cu greu ar putea fi pusă în aplicare hotărârea.

Tomis Marina Management, controlată de turci

Societatea Tomis Marina Management este deținută de firma Euromateria (50 %), aceasta fiind controlată de turcii Suat Surmen (38%), Mehmet Kerim Kalgay (30%), Seref Surmen(28%), Mustafa Nihat Demirel (2%) Hasan Malik Kececioglu (2%. Al doilea acționar al SC Tomis Marina Management Aterina Global SRL (50 %). În 2019, Sisteme Internaționale de Afaceri SA s-a retras din acționariat. Firma Sisteme Internaționale de Afaceri SA este deținută de Valentin Gheorghe Ionescu, condamnat în dosarul Retrocedărilor.

Citește și:

Tomis Marina PIERDE contractul de concesiune al PORTULUI Tomis?!

Mirela PASCAL

duminică, 28 februarie 20215772
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

06Tara lui papura-voda!(28 feb 22:08)
Un amarat care nu-si plateste darile imediat este dat afara din casa,o multime de batrani dati afara din proprietatile lor.Aici daca turcu beleste curu ca nu a avut profit mai vrea pasuire 100 de ani.Romanii care sunt azi pe strazi fara locuinte au fost pasuiti de anaf,de spit de judecator,avocati,executor? Prostimea e mazilita si scoasa pe strada afara fara un acoperis deasupra capului in schimb mafiotii sunt lasati sa-si faca afacerile nu-i deranjeaza nici spit,anaf,dna,judecatori,procurori,etcAsta este justitia din Romania.Romanii sunt umiliti si batjocoriti in propria lor tara.
03Cee?(28 feb 21:54)
Ce au investit turcii? Sa ne spuna...
06intregii organizatii pesede(28 feb 19:21)
constanta le urez multa muie cu cacat mult si moale !!! Si succes la alegerile hotilor ! Drum bun spre poarta alba !!!
14Marin(28 feb 18:52)
Pulerim belerim
53Cetatean(28 feb 17:37)
Pentru toate pulile astea betede postacu useristj de mai jos: portul tomis e dorit de comanescu, de multi ani. Cum il vrea acum? Simplu, prin intermediul noii stapaniri instalate la primarie. Ce e asa complicat, prostilor
16Pirvulescu DNA(28 feb 15:50)
Pirvulescule ai scapat ca prin urechile acului cu mazarismele tale si cu faptul ca ai blocat dezvoltarea urbanistica a orasului in calitate de presedinte de comisie, aveau acces doar tovarasii vostri... dar de data asta cum ai blocat Portul Tomis, refuzi toate cererile de inchiriere si tii spatiile goale in cladire ca sa nu ii concureze nimeni pe hotii tai de data asta tot va iesi la lumina
19...........(28 feb 15:41)
pai intrebarea este simpla, turcii astia trebuiau tinuti acolo pana se termina contractul sau pana isi amortizeaza investitia.Orice contract intre doua sau mai multe parti este limitat de o perioada de timp si nu de recuperarea investitiei, pentru ca o ivestitie nu ai de unde sa stii daca va merge sau nu, si niciodata nu poti anticipa cam in cati ani poti recupera investitia facuta.
04cocos(28 feb 15:31)
astia sunt tatarii,jidanii care isi zic "evrei"
16APC(28 feb 14:12)
a spaguit la instanta sa bage procesul in civil. In contencios pierdeau. Gheorghita este avocat bun si o intoarce. Daca nu chiar ca e de DNA.Ce este pe lege trebuie judecat pe lege.Indiferent ca sunt turci sau tatari.Goidea s-a bagat deja la jmekerii si la bani.
19Escu(28 feb 14:07)
Bai turcilor chiar daca aveti dreptate si ati investit mai mult decat ati castigat pentru ca ati fost niste afaceristi naivi si nevinovati asta este,imi pare rau dar in afaceri se mai si pierde,repet asta doar daca aveti dreptate,dar chiar si asa daca un afacerist si-a luat teapa odata pentru ca a fost prost asta nu inseamna ca eu sunt obligat sa ii dau tot lui contracte pe mai departe,poate in portul Istanbul asa se fac afacerile cu toate ca eu nu cred.La fel ca si cu pescuitul ilegal,romani v-au prins de zeci de ori in apele lor teritoriale la braconat dar invers nu prea s-a intamplat.
09Turcii(28 feb 13:49)
isi fac de cap in Romania. De cand cu Nastasitul, cu Pontadoglu, au inhatat depozitele de legume, si multe acareturi, mai ales in Dobrogea. Oare valahii au afaceri la Bosfor?
11Mangla APC(28 feb 13:48)
APC ul zice ca nu este de competenta contencios pentru ca nu poate fi asimilata cu o institutie publica. Minte APC si este aranjament la instanta. APC exploateaza terenuri proprietate publica prin legi specilae ceea ce o faxe exact de competenta contencios si nu civil. Asta este de DNA. Avocatii turcilor Litcanu si Gheoghita sunt profesionisti. isi dau seama de mangla. Goidea este bagat sa le ia Portul Tomis sa il ia cine trebuie. Foarte bine dar sa o faca legal daca poate nu ilegal.
26Nui adevarat(28 feb 13:36)
Platesc o chirie la APC o chirie de un restaurat p tot anul cum sa nu fie profit un restaurant plateste in jur de 10mi eur apai barcile si plus cheu de reparati
00...mortizarea ! se va face(28 feb 13:04)
la pastele turcilor , strainii la noi sunt bine veniti !
15Pt alx(28 feb 12:52)
Taci in mm de machedon bugetar borat !
62Alx(28 feb 12:44)
Mai da-te dracu Jane cu suptu tau si calculele tale..vb ca de fiecare data pe langa subiect.cred ca tu o sugi si o dai pe altele...pzdo
14Pescar(28 feb 12:31)
Cum sa faca profit cand ei tin yachturi in port pe 2lei si locuri libere daca nu dai spaga domnului condamnat Gheorghe. DNA-ul sa vina si sa verifice toate actele si contractele de inchiriere iar daca spun ca nu au fost clienti in anul 2020, la puscarie cu ei direct cu totii, inclusiv secretare si cei care se ocupa.
21statul(28 feb 12:19)
e cel mai prost administrator,daca nu investeau astia ceva bani portul tomis era ca acum 30 de ani
18Jan(28 feb 12:16)
O domnita care plimba hartiile prin primarie si mai face un oral din cand in cand castiga minim 60 mii pe an. O parcare mare din cta are cam 100 de locuri. Faceti voi calculul primaria incaseaza taxe pe 100 de locuri si nu acopera nici macar un salariu pe un an la o curvistina. Pai de asta baga taxe mari ca sa se suga pl mai des prin birouri.
22hmm(28 feb 11:33)
Dreptul de utilizare al unei mui nu vor? Afara cu ei!
210Jegu de Parvulescu(28 feb 10:55)
Jegu mincinoa de Parvulescu blocheaza dezvoltarea marinei tine spatiile libere si neinchiriate ca sa protejeze cei cativa escroci de acolo care cica ofera servicii pentru barci hotie pe fata niste preturi de iti paraie buzunarele. Ia vedeti cate solicitari de inchiriere au pe e-mail si cate spatii libere!!! Hotii
212Ion(28 feb 10:14)
Daca instanta da castig de cauza turcilor atunci DNA sa fie la usa lor a doua zi. Cum adica, instanta sa oblige la inchheierea unui contract??? Sunt legi care trebuie respectate
212Comentator(28 feb 10:08)
Fagadau cu Babu au terasa in portu tomis si Pirvulescu consilierul psd nu le incaseaza chiria. Fagadau este bagat in toate si are parte la toate constructiile prin sageata lui Babu.
35horia(28 feb 10:00)
decat cipanezi mai bine turci! de 1000 de ori! cu cipanezii vazui care e treaba.
415Sa judece(28 feb 09:21)
Sa judece la urgenta, e clar, s a terminat contractul de inchiriere pleci. Dc eu am avut un apartament inchiriat 10 ani si am investit in el si dupa 10 ani nu imi prelungeste inchirierea ce pot sa fac.... nimic, plec de acolo.
220Multi dar prosti(28 feb 09:19)
De 30 de ani turcii,arabii si jidanii faca ce vrea pula lor in colonoia Romanistan.
219Jeanes(28 feb 09:10)
I-auzi plua mea ce vor turkaletii! Pai daca voi sunteti prosti, noi suntem de vina? Marsh inapoi in tara voastra. Mah cum le bese mintea numai la combinatii. Auzi, obliga statul sa prelungeasca contractul. Se intampla toate astea datorita unor lacomii care isi vad interesul personal in detrimentul bugetului tarii. Si daca ii toarna garda, se dau raniti. Tara frumosa, legi interpretabile facute tot de hoti. Coruptia ucide, bahhh!
817Mafiotii sa nu mai dea mesaje(28 feb 08:26)
Cei care tot cer demiterea lui Chitac sunt sanatosi la cap? De fapt sunt mafiotii lui Pastaie si a lui Vagabou care nu vor accepta sa lase sumele uriase si alte multe avantaje pe care acestia le-au oferit pe spagi f mari. Constantenii dau likeuri ca dementii cand aud de demitere,fara sa priceapa cu ce mafie e nevoit sa se lupte Chitac,cu ce legaturi care duc prin toate partidele. Inca oamenii nu inteleg ca trebuie sa se impuna RESPECTAREA LEGILOR de catre toti. Ca va veni o criza de neinchipuit si va fi jale mare.
121Acum se va vedea(28 feb 08:16)
cat de spagagii sunt judecatorii. Cum muistii din primarie nu dau spaga,vor sta turcii inca 50 de ani incasand fara sa faca nimic. Spaga a luat-o strutzul jidan !!!
223Vrajeala(28 feb 08:15)
Si au luat banii inzecit pana acum
119electorul(28 feb 08:02)
muie nu vor turcaletii?
220gigi(28 feb 07:55)
pleaca ciinele de linga macelarie?unde ai un turc,tatar,te trezesti cu inca 6 dupa citeva luni,si tot asa. puneti.le penalitati de 100 euro pe zi!
222Tomis(28 feb 07:53)
Sisteme Integrate de Afaceri VRAJELI SI PROSTEALA, E GASCA LUI MAZARE CARE A PRADUIT ORASUL DE NICI PESTE 100 DE ANI NU ISI MAI REVINE. CICA SINGURUL OFERTANT... PAI NORMAL CA NIMIC NU MISCA PE AICI FARA GASCA MASCARICIULUI
425Radu Mazarus(28 feb 06:16)
Dragi constanteni, eu si cu Strutu v-am furat de sub nas si portul Tomis ! Pai daca am fost smekeri !
337Cta(28 feb 02:33)
Da' putina muie nu vor turcaletii ? In Turcia, daca rahatii astia comentau atat, Erdogan ii baga 20 de ani in puscarie. Autoritatile trebuie sa impuna legea, sa le dea un sut in cur tupeistilor astora si sa scoata locatia la licitatie. Iar prioritate sa aiba firmele romanesti.
125Pescar(28 feb 01:50)
Din pacate sub managementul actual spaga, prostia si acapararea a tot ca fiind mosie proprietate personala trebuie sa dispara. Tu ca CNAPM, Anr, Primaria Constantei sa nu poti inchide un contract semnat abuziv pe o perioada de 20 de ani e de rasul lumii. Se pot face lucruri foarte frumoase in portul Tomis, o marina cu o locatie deosebita. Este necesar o transparenta si o digitalizare a tuturor contractelor inchirierilor etc. Deocamdata fara spaga cateva sute de euro domnul condamnat V. Gheorghe Ionescu nu accepta nici un dosar pt inchiriere loc pt ambarcatiuni. Nu e loc pt toata lumea.
mai mult...Replica
18 apr 22:10ReplicaSONDAJ 2021: PNL, în cădere liberă. PSD și USR PLUS își conservă pozițiile!

Partidul Național Liberal (PNL) începe să resimtă din plin probleme guvernării. Măsurile de austeritate luate de...1631

19 apr 16:35ReplicaDANA BUDEANU îl DESFIINȚEAZĂ pe Voiculescu: FĂTĂLĂUL ăsta mic...1609
19 apr 13:58ReplicaINCIDENȚA cazurilor COVID a SCĂZUT sub 4, la CONSTANȚA!2971
18 apr 21:10ReplicaTatăl și fratele lui OMBLADON de la PARAZIȚII au MURIT de COVID

Ombladon de la Paraziții trece prin momente foarte grele. Tatăl și fratele lui au murit după ce s-au infectat cu...3934

19 apr 10:28ReplicaŞOCANT! O FEMEIE a fost SPULBERATĂ pe trecerea de pietoni, la Cernavodă! VIDEO2956
19 apr 00:08ReplicaLa Mănăstirea Doctorilor fără de arginți, AGHIASMA costă 10 LEI litrul! VIDEO3433
19 apr 23:33ReplicaO FIRMĂ cu un SINGUR ANGAJAT cere FALIMENTUL Fundației pentru Tineret Constanța

Proces interesant pe rolul tribunalului, unde o mică firmă de izolații, cu un singur angajat, cere falimentul...2150

19 apr 07:59ReplicaCLARIFICĂRI: CÂT ține IMUNITATEA după ce te VACCINEZI împotriva COVID5844
19 apr 23:31ReplicaMaria ANGHEL, o nouă PERFORMANȚĂ la campionatul NAȚIONAL individual pentru JUNIORI la ȘAH1031
19 apr 17:36ReplicaFostul IUBIT al patroanei de la Sandra Jolie e 'VEDETĂ' în PRESA americană!

Patroana salonului de înfrumusețare Sandra Jolie a ajuns în instanță cu fostul concubin. De ce? Ei bine, aceasta...3049

19 apr 11:04ReplicaDumitru NANCU rămâne fără postul de DIRECTOR la Fondul pentru IMM-uri?2170
19 apr 23:01ReplicaINVESTIȚII cu bani EUROPENI în PORTUL CONSTANȚA1521
Vremea
12.9°9.9° - 12.9° luni, 19 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 54%
Vânt: 3.96 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/4912223662337
5/4023223141920
joker211025143
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 apr 22:38SportSimona Halep direct în turul doi la Stuttgart. O veste bună și una rea pentru româncă

Simona Halep, locul 3 WTA şi favorită 2, va juca direct în turul doi la turneul de la Stuttgart, iar vestea proastă...870

19 apr 00:00SportCupa României la spadă a fost câștigată de Bianca Benea (CSM Oradea)

Bianca Benea (CSM Oradea) a câştigat Cupa României la spadă, duminică, în Sala de Scrimă ''Ana Pascu'' din...294

19 apr 00:00SportAtac ironic al echipei lui Ianis dupa victoria cu Celtic din Cupa: "Cea mai buna echipa din tara!" Ce au postat

Dupa victoria categorica din campionat, Rangers a eliminat-o pe rivala Celtic si din Cupa Scotiei. Echipa lui Gerrard...619

19 apr 22:29SportAlertă pentru starurile lui Clinceni! Poenaru, furios la finalul meciului cu CFR Cluj: "Nu accept! Daca nu joacă, iau măsuri și văd ei!"

Ilie Poenaru a declarat ca echipa sa tinteste la locul 4. Acest lucrul s-a vazut si in declaratia sa dupa esecul cu CFR...496

Local
19 apr 23:51LocalPregătiri de război în Marea Neagră: Artileriștii au declanșat o ploaie de foc asupra unor ținte navale

Un amplu exercițiu militar s-a desfășurat la Marea Neagră. Artileriștii de pe uscat au tras asupra unor ținte din...974

19 apr 23:54LocalCoronavirus: TREI NOI DECESE la CONSTANȚA

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 41.255 de persoane...988

19 apr 23:54LocalCovid-19 la Constanța: 444 TESTE efectuate în ultimele 24 de ore

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 41.255 de persoane...658

19 apr 23:55LocalÎnghesuială mare la hainele second-hand, în plină pandemie COVID

Zeci de persoane au ignorat complet regulile de distanţare şi s-au înghesuit în faţa unui magazin second hand de...1884

19 apr 23:56LocalCOVID-19: 67 de NOI CAZURI de INFECTARE la Constanța, 2265 la nivelul țării

Pe teritoriul României, până duminică, 18 aprilie, au fost confirmate 1.029.304 cazuri de persoane infectate cu noul...1066

19 apr 23:56LocalPiața Grivița, închisă pentru igienizare

645

Politică
19 apr 21:52PoliticăDirector DSP, mesaj pentru Vlad Voiculescu: Îi doresc odihnă plăcută!

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, liberalul Flavius Cionca, i-a transmis, ironic, fostului ministru...971

19 apr 21:31PoliticăUtilizarea plasmei convalescente contra COVID-19 a redus cu 40% numărul internărilor în spital, în SUA

În timp ce la noi în țară locurile de la ATI sunt complet ocupate și sunt tot mai mulți pacienți internați în...418

19 apr 19:19PoliticăFlorin Cîțu a solicitat explicații de la STS, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu

726

19 apr 19:23PoliticăVlad Voiculescu: Am primit mai multe amenințări cu moartea

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat într-un interviu acordat actorului Marius Manole în...672

19 apr 19:20PoliticăVlad Voiculescu, acuzații FĂRĂ PRECEDENT: Nicușor Dan și PNL nu și-au ținut cuvântul

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a vorbit, duminică, despre candidatura la funcţia de viceprimar al...701

19 apr 19:21PoliticăPreședintele Senatului: Nu mai avem încredere în premierul Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că în USR PLUS nu există disensiuni, iar Ministerul Sănătăţii...848

19 apr 19:16PoliticăALDE își alege noua conducere a partidului: Călin Popescu Tăriceanu nu mai candidează

ALDE, partidul condus până anul trecut de Călin Popescu Tăriceanu, își alege sâmbătă, 17 aprilie a.c., noua...760

19 apr 19:16PoliticăMinistrul Educației: După ce se va încheia pandemia vom continua cu predarea online unde e potrivit

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că școala online nu a fost eficientă pentru că profesorii nu au...686

19 apr 19:14PoliticăCristian Tudor Popescu: Mă înfioară cei de la USR-PLUS. Mestecă talaș de partid fără să clipească

890

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2873

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2944

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3943

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3952

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7384

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8284

Monden
19 apr 19:22MondenRegina Elisabeta a II-a, scrisoare de adio lăsată pe sicriul soțului ei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lăsat o scrisoare emoționantă pe sicriul soțului ei, Prințului Philip....841

19 apr 19:20MondenAmanta lui Ciprian Marica, transformare totală

Transformarea incredibilă a amantei lui Ciprian Marica! Cum arată acum celebra roșcată cu care a fost prins...3934

19 apr 19:17MondenŢiriac: „Dacă ai puţină minte în cap, nu ai cum să nu te vaccinezi anti-COVID. Eu am vrut să-l fac pe cel rusesc“

1221

19 apr 19:17MondenImagini de la funeraliile Prinţului Philip. VIDEO

Au apărut primele imagini de la înmormântarea Prinţului Philip. La ceremonie vor participa membrii familiei regale,...756

19 apr 19:18MondenLovitură pentru Mirela Vaida! A fost clasată acuzaţia de tentativă de omor din dosar. „Mă simt în pericol“

O nouă lovitură pentru Mirela Vaida, în dosarul deschis după ce a fost atacată cu bolovani chiar în timpul...809

19 apr 19:19MondenGina Pistol și Smiley, ceartă aprinsă după publicarea unei poze în care prezentatoarea apare topless

2597

Mapamond
19 apr 00:00MapamondRusia îl expulzează pe consulul Ucrainei de la Sankt Petersburg, pentru obţinerea unor informaţii clasificate

Rusia a decis sâmbătă expulzarea unui diplomat ucrainean aflat la post la Sankt Petersburg, a anunţat Ministerul de...296

19 apr 00:00MapamondMigranţi: Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, trimis în judecată

Fostul ministru de interne italian Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga, a fost trimis în...290

19 apr 00:00MapamondMinistrul apărării german: Rusia generează o ameninţare concretă şi imediată pentru securitatea Europei

259

19 apr 21:32MapamondRusia trimite nave de război pentru manevre în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor din estul Ucrainei

Pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre,...552

19 apr 21:33MapamondJohnson & Johnson crede că și alte vaccinuri provoacă cheaguri de sânge

Compania americană Johnson & Johnson a cerut producătorilor rivali de vaccinuri anti-COVID-19 să i se alăture în...740

19 apr 21:34MapamondCoronavirus: EMA va anunţa marţi recomandările sale în privinţa vaccinului Johnson&Johnson

620

Sănătate
19 apr 00:00SănătateSindromul impostorului - ce este și cum știi dacă îl ai?

Sindromul impostorului afectează, potrivit cercetătorilor, mai bine de 70% din populația adultă. Află în cele ce...336

19 apr 00:00SănătateSmochine - 5 beneficii pentru organism

Smochinele și frunzele de smochin sunt pline de substanțe nutritive care oferă o varietate de beneficii potențiale...337

19 apr 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

295

19 apr 00:00SănătateScăderea temperaturii corporale ar putea ajuta creierul în caz producerii unui stop cardio-respirator

Scăderea temperaturii corporale ar putea reduce riscul de leziuni cerebrale în cazul pacienților comatoși care au...268

19 apr 00:00SănătateRezistența la antibiotice se dezvoltă mai repede decât se credea

Bacteriile patogene dezvoltă rezistență la antibiotice mult mai repede decât se aștepta comunitatea științifică....267

19 apr 00:00SănătateTeamă de întuneric, la copii și la adulți. Ce este de făcut și când apelezi la un specialist

Frică de întuneric este o fobie întâlnită atât la copii, cât și la adulți. În cazul micuților, fie că vorbim...280

19 apr 01:41SănătateStudiu: Prăjelile cresc riscul de boli cardiovasculare

Consumul de alimente prăjite este legat de un risc crescut de boli cardiace majore și accident vascular cerebral,...282

19 apr 00:00SănătateCel mai bun regim alimentar pentru cei cu anemie

Anemia are loc atunci când corpul tău nu are suficiente eritrocite (globule roșii în sânge). Afecțiunea este, în...322

19 apr 01:38SănătateHelicobacter Pylori - Cauze, simptome și tratament

359

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT