REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

EXCLUSIV! VOSGANIAN: Plaja din Constanța poate CONCURA cu orice plajă din lume. VIDEO

EXCLUSIV! VOSGANIAN: Plaja din Constanța poate CONCURA cu orice plajă din lume. VIDEO

Replica API 3 iunie 2021 | 00:07 3008

Scriitorul Varujan Vosganian, fost deputat și fost ministru al Economiei, s-a aflat miercuri, 2 iunie, la Constanța, la invitația președintelui Consiliului Județean, Mihai Lupu, la Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor, organizată la “Melody Gold Ballroom”, din stațiunea Mamaia. Fostul ministru a acordat un scurt interviu ziarului Replica, în cadrul căruia a vorbit despre eveniment, despre Constanța, dar i-a oferit un sfat și actualului ministrul al Economiei, Claudiu Năsui.

Vosganian: Mă simt ca acasă la Constanța, e ca a doua patrie

Provocat de reporterul Replica, Varujan Vosganian și-a adus aminte de vacanțele petrecute la Constanța, despre casele armenești, amintiri pe care nu a ezitat să le transpună într-o carte, după cum chiar Vosganian ne-a declarat. Ce înseamnă Constanța, litoralul pentru scriitor? ”Dacă mă întrebați care este rezonanța pe care litoralul o are... Constanța, pentru noi, armenii, este un fel de culcuș, adăpost, o a doua patrie. Bunicii mei au venit la Constanța cu vaporul de la Constantinopol, aici a fost o comunitate armeană foarte numeroasă, mama a locuit aici o vreme, petreceam uneori vacanțele la Constanța, știu străzile acelea drepte din jurul pieței de lângă Mihai Dumitru, casele vechi, multe case armenești. Am și scris despre Constanța, despre artiștii și negustorii ei. Așadar, mă simt aici oarecum ca acasă”.Președinte Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, și Varujan Vosganian

Constanța va putea să concureze, de la egal la egal cu toate litoralurile lumii

Întrebat cum i se pare, astăzi, Constanța, scriitorul a răspuns: ”E pentru prima când vin anul acesta pe litoral. Vin la Constanța că am mulți prieteni aici, când eram copil, mergeam pe plajă desculți. Acum am avut prilejul să vizitez întregul loc cu restaurantele, cu terasele, magazinele care s-au făcut și care sunt foarte frumoase, așa cum sunt porturile de la Marea Mediterană. Constanța evoluat mult în ultimi ani și îmi manifest speranța că va putea să concureze, de la egal la egal cu toate litoralurile lumii și tot mai mulți români să decidă să rămână în perioada estivală acasă”.

Revenind la la Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor, scriitorul a declarat: ,,Această gală este tradițională. În fiecare an, Uniunea Scriitorilor din România premiază pe diverse genuri pe scriitorii care au performat în anul anterior. Așadar, anul acesta am oferit premiile pentru anul 2020 și, iată că, într-un an dificil s-au întâmplat lucruri frumoase care merită sărbătorite. Am avut șansa să avem o invitație din partea Consiliului Județean Constanța, din partea președintelui Mihai Lupu, astfel încât am decis, pentru prima oară, să facem această gală în afara Bucureștiului, aici, pe litoral.”, a declarat Varujan Vosganian pentru reporterii Replica de Constanța.

VIDEO:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care a vrut sa taxeze si gainile din gospodariile taraniilor ca produc bani.
7
0
Era bun PNL pana l-a facut mare !
4
0
Visezi batrane ,ca si cei de langa tine. Cred ca ai gresit pozele .
7
1
miruitul asta ne spune de cum sunt plajele in lume .La puscarie unde o sa ajungi nu iti trebuie plaja
20
1
Un cacat! La puscarie cu el!
19
1
armeanului si mirul babelor, iata politicianul vesnic.
20
1
asta. rezi tula betie.du.te la varna sa vezi nisipsi verdeata,nu betoanele lui mazare din cta si mamaia!
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108