REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

EXPERTIZA TEHNICĂ în cazul unui ACCIDENT MORTAL înregistrat pe A4!

EXPERTIZA TEHNICĂ în cazul unui ACCIDENT MORTAL înregistrat pe A4!

Replica API 10 septembrie 2019 | 00:00 287

Autovehiculele din față au oprit, vinovat cel din spate

Autovehiculele din față au oprit, vinovat cel din spate

Un bărbat a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, el fiind implicat într-un accident rutier ce a avut loc pe A4. Din păcate, în urma evenimentului, o persoană a decedat. Judecătorii au decis, analizând expertiza tehnică, că vina a fost a sa întrucât, chiar dacă autovehiculele din față au încetinit, trebuia să fie atent la drum.

Din materialul probator s-a reținut că lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Constanța, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați că, pe autostrada A4, dinspre orașul Ovidiu, la km. 19+ 450 metri, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unor persoane, și s-au deplasat la locul indicat. Potrivit rolii.ro, din declarațiile martorilor coroborate cu schița accidentului, însoțită de plașa fotografică, a rezultat că inculpatul a condus autoturismul marca Opel, pe autostrada A4, iar la km. 19+ 450 metri, din neglijență, nu a păstrat distanța corespunzătoare și a acroșat partea din spate a autoturismului marca Skoda, care circula în fața lui. Din cauza forței izbiturii primite, autoturismul marca Skoda a fost proiectat la rândul lui în alt autovehicul, care rula în fața lui. Potrivit concluziilor raportului de expertiză judiciară tehnică auto, efectuată de către expertul tehnic desemnat, a rezultat că, în premomentul producerii accidentului, autoturismele din față erau oprite, iar viteza de deplasare a autoturismului inculpatului era de 70- 90 km/h. Starea de pericol a fost creată de inculpat care nu a fost atent la drum, astfel că nu a observat că autoturismul din fața sa a redus viteza și a oprit. Inculpatul putea evita accidentul, au speficat magistrații, prin impact frontal cu autoturismul din fața sa, dacă ar fi fost atent la trafic și ar fi păstrat o distanță suficientă față de el. Astfel, conducătorul autoturismului, nu a respectat prevederile art. 35 alin. (1) art. 48 și art. 51 din OUG nr. 195/2002. În urma producerii accidentului, pasagerul aflat pe locul din stânga al banchetei din spate al autoturismului inculpatului a suferit vătămări corporale în urma cărora a decedat ulterior. Menționăm că șoferul nu este cunoscut cu antecedente penale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
martalog cu opel.era beat pula.
0
0
Telefonul ,bata-l vina !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272