REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Face CINEVA CEVA cu SCHELETUL toboganului abandonat din MAMAIA?

Face CINEVA CEVA cu SCHELETUL toboganului abandonat din MAMAIA?

Replica API 10 aprilie 2021 | 00:28 4991

În apropierea cazinoului din staţiunea Mamaia, zac de ani de zile ruinele unui tobogan care, cândva, reprezenta o atracţie pentru turiştii veniţi la malul Mării Negre. Cu toate că s-a vehiculat prin târg că acesta va fi demolat şi ridicat de pe plajă pentru că oferă un aspect neîngrijit, se pare că lucrurile bat pasul pe loc. Autorităţile locale pasează problema de la una la cealaltă, neştiind cine răspunde pentru monstruosul tobogan.

“Un morman de fier vechi, lăsat să ruginească”

În staţiunea Mamaia, în apropierea cazinoului, constănţenii şi turiştii sunt întâmpinaţi de o imagine dezolantă. Scheletul unui tobogan zace uitat pe plajă şi nimeni nu răspunde pentru pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru cetăţeni. În plus, spaţiul pe care acesta este amplasat este greu de igienizat, iar gunoaiele şi bălăriile şi-au făcut rapid apariţia acolo. “Un morman de fier vechi, lăsat să ruginească. Este un pericol. Ar fi putut reprezenta un punct de atracţie. Păcat!”, transmit constănţenii.

Autorităţile ridică din umeri

Autorităţile locale cunosc foarte bine situaţia toboganului din Mamaia şi susţin că nu este singurul tobogan abandonat pe plajele constănţene. Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au precizat pentru Replica faptul că toboganele de pe plajă nu le aparţin. “Toboganele de pe plajă nu sunt ale noastre. Nu e singurul de pe plajă, mai sunt şi altele. Nu ştim ale cui sunt”, transmit reprezentanţii ABADL. De asemenea, Primăria municipiului Constanţa a precizat pentru Replica faptul că toboganul din staţiunea Mamaia nu a fost niciodată în inventarul Primăriei. Potrivit informaţiilor noastre, cea care ar răspunde pentru acesta ar fi fosta societate Agrementul SA, care administra bazele nautice.

Agrementul SA a fost înfiinţată în 1991

Agrementul SA a fost o societate a statului înfiinţată în anul 1991, care deţinea toate bazele nautice din Mamaia, pe malul Lacului Siughiol, dar şi mai multe imobile din staţiune. Societatea a fost administrată de Gheorghe Pelehra care a dus lupte crâncene cu acţionarii pentru a falimenta societatea şi pentru a valorifica terenurile. Şi a reuşit, transformând-o în SRL iar, mai târziu în SC Sunrise Litoral SRL. Bazele nautice s-au transformat în blocuri şi unităţi de cazare, după ce Pelehra s-a asociat cu diferiţi dezvoltatori imobiliari.

SC Agrementul SA, administrată de Gheorghe Pelehra

SC Agrementul SA din Mamaia a fost administrată de Gheorghe Pelehra mulţi ani de zile. În anul 2000, a privatizat-o, iar prin 2007 Consiliul de Administraţie a decis revocarea lui Pelehra din funcţia de administrator şi numirea noilor administratori: Diacu Ion şi Gottschling Ion. A început scandalul şi controverse între Pelehra şi noii administratori ai firmei. Aceştia din urmă au aflat că Agrementul a încheiat anul cu datorii neachitate la bugetele de stat de peste 4,2 miliarde lei, firma aflându-se în executare silită, iar Gheorghe Pelehra a "omis" să le spună acest lucru şi acționarilor. Pelehra s-a încăpăţânat să blocheze noilor administratori accesul la documentele firmei, iscându-se chiar şi scandaluri în faţa sediului societăţii de la Vila Verde din Mamaia. Incurabil, Pelehra susţinea că cele 4,2 miliarde lei reprezintă, de fapt, cifra de afaceri şi nu datoriile. De fapt, intenţia lui Pelehra ar fi fost aceea de a falimenta intenţionat firma. Tot în 2007 a reuşit să înlăture noii administratori de la conducere, iar afaceristul a preluat controlul. A început să vândă imobile aflate în proprietatea societăţii, iar prin 2009 a schimbat numele societăţii în SC Sunrise Litoral SRL. A scăpat de clădirea de Bowling, situată în Satul de Vacanţă, de terenuri din zona Scandinavia şi de activul - Debarcader prin lotizare, situat tot în zona Scandinavia. A vândut teren şi-n zona Picadilly, dar şi debarcaderul de pe teren. Cum necum, unele dintre terenurile vândute au ajuns în posesia firmei Sunrise Litoral, spun gurile rele.

Citeşte şi:

CUM a FALIMENTAT Gheorghe PELEHRA Agrementul SA pentru PROIECTE IMOBILIARE!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate vin niste ,,turisti" din Strehaia si rezolva situatia!
3
0
Rusine Primariei Constanta. Sat fara caini.
2
1
Nu e din cupru ca-l rezolvau academicienii din Henri Coanda.
17
1
NUMAI UN JAF A FOST IN ORASUL ASTA, PESTE TOT NUMAI CIORDEALA IN FRUNTE CU MASCARICIU MAZARE
26
0
Stati linistiti ca o sa apara un bloc.
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108