REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Extremişti de dreapta germani se pregătesc într-o tabără paramilitară din Rusia

Extremişti de dreapta germani se pregătesc într-o tabără paramilitară din Rusia

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1045

Militanţi de extremă dreapta germani s-au pregătit într-o tabără specială de lângă Sankt-Petersburg, în Rusia, scrie publicaţia germană Focus în ediţia de vineri, citând surse din interiorul serviciilor de informaţii, transmite DPA, citată de Agerpres.

Conform publicaţiei, câţiva membri ai aripii de tineret a Partidului Naţional Democrat (NPD), de extremă dreapta, şi ai micului partid extremist A Treia Cale au încheiat o pregătire paramilitară în care participanţii au fost instruiţi să folosească arme şi explozivi, precum şi în lupta militară de aproape.

Se crede că Mişcarea Imperială Rusă (RIM) deţine două tabere de antrenament în apropiere de Sankt-Petersburg.

SUA au inclus RIM pe lista grupărilor teroriste în aprilie, precizând că gruparea a 'furnizat pregătire de tip paramilitar unor adepţi ai supremaţiei albilor şi neonazişti din Europa'.

La vremea respectivă, Ministerul de Externe de la Moscova a replicat că decizia Statelor Unite nu contribuie la lupta împotriva terorismului şi că Washingtonul nu a oferit detalii.

Conform relatărilor din media ruse, mişcarea de ultra-dreapta Ruşii Creştin-Ortodocşi este de asemenea considerată extremistă în Rusia, dar nu este interzisă.

La protestele din Rusia, membrii RIM sunt văzuţi adesea purtând steagurile caracteristice în culorile galben şi negru. Ei cer restauraţia Imperiului Rus.

Publicaţia Focus mai scrie că serviciile de informaţii germane au fost informate despre stagiul de pregătire în Rusia al extremiştilor de dreapta, dar, din motive legale, nu s-au putut deplasa la Sankt-Petersburg pentru a investiga.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-l pupi in cur pe Putin si pe rusi
1
0
diavolul si dracul gol ??? ucigasul putin !!! Unde isi baga muistul coada e nenorocire !!!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920