rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Făgădău îi ceartă pe cei care îl critică: ‘Până una alta sunt primarul municipiului Constanţa, generez proiecte şi îmi asum!’

Consilierii locali constănțeni au votat, în ședința ordinară de joi, 25 aprilie a.c., bugetul local pe anul 2019 al municipiului Constanța. „Nu este cel mai bun buget al Constanței, dar vă asigur că este chibzuit, realist și ține cont de riscuri”, a ținut să precizeze primarul Decebal Făgădău înainte de a fi supus la vot proiectul de hotărâre.

În aceeași împrejurare, edilul șef a ținut să puncteze de ce în bugetul local nu sunt prevăzuți prea mulți bani pentru reabilitarea clădirilor istorice din centrul Constanței, aflate în administrarea RAEDPP-ului, dar a invitat și la o comparație a orașului cu celelalte municipii ale țării, nu doar cu Oradea. În felul acesta, a răspuns acuzelor venite, în spațiul public, din partea reprezentanților PMP și PNL Constanța.

Conform proiectului de hotărâre votat în ședința ordinară de joi, 25 aprilie a.c., municipiul Constanța va avea pe anul în curs un buget local de 612.653.000 lei, la venituri și de 797.958.000 lei la cheltuieli, cu un excedent la data de 31 decembrie 2018 de 185.305.000 lei. Totodată, bugetul fondurilor externe nerambursabile pentru 2019 a fost votat în sumă de 495.000 lei, la venituri, și de 495.000 lei, la cheltuieli. Iar bugetul creditelor externe pentru anul în curs este de 48.301.000 lei la venituri, și de 48.301.000 lei, la cheltuieli.

Bugetul a trecut de votul consilierilor, cu 15 voturi „pentru” și 11 „împotrivă”. Consilierii PNL au ridicat mai multe semne de întrebare cu privire la acest proiect de hotărâre, discuția nefiind lipsită de ironii. Astfel, consilierul local Mihaela Andrei a punctat faptul că realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru mai multe obiective au fost cuprinse atât în bugetele anilor 2017 și 2018 și sunt prevăzute, din nou, în 2019. Replica a venit, repede și ironic, din partea viceprimarului Dumitru Babu: „Îmi dau seama că nu ai înțeles nimic, mai bine nu mai întrebi. Hai să votăm bugetul, pierdem timpul!”.

La rândul ei, consilierul local PNL Adriana Câmpeanu a atras atenția că este nevoie de alocarea de fonduri pentru singurul spital aflat în administrarea municipalității, respectiv pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. „Constănțenii și-au exprimat, în sondajul privind prioritățile, doleanța de a avea un Spital Regional.

Nu mă aștept să fie alocată sumă pentru realizarea unui nou spital, dar este nevoie de fonduri pentru modernizarea, extinderea singurului spital aflat în administrarea municipalității. În anul 2019, încă mai mor oameni de gripă și meningită”, a subliniat consilierul local PNL Adriana Câmpeanu.

Luând cuvântul, primarul Decebal Făgădău a făcut referire la acuzele care au fost emise, în ultima perioadă, în spațiul public, cu privire la modul de repartizare al bugetului. Ba chiar în discursul său acesta i-a „certat” pe cei care ar fi susținut că alocarea bugetară ar fi fost stabilită de Marcela Frigioiu, șefa Direcției Financiare. „Până una alta, cel care ia deciziile, eu sunt primarul, iau deciziile și îmi asum!”, a ținut să sublinieze primarul.

Acuzele au apărut în contextul în care, în urmă cu câteva zile, președintele PMP Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a declarat într-o conferință de presă faptul că RAEDPP are nevoie de 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea unui număr considerabil de clădiri, din centrul Constanței, bani care nu se regăsesc în bugetul pe 2019, în ciuda faptului că există toată documentația.

„Ca să dau și un răspuns la întrebarea nepusă de comisia 5 privind bugetul RAEDPP. Începând din 2015, din momentul înc are am ajuns primar interimar și am continuat primind votul constănțenilor, am alocat anul către 1 milion de euro astfel încât RAEDPP să înceapă să renoveze imopbilele din zona centrală a Constanței. Toate procedurile de achiziție, PUZ, expertiză, studiu istoric, avize – cine a avut de-a face cu un imobil în zona centrală a Constanței știe cam cât de grea este această procedură.

Pentru a nu mai vedea că le dăm bani și la fiecare sfârlit de an îi luăm înapoi, discuția cu conducerea executivă și consiliul de adminitrație a fost una extrem de clară și de pragmatică: faceți-vă licitațiile și pe măsură ce semnați contractele, veniți și vă alocăm sumele necesare pentru renovarea caselor.

Pentru că ne interesează, pentru că nu sunt casele nici ale RAEDPP, nici ale lui Făgădău, ci sunt patrimoniul municipiului Constanța. Acesta este motivul pentru care eu nu am pus cei 3,5 milioane cât rezultau din PUZ-urile RAEDPP-ului, nu doamna Frigioiu. Până una alta sunt primarul municipiului Constanța, generez proiecte și îmi asum.

Doamna Frigioiu centralizează solicitările tuturor direcțiilor, societăților sau serviciilor publice și îmi prezintă situația. Cel care ia decizia, și dacă vă uitați, care semnează, este primarul. Să nu credeți că se face un buget despre care eu nu știu. Doamna Frigioiu vă poate confirma că știu fiecare capitol bugetar și bugetul pe fiecare direcție. Dacă vreți, putem să detaliem oricând”, a ținut să precizeze Decebal Făgădău.

Totodată, primarul a făcut referire și la comparația făcută, în ultima perioadă, în spațiul public, de consilierul județean Bogdan Bola, care a arătat că municipiul Oradea depășește cu mult Constanța în ceea ce înseamnă proiecte puse în practică de administrația locală. Mai mult, administrația locală a Constanței a fost acuzată că nu atrage fonduri europene, cu care ar fi putut să realizeze numeroase proiecte!

„Am auzit critici legate de fondurile europene. Am văzut că lumea nu înțelege ce înseamnă fondurile structurale, confundă fie cu GRAND-urile fie cu orice altceva. Municipiile, cei opt poli, au o alocare distinctă și noi nu putem participa pentru proiecte în competiție.

Îl aprecize maxim pe primarul Oradei, dar aș vrea să văd, din ceilalți șapte poli de creștere naționali, cine este într-o situație mai favorabilă decât Constanța, pentru că toți am mers după aceleași reguli. Am mai fost întrebat de ce anul acesta începem să rambursăm creditrul pentru BERd, pentru autobuze și de ce nu am luat bani europeni.

Pentru că nu a luat nimeni bani europeni! Și să spunem că pesedistul , ciuma roșie este responsabil, dar în egală măsură au procedat și primarul de la Brașov, Sibiu, Iași. Toți au acces împrumuturi de la BERD pentru că autobuzele din Cluj s-au luat cu grand-uri elvețiene, nu prin fonduri structurale. În spațiul public veți vedea multe lucruri vehiculate de oameni care fie nu au pregătirea necesară pentru a emite opinii, fie în scop politic.

Administrația chit că este greoaie îmbracă aspecte formale. Că ne place sau nu ne place, nu facem după ureche”, a subliniat primarul Făgădău.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: PMP votează pentru reabilitarea clădirilor RAEDPP din zona Peninsulară

vineri, 26 aprilie 20193264
Comentarii

00Jean(29 apr 14:48)
Fagadau nu face servici,ci f..e pisici !
01Generator de particule(28 apr 09:28)
Implementeaza proiecte , pentru ca de generat putem genera si noi stand comod intr-un fotoliu caldut pe bani multi.
06donald(26 apr 22:38)
fara suparare aveti ce ati votat
09dna(26 apr 21:18)
bravo varu maftei!!! corect, machidonimea a sufocat si distrus orasul asta.
03Gelu(26 apr 20:31)
Consilierul ....andrei george popescu....a aparut...si fara cort la City, facea propaganda ....cat a cheltuit primaria prentru nu stiu ce....s-a linistit, a fost laudat. Mai este in comisia RATC, au si astia bancomate..?
08Andrei(26 apr 20:19)
Lansez o provocare Primariei Constanta. Mergeti prin orasul Constanta, pe jos sau cu masina, sa faceti un inventar al -schimbarilor- de care tot vorbiti. Astia par ca ne conduc de la distanta de sunt asa multumiti de ce fac.
010....(26 apr 19:57)
Pana una alta nu mai pupi voturi!
06Primaru(26 apr 18:43)
Am facut sala polivalenta , parc industrial , parcari supraetajate.. nu mai stiu 3 sau 4 .. intre care una la sala sporturilor .. cum n-am facut nimic invidiosilor .. am facut tot ce am promis .. acum pregatesc alta lista dd promisiuni .. ca merge la constanteni .. daca merge masina de vot a pesedului treaba i buna .. iesim la pensie de la primarie si eu si Babu .. PS Saracilor
016Vasile(26 apr 17:17)
Bai Cacadau primarul pulii. Ce ai facut tu pt constanta si pt constanteni? Ai facut un cacat ! In loc sa faci ceva pt locuitorii care te-au votat si din banii carora esti platit tu si toata sleahta de hoti din primarie , tu ce faci ? Nu stii decat sa pui piedici. Ai montat stalpi pe trotuare in loc sa faci locuri de parcare, ai blocat accesul in piata Ovidiu pe motiv ca se strica pavelele. Dar pana acumnu le-ai vazut ca sunt puse de cacat si sa tragi la raspundere constructorul? Sau fiind vorba de Mobicom firma unde arau asociati Mazare, Nicusor si altii nu iti permiteai .
013cici(26 apr 16:54)
ce ti-ai asumat pana in momentul de fata ???
017Procuror(26 apr 16:41)
Tu Fagadau si cu clanul mazare a-ti distrus orasul constanta ...cel mai grav lucru a fost locatia complexului HC in mijlocul celui mau frumos cartier tomis nord ..ptr. voturi a-ti facut acest lucru si treb. sa platiti ..si mai sunt multe f multe cazuri grave facute de voi ..
09Ionut S.(26 apr 16:38)
Sunt primarul, ma doare-n xxxx de parerea constantenilor.
115Grig(26 apr 16:26)
Pe hartie poti sa fii cel mai mare sef, dar daca in urma ta nu ramane nimic, esti un nimic
119Fatalau(26 apr 16:17)
V-ati batut joc de oras japitelor .. ati transformat Constanta in lot neconstruibil cu aberatiile urbanistice ale oligofrenului de Vanturake .. rusine .. oras turistic port ajuns pe mana unor papitoi .. singurul proiect al vostru sunt stalpisorii cu care ati umplut tot orasul ..si la care nu ati oferit nici o alternativa pt parcari .. 0 proiecte ..0 parcari .. administratia 0 barat .. acum veniti cu proiecte ca se apropie alegerile .. RUSINE administratia FATALAU
121Vase(26 apr 15:36)
Hahahahahaha....asta cu "imi asum e bancul zilei" ce iti asumi ? iti asumi niste proiecte care intr o tara normala sunt lucruri banale si la noi dabia se fac.......nu ti asumi nimic, nu risti nimic...totul se face pe banii orasului, tu nu risti nimic, tu te ai trezit pe o punga cu bani si cica faci proiecte, pe tine te doare la basca daca de exemplu ratc moare maine ca n ai dat bani de la tine....ai imprumut orasul pe multi ani
112grantnu granD(26 apr 14:09)
Vai de bietii constanteni. Dar CE de banet au la buget! De CE n am fost destept sa ma fac primar sau consilier.
325Varu maftei(26 apr 13:50)
Primaria Constanta este o agentie imobiliara makidoneasca care fura si vinde terenuri. Majoritatea angajatilor sin punctele cheie sunt makidoni.
214Nulitate(26 apr 13:45)
Du-te si impusca-te!
221Sa mori tu!(26 apr 12:26)
Iti asumi? Deci pot sa fac niste sesizari la DNA nu?
218miha(26 apr 12:25)
spinzura-te prostovane !
123Excrocule(26 apr 12:25)
Tu generezi proiecte imobiliare pe spatii verzi si blocuri fara locuri de parcare si numai pt ai tai .8n loc sa faci chiar ceva pt orasul asta esti numai pe capatuiala
116George(26 apr 11:31)
Generatorul de particulelor de praf Fagadau
122generatoru(26 apr 11:21)
are 19.000 lei salariu lunar..
024Pinos(26 apr 11:21)
Babu iroic, hai sa fim seriosi. Ironia este apanajul unui om cu un minim grad de inteligenta, nu al unui cretin sadea cum este acest toparlan.
197Sinan(26 apr 10:42)
Dl primare Fagadau este cel mai bun. H. Coanda va iubeste, va apreciaze si va voteaza.
121Mo si Foca(26 apr 10:23)
Dl Primar esti praf! Restul e can can
128Escu(26 apr 09:30)
Mai primare constanteni nu sunt ai tai nici orasul,tu esti angajat nu patron priectele de care vorbesti nu se vad in viata de zi cu zi a celor care te platesc asa ca trebuie sa le arati constantenilor pe ce le-ai cheltuit bani,nu le faci o favoare esti obligat.
176paul(26 apr 09:23)
zic asa la toooti fitilari de acolo din sedinta si binenteles celor de afara.sa mai lase fitilele si sa aiba k prioritate orasul si si cetateni.nu cred ca alt primar exp PNL-ist sa fie mai ok decit cel prezent.judecind la rece chiar se vad proiectele.cu siguranta nu le pot vedea cei de la PNLPDL cei de la PMP recte Palaz cel indragostit vesnic de banul public.asta daca am fi corecti.altfel nu pot incheia decit cu alupigus fitilarilor si lingatorilor de clante.
229Klaus(26 apr 09:16)
Sunt prost , clar . Dar dincolo de limbaju tehnico-economic stufos , cum de Constanta locomotiva comerciala , a ramas in urma cu anii , fata de Arad , Oradea , Cluj etc ? O parte o stim , pe cand aici era circ si paine , cu care alegorice si samba pe strazi , in partea de vest a tari se investea , in refacerea arhitecturala si o urbanizare in armonie cu trecut si prezent .
336cacotau degeval(26 apr 08:33)
Fagadau esti o nulitate absoluta
236Cetatean(26 apr 08:32)
Are dreptate, inca este primar. Din pacate!
112D'artois(26 apr 08:32)
Granduri sau granturi?
331Prost si fudul(26 apr 08:28)
Fagadau esti o nulitate absoluta. Te asteapta o binemeritata vacanta la Poarta Alba.
234Palaz(26 apr 08:22)
Un idiot mai mare ca acest tzaranoi din Beidaud , cu o freza de tractorist , nu a avut orasul acesta de prosti... Pai cum mah boule iti explici atunci ca arata alte orase mult mai bine ca aceasta troaca cu cazino ruinat...?!?
136Dan(26 apr 08:01)
Cel mai slab primar. Prima data m-ai prostit, a 2 a oara nu mai merge, nu veti mai avea votul meu. Nu aveti viziune spre modernizare. Sper si constantenii sa nu mai cada in capcana proiectelor mincinoase.
723Papagal(26 apr 07:58)
Arogant.Mazare era este si va fi cu 10 clase peste tine!
140anonimus(26 apr 07:48)
Orasul arata ca dupa bombardament. Asfaltezi strazi fara gropi, faci parcari aiurea si montezi stilpi peste tot. Nu va trece mult timp si o sa ne montezi stilpi si la iesirile din bloc sau case. Pe cind taxa pe aerul pe care il respiram?
438TREZIREA(26 apr 07:18)
oameni buni mai vreti Fagadau? treziti va odata constantenilor care l ati votat data trecuta pe acest distrugator ... haideti la vot sa votam ce doriti dvs dar nu Fagadau !!!
133Florin(26 apr 07:12)
De ce nu ai facut modernizari in termoficare? De ce nu ai cerut bani de la ministerul dezvoltarii ? Atat pentru termoficare cat si pentru izolarea termica a blocurilor? Pentru ca esti un impotent impreuna cu boii tai de viceprimari. Nu sunteti capabili de idei. Doar de furt din banul public.
342Cetatean(26 apr 06:51)
Foarte bine! Deci iti asumi si distrugerea orasului!
336cica e primar(26 apr 04:25)
bai cascadorule de ras cu freza aia de ginere obosit ... lasa-ne in pace , du-te in treaba ta si lasa orasul Constanta , habar nu ai pe ce lume traiesti ...esti fraierul clasei
337Ba Boule(26 apr 01:41)
Nu ne mai invata stiinta fondurilor Europene. Uite-te primarii ca Eforie si invata cum se face, mocofanule pitic. Dupa ce ca esti prost, incerci sa ne convingi ca asa e bine sa fii! Nesimtitule! marsh acasa cu Fagabuzul!
230Cta(26 apr 00:38)
Babu ........0 00000000000000
mai mult...Replica
23 ian 20:55ReplicaBoris Parpală, CONDAMNAT la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE!

Boris Parpală, fostul director al Direcţiei pentru Agricultură Constanţa, a fost condamnat, pe 23 ianuarie, de...460

23 ian 16:52ReplicaDupă judecători, şi procurorii anunţă suspendarea activităţii436
23 ian 16:09ReplicaMETODĂ de FURT la BENZINĂRII: Alimenta, FUGEA și schimba PLĂCUȚELE!1636
23 ian 00:00ReplicaȘefa Direcției de Cultură din Constanța: Nu au fost făcute săpături peste situl arheologic

Se clarifică situația în cazul investiției din zona Lupoaică, acolo unde urmează să se ridice un imobil. După ce...2121

23 ian 11:49ReplicaSimona Halep, CALIFICARE în turul 3 la Australian Open754
23 ian 13:12ReplicaTermen la Curtea Supremă. Radu Mazăre cere să fie dus în MADAGASCAR2228
23 ian 09:31ReplicaANULAREA Regulamentului de acces în zona Peninsulară, în atenția magistraților constănțeni

Consilierii locali muncipali din Constanța au votat, în septembrie 2018, aprobarea Regulamentului de acces în zona...844

23 ian 00:00ReplicaDe ce s-a ACTIVAT pensionarul Chițac împotriva foștilor colegi din PNL2731
23 ian 00:00ReplicaRĂZBUNARE la Popasul Murfatlar: MERCEDES ML, VANDALIZAT de un individ recidivist!5552
23 ian 09:27ReplicaAfaceristul Malciu vrea să modifice HOTELUL SIRET!

Societatea care deține hotelul Siret și administrată de Constantin Malciu, VMB Lux Sonor, vrea să aducă unele...1700

23 ian 00:00ReplicaCÂTĂ NESIMŢIRE! O VIDANJĂ, GOLITĂ în lacul din SATURN!1709
23 ian 00:00ReplicaConstănţenii se plâng că HOȚII fac RAVAGII: Mi-e FRICĂ să STAU în CASĂ!3790
Vremea
-0.8°-0.8° - 0.1° joi, 23 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 2.88 m/s
Presiune: 1033 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 ian 00:00SportOrganizatorii au anunțat ora partidei dintre Simona Halep și Harriet Dart, de la Australian Open

Simona Halep (locul 3 WTA) a trecut de Jennifer Brady în primul tur de la Australian Open, și se va duela cu britanica...739

23 ian 00:00SportSerena Williams s-a calificat în turul al treilea al Australian Open pentru a 19-a oară în cariera sa

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams s-a calificat în turul al treilea al Openului Australiei, pentru a 19-a...430

23 ian 00:00SportMonica Niculescu s-a calificat în turul al doilea la Australian Open 2020, în proba de dublu

Monica Niculescu şi japoneza Misaki Doi s-au calificat, miercuri, în turul al doilea al probei de dublu de la...318

23 ian 00:03SportHagi face curăţenie la Viitorul! Încă un jucător e OUT! Cine a plecat de sub comanda "Regelui" şi unde va juca

Echipa antrenata de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanta, a anuntat printr-un comunicat emis pe site-ul oficial al clubului...1223

Local
23 ian 00:00LocalȘedința AGA a Curții de Apel Constanța, pe tema pensiei de serviciu a magistraţilor

La sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc marți, 21 ianuarie, şedinţa Adunării Generale a judecătorilor,...355

23 ian 00:00LocalCurs de inițiere pentru viitorii scafandri

Centrul de Scafandri din Constanța organizează, în perioada 27-31 ianuarie, selecția pentru admiterea la cursul de...337

23 ian 00:00LocalRADET Constanța anunță citirea contoarelor

R.A.D.E.T. Constanța anunță că în intervalul de timp 27.01.2020 – 01.02.2020 se vor efectua citirile contoarelor...331

23 ian 00:00LocalContinuă lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe bulevardul Tomis

Angajații SC Confort Urban SRL continuă intervențiile asupra trotuarelor pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins...382

23 ian 00:00LocalEvaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în anul 2019

Marți, 21 ianuarie a.c. la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în prezenţa lui Niculescu George...333

23 ian 00:00LocalInspectorii ITM Constanța au aplicat, în 2019, sancțiuni în valoare de peste 7.000.000 lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a continuat și în anul 2019 activitatea de control și verificare a...337

23 ian 00:00LocalPrins DROGAT la volan, pe străzile din Medgidia

Un tânăr de 28 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce s-a urcat băut la volan. La data de 21 ianuarie a.c., în...383

23 ian 00:00LocalAutobuzele CT BUS, curățate și dezinfectate

Autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de...307

23 ian 00:00LocalO clădire inclusă pe lista monumentelor istorice din Constanța va deveni MUZEU DIGITAL

Administratorul unei societăți din București, înființată în anul 2018, a obținut certificatul de urbanism în...393

23 ian 00:00LocalAtenție, constănțeni! Se verifică toate sirenele de alarmare publică din Constanța

Inspectorii Serviciului Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul...346

Politică
23 ian 21:07PoliticăOrban: PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului, după ce...269

23 ian 00:00PoliticăDaniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, s-a înscris în PSD

Daniel Zamfir, preşedinte al Comisiei economice din Senat, s-a înscris miercuri în Partidul Social Democrat - filiala...331

23 ian 00:00PoliticăTurcan: Sunt bani pentru majorarea pensiilor, nu văd de ce acest subiect trebuie să fie în permanenţă rostogolit

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, miercuri, că banii pentru mărirea pensiilor au fost prevăzuţi în buget,...264

23 ian 00:00PoliticăTăriceanu, despre calitatea de suspect într-un nou dosar: Are o legătură evidentă cu campania electorală

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că noua sa convocare la Parchet în calitate de suspect într-un alt...266

23 ian 20:59PoliticăMeleşcanu, despre evenimentele din decembrie 1989: Am văzut în presa străină că au fost ciocniri între armată şi manifestanţi

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că în decembrie 1989, când se afla la Viena, nu a...283

23 ian 00:00PoliticăOrban, despre eliminarea pensiilor speciale: Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că liberalii nu sunt de acord cu amendamentele propuse de deputatul PSD...369

23 ian 00:00PoliticăTurcan: Guvernul va adopta un set de OUG care să pregătească baza legislativă pentru cheltuirea judicioasă a fondurilor europene

Guvernul va adopta un set de ordonanţe de urgenţă care să pregătească baza legislativă pentru "cheltuirea...240

23 ian 00:00PoliticăOrban: Guvernul va stabili condiţiile, pe anul în curs, pentru programul „Prima Casă“

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că Guvernul urmează să emită o hotărâre prin care sunt stabilite...239

23 ian 00:00PoliticăUSR-PLUS se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care au viză de flotant

Alianţa USR-PLUS susţine modificarea legislaţiei pentru introducerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin,...237

23 ian 00:00PoliticăIohannis: Este importantă dezvoltarea relaţiei cu Israelul, inclusiv prin organizarea unei şedinţe comune de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, în marja Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării...244

Monden
23 ian 00:00MondenSmiley a anunțat că se mută temporar în SUA. Care este motivul

Smiley va deveni „străin” și își va mută parte din echipa și proiecte la Los Angeles pentru următoarele două...574

23 ian 00:00MondenAlexandru Comerzan dispus să plătească 400 de dolari pentru o porţie de sushi. Unde va cheltui premiul de la „Chefi la cuţite“

Alexandru Comerzan, în vârstă de 31 de ani, este câştigătorul sezonului 7 al emisiunii Chefi la cuţite şi...291

23 ian 00:00MondenAugustin Viziru se însoară, iar iubita lui va naște o fetiță

Augustin Viziru, actorul din producțiile „Umbre” şi „Faci sau taci”, s-a hotărât să se facă băiat de...412

23 ian 00:00MondenChef Florin Dumitrescu, pe patul de spital. Motivul pentru care bucătarul a ajuns pe mâinile medicilor

Chef Florin Dumitrescu, în vârstă de 32 de ani, unul dintre cei trei bucătari ai emisiunii Chefi la Cuţite, a ajuns...623

23 ian 00:00MondenPamela Anderson s-a căsătorit în secret cu un mogul de la Hollywood. Cei doi au mai avut o relaţie acum 30 de ani

Pamela Anderson şi mogulul de la Hollywood Jon Peters s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii private, la Malibu,...359

23 ian 00:00MondenMedicul care i-a prescris analgezice lui Prince a scăpat de acuzaţiile de omor

Viaţa unui muzician foarte cunoscut nu este una întotdeauna uşoară. De cele mai multe ori, celebrităţile se...227

23 ian 20:25MondenBradley Cooper iubeşte din nou după despărţirea de Irina Shayk? O actriţă cu 14 ani mai mică i-a furat inima

Bradley Cooper (45 de ani) şi Irina Shayk şi-au spus adio anul trecut, după o relaţie de patru ani şi mai multe...340

23 ian 20:25MondenPaolo Sorrentino prezintă noul sezon al serialului "The new pope" difuzat de HBO

De la Berlusconi la Vatican, regizorul italian Paolo Sorrentino şi-a prezentat propria versiune ludică şi ironică...231

23 ian 00:00MondenTrupa sud-coreeană de K-pop BTS va susţine un nou turneu mondial

Trupa sud-coreeană de K-pop BTS a anunţat miercuri că va susţine un nou turneu mondial, "Map of the Soul", care va...233

23 ian 17:36MondenCântăreaţa Adele a ţinut un regim strict care a ajutat-o să slăbească peste 45 de kilograme

Cântăreaţa britanică Adele a ţinut o dietă strictă însoţită de exerciţii, sub supravegherea antrenoarei sale...375

Mapamond
23 ian 00:00MapamondUrsula von der Leyen estimează că un acord comercial UE-SUA ar putea fi convenit în câteva săptămâni

Finalizarea unui acord comercial între SUA şi UE este posibilă în ''câteva săptămâni'', a declarat miercuri la...226

23 ian 00:00MapamondInterdicţie de călătorie în SUA: Trump anunţă că vor fi adăugate alte „câteva ţări“ pe lista statelor vizate de restricţii

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că administraţia sa se pregăteşte să adauge 'câteva...294

23 ian 00:00MapamondIerusalim: Incident între paza lui Emmanuel Macron şi securitatea israeliană

Un incident minor a avut loc miercuri în zona Bisericii Sfânta Ana din Ierusalim între un membru al forţelor de...301

23 ian 00:00MapamondEkaterini Sakellaropoulou, prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Greciei

Parlamentul de la Atena a ales-o miercuri pe Ekaterini Sakellaropoulou în funcţia de preşedinte al Greciei, prima...246

23 ian 00:00MapamondItalia: Luigi di Maio va demisiona din funcţia de lider al Mişcării 5 Stele

Politicianul Luigi di Maio va demisiona miercuri din postul de lider al Mişcării 5 Stele (M5S), partid aflat la...210

23 ian 00:00MapamondCamera Lorzilor a modificat acordul pentru Brexit înaintat de premierul britanic Boris Johnson

Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit a adus marţi noi amendamente legii pentru retragerea din Uniunea...243

23 ian 00:00MapamondCoreea de Nord avertizează că ar putea căuta o ''nouă cale'' în faţa ostilităţii americane

Coreea de Nord a avertizat marţi că ar putea căuta o ''nouă cale'' pentru a-şi apăra interesele şi a accelera...215

23 ian 00:00MapamondLibanul are un nou guvern

Libanul are de marţi seară un nou guvern, condus de Hassan Diab, la aproape trei luni de la demisia sub presiunea...215

23 ian 00:00MapamondBirourile liderului opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, au fost percheziţionate

Agenţi ai serviciilor de informaţii venezuelene (SEBIN) au percheziţionat marţi, la Caracas, birourile opozantului...221

23 ian 00:00MapamondProteste în insulele greceşti din Marea Egee împotriva taberelor de migranţi

Insulele greceşti unde se află importante tabere de migranţi organizează miercuri o zi de protest pentru a obţine...260

Sănătate
23 ian 00:00SănătateNouă plante care purifică aerul din casă

Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului prin absorbția anumitor...282

23 ian 07:18SănătateȘcolile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele...184

23 ian 00:00SănătateCoronavirusului din China: Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor exista cazuri în România, bolnavii pot fi tratați în țară

Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele...253

22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...392

22 ian 00:00SănătateCum să renunți la fumat fără să iei în greutate

Pentru mulți dintre fumători, faptul că există riscul să se îngrașe, îî împiedică să renunțe la acest...410

22 ian 00:00SănătateRanitidina, interzisă în farmacii: pacienții trebuie să caute tratamente alternative

Agenția Națională a Medicamentului anunță blocarea la vânzare în farmacii a medicamentelor pe bază de...407

21 ian 00:00SănătateEvali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele

O nouă afecţiune indusă de ţigara electronică şi o nouă consecinţă a fumatului este Evali, o boală care în...569

21 ian 00:00SănătateȘapte obiceiuri matinale care te îngrașă

Ești atentă la alegerile alimentare pe care le faci, obișnuiești să faci sport, însă kilogramele în plus nu vor...716

21 ian 00:00SănătateCăderea părului: alimentele care previn, dar și care tratează această problemă

Calviția afectează femeile și bărbații de orice vârstă, din diverse motive. Alimentația are un rol important în...577

21 ian 00:00SănătateCe ar trebui să știi înainte de a purta lentile progresive

O dată cu vârsta de 40 ani, vederea ni se poate schimba, motiv pentru care multe persoane devin presbiopice....564