REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

EXCLUSIV! Un TIR plin cu 9 tone de FREON, cu capacitate DISTRUCTIVĂ pentru stratul de OZON, descoperit în Portul Agigea

EXCLUSIV! Un TIR plin cu 9 tone de FREON, cu capacitate DISTRUCTIVĂ pentru stratul de OZON, descoperit în Portul Agigea

Replica API 12 martie 2021 | 12:37 6292

Un TIR plin cu butelii cu freon interzis a fost descoperit joi noaptea, în urma unui filaj realizat de Garda de Coastă. Vorbim de 9 tone de freon cu capacitate distructivă pentru stratul de ozon. O catastrofă pentru mediu. De precizat că este cel mai mare transport de astfel de substanțe prohibite în UE descoperit vreodată în România.

Transportul a fost descoperit de către Garda de Coastă, împreună cu Direcția Regională Vamală Bucuresti și Garda de Mediu Constanța, în Portul Agigea. Firma care executa transportul nu era autorizată.

Garda de Mediu Constanța a interzis importul și a dispus returnarea mărfurilor în Turcia

VIDEO:

Update: Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, în data de 11.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, în baza unor informații, au efectuat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, un control în Portul Constanţa Sud Agigea, asupra mărfurilor dintr-un automarfar, sosit din Turcia.

În urma controlului, au fost descoperite 1.300 butelii ce conţin 9 tone gaze periculoase pentru mediu, cu potenţial distrugător asupra stratului de ozon, substanţe care sunt interzise pe teritoriul României şi al Uniunii Europene.

Buteliile cu gaz, în valoare de aproximativ 900.000 lei, împreună cu ansamblul rutier, au fost sigilate de către autorităţile vamale, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O butelie din aia este 1500 lei. Ei cu tot cu transport din Turcia ajung la 400 lei. Restul e ptr spaga si profit
0
0
Pe filmare se vede 404A reprezinta freon de prima productie nu refurbished cu altfel.de litere in coada decat a
0
0
9000 de kg de freon se freon se recupereaza din 50 mii de aparate ac 12 mii btu sau 150 mii frigidere peste 300 litri volum. Asa ca aia cu freon recuperat este sf, mai ales ca procedura este scumpa in anumite conditii de recuperare a freonului si uleiului si a metalelor. ... ma rog pe cine intereseaza
3
0
Pai tatu ovidiu e starostele la parfumurile alea , el si cu un gabor cosmin gheorghe
4
1
Limba romana tot din las fierbinti ai invatat o? Cred ca profesor ti a fost Giani
2
0
c...at ambalat in staniol si zic ca rahat turcesc!
3
0
In primul rind hegule, tu esti mai rau ca personajele din las fierbinti, esti cam analfabet si agramat
0
5
dupa afacerea parfumurilor de contrabanda unde o retea de militieni si vamesi au traficat 500.000 sticle de parfum si au luat 500.000 euro spaga la tariful cinstit de 1 euro sticla acum se spag in figuri pe un temei fals.O sa-i pupe in kwr pe turci sa nu le ceara despagubiri. Freonul 404 a este permis daca este reciclat din instalatii casate.
7
0
Grasanca de la garda de mediu habar nu are ce face. Gogomanul de la politia de frontiera cu speranta in glas intreaba E bomba curata ??? Tipa de la Mediu deja nesigura tace.. In realitate Freonul 404 a Reclaimed - adica scos din alte instalatii casate -este permis la utilizare in EU pana in anul 2030. Daca turcul aduce certificatul ca este reclaimed atunci totul se termina ca o basina stricata. Incompetenta garzii de mediu si a frontieristilor nu se poate acoperi cu actiunea de salvare a planetei de la Agigea. Freonul 404 a reclaimed se vinde in toata Europa.
8
0
Ce ne trebue noua cultura daca avem la televizor in fiecare zi Las Fierbinti? acolo sa vezi poante te caci pe tine de ras si expresi gen ba iesti prost ceai facut bobita sti ce zic
11
2
la agregate
3
0
Si daca era marfa interzisa la comercializare de ce nu s-a confiscat?
7
0
e vreun expert in domeniu pe aici, freon 404 e interzis ??
6
0
porcilor de turci ca sa-l vanda la alti prosti !!! Muie cu cacat si la unii si la altii !!!
5
0
Handicapatii aia de la vama ce fac, vad ca politistii de frontiera fac controlul !!!! Vai de mama lor ce a ajuns si vama asta!!!!
11
1
Intrebati-l pe Tatu Ovidiu si actuala nevasta Iordache Marinela care impreuna au spus ca Vama Agigea este a lor
10
0
Mai urlati leprelor ca se vinde portul! Urlati sa aiba ce fura militienii de frontiera de isi aranjeaza si familiile in nici 20 de ani "munca" si dupa va rup la table la garaje ca sunt pensionaru dastepti. Muie leprelor !
6
9
In porturi se fac cele mai meri smecherii .Pai ati vazut voi pe cineva care are afaceri in port sa fie sarac
11
2
Pai si daca freonul este interzis, a anuntat cineva autoritatile din toata lumea? Ca li se tot cauta in coarne turcilor, iar ei fac intotdeauna doar cel le convine, fara sa respecte nimic. In schimb vor in UE, cu dictatorul Erdogan la condicere.
17
1
Numai de magarii se tin vamesii de la Agigea. Cum a adus buteliile alea daca nu aveau autorizare
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468