REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Făgădău bagă bani în Henri Coandă, dar nu are cu cine!

Făgădău bagă bani în Henri Coandă, dar nu are cu cine!

Replica API 6 mai 2020 | 17:13 3877

Un nou anunț de achiziție publică a fost postat de către Primăria Constanța. Acesta vizează integrarea persoanelor care locuiesc în cartierul Henri Coandă, și în apropierea acestuia, în câmpul muncii.

Primăria Municipiului Constanţa organizează în data de 19 mai, ora: 13:00, procedura proprie privind atribuirea contractului având ca obiect servicii de formare profesională ”Competențe informatice” – initiere aferente proiectului ”Măsuri integrate pentru o viaţǎ mai bună”. Acest anunț a mai fost făcut însă fără succes deoarece agenții economici nu s-au înscris pentru a preda aceste cursuri. Proiectul este unul foarte amplu și vizează integrarea în societate și mai exact în câmpul muncii a minorităților de etnie romă și nu numai.

„Aceste cursuri se organizează în cadrul unui proiect mult mai amplu. Pentru acest curs s-a organizat licitația de mai multe ori însă nu s-a prezentat nimeni și acum s-a reluat achiziția. Proiectul mare are mai multe laturi, pe de o parte se adresează copiilor de grădiniță, școală primară sau gimnaziu care provin din familii nevoiașe din Henri Coandă dar și din zona apropiată a acestui cartier. Acestea se adresează și celor de la 16 la 65 de ani care vor să se formeze profesional sau vor să se reîncadreze și au măcar 8 clase. Iată că li se oferă posibilitatea de a se forma pentru a-și găsi un loc de muncă, însă unii nu prea par a fi interesați. Aceste cursuri se mai adresează și acelor persoane care nu au făcut în viața lor o oră dar care acum vor să meargă la scoală. Pentru ei se organizează cursuri de clasa I, a II-a, până la clasa a VIII-a. Am avut cazuri în care unii părinți au început odată cu cei mici școala” au decarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Obiectivul general: reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată in care există populaţie aparţinând minorităţii de etnie romă, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenţie ce înglobează şi campusul social Henri Coandă, utilizând măsuri integrate de îmbunătăţire a nivelului de educaţie în rândul preşcolarilor şi elevilor majoritari, precum şi a celor de etnie romă, de stimulare a capacităţii de inserţie profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a celor care intenţionează să demareze o activitate pe cont propriu, precum şi de creştere a accesului la servicii sociale şi de asistenţă medicală de înaltă calitate. Obiectul contractului de achiziţie publică îl constituie prestarea serviciilor de formare profesională pentru 13 grupe a câte 1-14 persoane, respectiv 182 persoane participante la cursuri de inițiere în „Competențe informatice”. Suma estimată este de 139.161,10 lei fără TVA.

Persoanele cu funcție de decizie

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Decebal Făgădău, primar al municipiului Constanța; Costin-Ioan Răsăuțeanu, viceprimar al municipiului Constanța; Dumitru Babu, viceprimar al municipiului Constanța; Marcela Mariana Enache, secretar municipiu - Consiliul local Constanța; Marcela Frigioiu, director executiv Direcția financiară; Georgeta Gheorghe, director executiv adjunct Direcția financiară; Oana Dobre, șef serviciu Financiar buget; Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate; Mihaela Niță, director executiv Direcția achiziții publice; Andreea Drăgan, șef serviciu achiziții publice; Viorica Ani Merlă, director executiv Direcția dezvoltare și fonduri europene și alții.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
adica daca fur talharesc sunt puturos si periculos beneficiez de ajutoare?
0
0
IESITI LA VOT!
2
0
Uitati-va cu atentie la sfarsitul articolului, la persoanele de decizie. Toata gashka veke a lu Mazare, intacta. Asta e Fagadau. Vorbe mentorului sau: Slugi!
3
1
fagabou n o sa iasa primar ...e prea prost
6
2
O sa o votam pe NicoletaPloscaru sa terminam cu distrugatorii orasului in frunte cu Fagarau
1
8
CUM DRACU SA VREI SA INTEGREZI PE CINEVA CARE PUR SI SIMPLU NU VREA ... NU CA NU POATE ... NU VREA ... SE NUMESTE BATAIE DE JOC PE BANII LA "FRAIERI" - CETATENII - E MAI SIMPLU SA FURI ... SA DAI IN CAP ... ETC !!! NU SE VEDE ?! IN SITUATIA DE URGENTA DIN ROMANIA ... CINE A IESIT IN EVIDENTA ... NU "ASTIA" ?! RUSINE !!!
12
1
are grije ca altfel ramane fara votanti
12
2
CIne se ocupa de proiectul asta o sa isi bata joc ca pana acum!S a vazut ce s a facut in comunitatea voastra de 30 de ani! Un roman securist,Sarau,va scrie si dicteaza limba obtinand avantaje in timp de la hoti ca Vasile Ionescu,implicat clar in disparitia a 3 miliarde de marci germane in 90,M.Voicu alt hot si fost CONSUL deasemenea complice,N Paun actual "pres de dinte" la diferite fratii eretice stie si el cum stau lucrurile dar nu l au intrebat destul,sau urmeaza?50 de milioane de euro bani dati prin ONG uri conduse de hoti moderni ca G Duminica si C Necula unde sunt?In ce proiecte?
7
2
mai bine baga buldozerul!
17
1
Pai tigani au platit intodeauna dar nu ce spui tu ci cu voturi ori asta il intereseaza pe Fagadau,restul banilor ii ia el de la fraieri"a se citi constanteni cinstiti" din pix exact asa cum ai spus.
19
1
Normal ca Fagabou baga, ala e electoratul fidel PSD.
27
2
mai bine faci inca un WC ca alea trei din Parcul primariei, dar astuia la 140 de mii de roni nu-i montezi usi si geamuri ca sa-ti ajunga banii
14
1
integrare pe banii nostri ? integreaza i pe banii tai fagadau, ca pe tine te voteaza, dar fa o in alt oras, suntem satui de toti tiganii din oras! sa plece de unde au venit ca se pripasesc la pomana din toata tara !
25
1
Muie celor care mai scriu de tigani ca sunt romi.TIGANI doar TIGANI.
28
1
Fagadau, daca tot investesti in acei romi, ar trebui sa iti plateasca taxe, impozite si facturi. Dar tot din banii fraierilor de noi investesti in ei
44
1
Nu trebuie sa fim rasisiti, sunt si ei catateni romani. Vrem, nu vrem sunt ai nostri, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-si faca de cap si sa se considere stat in stat. Intr-adevar ce se intampla in H. Coanda iese de sub incidenta oricaror legi si regulamente de convietuire sociala. In primul rand politia este cea care ar trebui sa-i stapaneasca. Dar sunt ignorate orice fenomene mici care nu sunt scrise pe documente. Aici trebuie insistat. In rest ar trebui facute niste regulamente stricte si cu pedepse pentru cei ce le incalaca. In alta ordine de idei, trebuiesc folositi la munca....
16
24
pai babu este fratele hotului fagadau iar cu hotii vorbesti numai asa : fagadau si babu sa-mi manance cacatul !!!
29
2
Asta parca este speriat d3 bombe cu tiganii lui!
20
2
Nu aveti ce integra acolo, daca nu s-au integrat pana acum, nici de acum inainte nu se vor integra.
37
2
Un coronavirus pentru subspecii pe cand?
36
2
Fagadau nu trebuie sa cheltuie banii cu tiganimea, e pacat de ei.Nici un sfert dintre aia nu muncesc si nu pt ca nu ar gasii un loc de munca, ci pt ca nu vor. Furat, talharit, cersit, contrabanda, etnobotanice,astea sunt preferintele si calificarile lor.A fost o greseala amplasarea HC in Tomis 4,trebuia sa fie construit in afara orasului. Cum este o greseala si includerea lui Babu printre angajatii primariei.Prostanu asta si HC sunt doua pete pe obrazul Ctei.Nicicand nu a avut orasul in incompetent si un nesimtit mai mare.Poate doar pe Stan Gabi,alt tampit si la fel de nesimtit ca si babuinul.
56
5
aduceti la mine pe acesti locuitori din HC ca ai integrez eu in absolut!
38
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272