rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Făgădău îi ceartă pe cei care îl critică: ‘Până una alta sunt primarul municipiului Constanţa, generez proiecte şi îmi asum!’

Consilierii locali constănțeni au votat, în ședința ordinară de joi, 25 aprilie a.c., bugetul local pe anul 2019 al municipiului Constanța. „Nu este cel mai bun buget al Constanței, dar vă asigur că este chibzuit, realist și ține cont de riscuri”, a ținut să precizeze primarul Decebal Făgădău înainte de a fi supus la vot proiectul de hotărâre.

În aceeași împrejurare, edilul șef a ținut să puncteze de ce în bugetul local nu sunt prevăzuți prea mulți bani pentru reabilitarea clădirilor istorice din centrul Constanței, aflate în administrarea RAEDPP-ului, dar a invitat și la o comparație a orașului cu celelalte municipii ale țării, nu doar cu Oradea. În felul acesta, a răspuns acuzelor venite, în spațiul public, din partea reprezentanților PMP și PNL Constanța.

Conform proiectului de hotărâre votat în ședința ordinară de joi, 25 aprilie a.c., municipiul Constanța va avea pe anul în curs un buget local de 612.653.000 lei, la venituri și de 797.958.000 lei la cheltuieli, cu un excedent la data de 31 decembrie 2018 de 185.305.000 lei. Totodată, bugetul fondurilor externe nerambursabile pentru 2019 a fost votat în sumă de 495.000 lei, la venituri, și de 495.000 lei, la cheltuieli. Iar bugetul creditelor externe pentru anul în curs este de 48.301.000 lei la venituri, și de 48.301.000 lei, la cheltuieli.

Bugetul a trecut de votul consilierilor, cu 15 voturi „pentru” și 11 „împotrivă”. Consilierii PNL au ridicat mai multe semne de întrebare cu privire la acest proiect de hotărâre, discuția nefiind lipsită de ironii. Astfel, consilierul local Mihaela Andrei a punctat faptul că realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru mai multe obiective au fost cuprinse atât în bugetele anilor 2017 și 2018 și sunt prevăzute, din nou, în 2019. Replica a venit, repede și ironic, din partea viceprimarului Dumitru Babu: „Îmi dau seama că nu ai înțeles nimic, mai bine nu mai întrebi. Hai să votăm bugetul, pierdem timpul!”.

La rândul ei, consilierul local PNL Adriana Câmpeanu a atras atenția că este nevoie de alocarea de fonduri pentru singurul spital aflat în administrarea municipalității, respectiv pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. „Constănțenii și-au exprimat, în sondajul privind prioritățile, doleanța de a avea un Spital Regional.

Nu mă aștept să fie alocată sumă pentru realizarea unui nou spital, dar este nevoie de fonduri pentru modernizarea, extinderea singurului spital aflat în administrarea municipalității. În anul 2019, încă mai mor oameni de gripă și meningită”, a subliniat consilierul local PNL Adriana Câmpeanu.

Luând cuvântul, primarul Decebal Făgădău a făcut referire la acuzele care au fost emise, în ultima perioadă, în spațiul public, cu privire la modul de repartizare al bugetului. Ba chiar în discursul său acesta i-a „certat” pe cei care ar fi susținut că alocarea bugetară ar fi fost stabilită de Marcela Frigioiu, șefa Direcției Financiare. „Până una alta, cel care ia deciziile, eu sunt primarul, iau deciziile și îmi asum!”, a ținut să sublinieze primarul.

Acuzele au apărut în contextul în care, în urmă cu câteva zile, președintele PMP Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a declarat într-o conferință de presă faptul că RAEDPP are nevoie de 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea unui număr considerabil de clădiri, din centrul Constanței, bani care nu se regăsesc în bugetul pe 2019, în ciuda faptului că există toată documentația.

„Ca să dau și un răspuns la întrebarea nepusă de comisia 5 privind bugetul RAEDPP. Începând din 2015, din momentul înc are am ajuns primar interimar și am continuat primind votul constănțenilor, am alocat anul către 1 milion de euro astfel încât RAEDPP să înceapă să renoveze imopbilele din zona centrală a Constanței. Toate procedurile de achiziție, PUZ, expertiză, studiu istoric, avize – cine a avut de-a face cu un imobil în zona centrală a Constanței știe cam cât de grea este această procedură.

Pentru a nu mai vedea că le dăm bani și la fiecare sfârlit de an îi luăm înapoi, discuția cu conducerea executivă și consiliul de adminitrație a fost una extrem de clară și de pragmatică: faceți-vă licitațiile și pe măsură ce semnați contractele, veniți și vă alocăm sumele necesare pentru renovarea caselor.

Pentru că ne interesează, pentru că nu sunt casele nici ale RAEDPP, nici ale lui Făgădău, ci sunt patrimoniul municipiului Constanța. Acesta este motivul pentru care eu nu am pus cei 3,5 milioane cât rezultau din PUZ-urile RAEDPP-ului, nu doamna Frigioiu. Până una alta sunt primarul municipiului Constanța, generez proiecte și îmi asum.

Doamna Frigioiu centralizează solicitările tuturor direcțiilor, societăților sau serviciilor publice și îmi prezintă situația. Cel care ia decizia, și dacă vă uitați, care semnează, este primarul. Să nu credeți că se face un buget despre care eu nu știu. Doamna Frigioiu vă poate confirma că știu fiecare capitol bugetar și bugetul pe fiecare direcție. Dacă vreți, putem să detaliem oricând”, a ținut să precizeze Decebal Făgădău.

Totodată, primarul a făcut referire și la comparația făcută, în ultima perioadă, în spațiul public, de consilierul județean Bogdan Bola, care a arătat că municipiul Oradea depășește cu mult Constanța în ceea ce înseamnă proiecte puse în practică de administrația locală. Mai mult, administrația locală a Constanței a fost acuzată că nu atrage fonduri europene, cu care ar fi putut să realizeze numeroase proiecte!

„Am auzit critici legate de fondurile europene. Am văzut că lumea nu înțelege ce înseamnă fondurile structurale, confundă fie cu GRAND-urile fie cu orice altceva. Municipiile, cei opt poli, au o alocare distinctă și noi nu putem participa pentru proiecte în competiție.

Îl aprecize maxim pe primarul Oradei, dar aș vrea să văd, din ceilalți șapte poli de creștere naționali, cine este într-o situație mai favorabilă decât Constanța, pentru că toți am mers după aceleași reguli. Am mai fost întrebat de ce anul acesta începem să rambursăm creditrul pentru BERd, pentru autobuze și de ce nu am luat bani europeni.

Pentru că nu a luat nimeni bani europeni! Și să spunem că pesedistul , ciuma roșie este responsabil, dar în egală măsură au procedat și primarul de la Brașov, Sibiu, Iași. Toți au acces împrumuturi de la BERD pentru că autobuzele din Cluj s-au luat cu grand-uri elvețiene, nu prin fonduri structurale. În spațiul public veți vedea multe lucruri vehiculate de oameni care fie nu au pregătirea necesară pentru a emite opinii, fie în scop politic.

Administrația chit că este greoaie îmbracă aspecte formale. Că ne place sau nu ne place, nu facem după ureche”, a subliniat primarul Făgădău.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: PMP votează pentru reabilitarea clădirilor RAEDPP din zona Peninsulară

vineri, 26 aprilie 20193221
Comentarii

00Jean(29 apr 14:48)
Fagadau nu face servici,ci f..e pisici !
01Generator de particule(28 apr 09:28)
Implementeaza proiecte , pentru ca de generat putem genera si noi stand comod intr-un fotoliu caldut pe bani multi.
06donald(26 apr 22:38)
fara suparare aveti ce ati votat
09dna(26 apr 21:18)
bravo varu maftei!!! corect, machidonimea a sufocat si distrus orasul asta.
03Gelu(26 apr 20:31)
Consilierul ....andrei george popescu....a aparut...si fara cort la City, facea propaganda ....cat a cheltuit primaria prentru nu stiu ce....s-a linistit, a fost laudat. Mai este in comisia RATC, au si astia bancomate..?
08Andrei(26 apr 20:19)
Lansez o provocare Primariei Constanta. Mergeti prin orasul Constanta, pe jos sau cu masina, sa faceti un inventar al -schimbarilor- de care tot vorbiti. Astia par ca ne conduc de la distanta de sunt asa multumiti de ce fac.
010....(26 apr 19:57)
Pana una alta nu mai pupi voturi!
06Primaru(26 apr 18:43)
Am facut sala polivalenta , parc industrial , parcari supraetajate.. nu mai stiu 3 sau 4 .. intre care una la sala sporturilor .. cum n-am facut nimic invidiosilor .. am facut tot ce am promis .. acum pregatesc alta lista dd promisiuni .. ca merge la constanteni .. daca merge masina de vot a pesedului treaba i buna .. iesim la pensie de la primarie si eu si Babu .. PS Saracilor
016Vasile(26 apr 17:17)
Bai Cacadau primarul pulii. Ce ai facut tu pt constanta si pt constanteni? Ai facut un cacat ! In loc sa faci ceva pt locuitorii care te-au votat si din banii carora esti platit tu si toata sleahta de hoti din primarie , tu ce faci ? Nu stii decat sa pui piedici. Ai montat stalpi pe trotuare in loc sa faci locuri de parcare, ai blocat accesul in piata Ovidiu pe motiv ca se strica pavelele. Dar pana acumnu le-ai vazut ca sunt puse de cacat si sa tragi la raspundere constructorul? Sau fiind vorba de Mobicom firma unde arau asociati Mazare, Nicusor si altii nu iti permiteai .
013cici(26 apr 16:54)
ce ti-ai asumat pana in momentul de fata ???
017Procuror(26 apr 16:41)
Tu Fagadau si cu clanul mazare a-ti distrus orasul constanta ...cel mai grav lucru a fost locatia complexului HC in mijlocul celui mau frumos cartier tomis nord ..ptr. voturi a-ti facut acest lucru si treb. sa platiti ..si mai sunt multe f multe cazuri grave facute de voi ..
09Ionut S.(26 apr 16:38)
Sunt primarul, ma doare-n xxxx de parerea constantenilor.
115Grig(26 apr 16:26)
Pe hartie poti sa fii cel mai mare sef, dar daca in urma ta nu ramane nimic, esti un nimic
119Fatalau(26 apr 16:17)
V-ati batut joc de oras japitelor .. ati transformat Constanta in lot neconstruibil cu aberatiile urbanistice ale oligofrenului de Vanturake .. rusine .. oras turistic port ajuns pe mana unor papitoi .. singurul proiect al vostru sunt stalpisorii cu care ati umplut tot orasul ..si la care nu ati oferit nici o alternativa pt parcari .. 0 proiecte ..0 parcari .. administratia 0 barat .. acum veniti cu proiecte ca se apropie alegerile .. RUSINE administratia FATALAU
121Vase(26 apr 15:36)
Hahahahahaha....asta cu "imi asum e bancul zilei" ce iti asumi ? iti asumi niste proiecte care intr o tara normala sunt lucruri banale si la noi dabia se fac.......nu ti asumi nimic, nu risti nimic...totul se face pe banii orasului, tu nu risti nimic, tu te ai trezit pe o punga cu bani si cica faci proiecte, pe tine te doare la basca daca de exemplu ratc moare maine ca n ai dat bani de la tine....ai imprumut orasul pe multi ani
112grantnu granD(26 apr 14:09)
Vai de bietii constanteni. Dar CE de banet au la buget! De CE n am fost destept sa ma fac primar sau consilier.
325Varu maftei(26 apr 13:50)
Primaria Constanta este o agentie imobiliara makidoneasca care fura si vinde terenuri. Majoritatea angajatilor sin punctele cheie sunt makidoni.
214Nulitate(26 apr 13:45)
Du-te si impusca-te!
221Sa mori tu!(26 apr 12:26)
Iti asumi? Deci pot sa fac niste sesizari la DNA nu?
218miha(26 apr 12:25)
spinzura-te prostovane !
123Excrocule(26 apr 12:25)
Tu generezi proiecte imobiliare pe spatii verzi si blocuri fara locuri de parcare si numai pt ai tai .8n loc sa faci chiar ceva pt orasul asta esti numai pe capatuiala
116George(26 apr 11:31)
Generatorul de particulelor de praf Fagadau
122generatoru(26 apr 11:21)
are 19.000 lei salariu lunar..
024Pinos(26 apr 11:21)
Babu iroic, hai sa fim seriosi. Ironia este apanajul unui om cu un minim grad de inteligenta, nu al unui cretin sadea cum este acest toparlan.
197Sinan(26 apr 10:42)
Dl primare Fagadau este cel mai bun. H. Coanda va iubeste, va apreciaze si va voteaza.
121Mo si Foca(26 apr 10:23)
Dl Primar esti praf! Restul e can can
128Escu(26 apr 09:30)
Mai primare constanteni nu sunt ai tai nici orasul,tu esti angajat nu patron priectele de care vorbesti nu se vad in viata de zi cu zi a celor care te platesc asa ca trebuie sa le arati constantenilor pe ce le-ai cheltuit bani,nu le faci o favoare esti obligat.
176paul(26 apr 09:23)
zic asa la toooti fitilari de acolo din sedinta si binenteles celor de afara.sa mai lase fitilele si sa aiba k prioritate orasul si si cetateni.nu cred ca alt primar exp PNL-ist sa fie mai ok decit cel prezent.judecind la rece chiar se vad proiectele.cu siguranta nu le pot vedea cei de la PNLPDL cei de la PMP recte Palaz cel indragostit vesnic de banul public.asta daca am fi corecti.altfel nu pot incheia decit cu alupigus fitilarilor si lingatorilor de clante.
229Klaus(26 apr 09:16)
Sunt prost , clar . Dar dincolo de limbaju tehnico-economic stufos , cum de Constanta locomotiva comerciala , a ramas in urma cu anii , fata de Arad , Oradea , Cluj etc ? O parte o stim , pe cand aici era circ si paine , cu care alegorice si samba pe strazi , in partea de vest a tari se investea , in refacerea arhitecturala si o urbanizare in armonie cu trecut si prezent .
336cacotau degeval(26 apr 08:33)
Fagadau esti o nulitate absoluta
236Cetatean(26 apr 08:32)
Are dreptate, inca este primar. Din pacate!
112D'artois(26 apr 08:32)
Granduri sau granturi?
330Prost si fudul(26 apr 08:28)
Fagadau esti o nulitate absoluta. Te asteapta o binemeritata vacanta la Poarta Alba.
234Palaz(26 apr 08:22)
Un idiot mai mare ca acest tzaranoi din Beidaud , cu o freza de tractorist , nu a avut orasul acesta de prosti... Pai cum mah boule iti explici atunci ca arata alte orase mult mai bine ca aceasta troaca cu cazino ruinat...?!?
136Dan(26 apr 08:01)
Cel mai slab primar. Prima data m-ai prostit, a 2 a oara nu mai merge, nu veti mai avea votul meu. Nu aveti viziune spre modernizare. Sper si constantenii sa nu mai cada in capcana proiectelor mincinoase.
723Papagal(26 apr 07:58)
Arogant.Mazare era este si va fi cu 10 clase peste tine!
140anonimus(26 apr 07:48)
Orasul arata ca dupa bombardament. Asfaltezi strazi fara gropi, faci parcari aiurea si montezi stilpi peste tot. Nu va trece mult timp si o sa ne montezi stilpi si la iesirile din bloc sau case. Pe cind taxa pe aerul pe care il respiram?
438TREZIREA(26 apr 07:18)
oameni buni mai vreti Fagadau? treziti va odata constantenilor care l ati votat data trecuta pe acest distrugator ... haideti la vot sa votam ce doriti dvs dar nu Fagadau !!!
133Florin(26 apr 07:12)
De ce nu ai facut modernizari in termoficare? De ce nu ai cerut bani de la ministerul dezvoltarii ? Atat pentru termoficare cat si pentru izolarea termica a blocurilor? Pentru ca esti un impotent impreuna cu boii tai de viceprimari. Nu sunteti capabili de idei. Doar de furt din banul public.
342Cetatean(26 apr 06:51)
Foarte bine! Deci iti asumi si distrugerea orasului!
336cica e primar(26 apr 04:25)
bai cascadorule de ras cu freza aia de ginere obosit ... lasa-ne in pace , du-te in treaba ta si lasa orasul Constanta , habar nu ai pe ce lume traiesti ...esti fraierul clasei
337Ba Boule(26 apr 01:41)
Nu ne mai invata stiinta fondurilor Europene. Uite-te primarii ca Eforie si invata cum se face, mocofanule pitic. Dupa ce ca esti prost, incerci sa ne convingi ca asa e bine sa fii! Nesimtitule! marsh acasa cu Fagabuzul!
230Cta(26 apr 00:38)
Babu ........0 00000000000000
mai mult...Replica
22 oct 00:00ReplicaConstănțean AMENINȚAT cu MOARTEA de un infractor: 'Îți iau gâtul a doua zi când ies! Fac crimă!'

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 1 an și 4 luni pentru furt calificat și la 6 luni de închisoare pentru...303

22 oct 00:00ReplicaPrimăria Medgidia, contract pentru 'regele asfaltului' din Constanța219
22 oct 00:00Replica'Am început să fac treabă în Casa de Cultură doar cu forțe proprii! Dacă am fi sprijiniți, chiar am face cultură'175
22 oct 00:00ReplicaMai mulţi constănţeni cer primăriei DEMOLAREA garajelor de pe bulevardul Mircea!

Primăria Constanța a anunţat, de data recentă, că a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de...242

22 oct 00:00ReplicaReglare de conturi la Năvodari: o minoră acuză că a fost sechestrată, bătută și tâlhărită de rude!222
22 oct 00:00ReplicaPatronii hotelului Picadilly au ajuns în instanţă: Serviciul de Taxe şi Impozite îi scoate datori cu zeci de mii de lei233
22 oct 00:00ReplicaUn bărbat din Valu se luptă să-și ia copilul din grija mamei, căreia îi reproşează că a făcut închisoare pentru instigare la viol!

Anturajul este cel care, de cele mai multe ori, influențează tinerii de astăzi mai mult decât familia sau școala....189

22 oct 00:00ReplicaS-A DAT ALERTA pe un grup whatsapp de părinţi: Posibilă tentativă de răpire la o şcoală din Constanţa!551
22 oct 00:45ReplicaLa piscina de la Reyna se face baie şi în extrasezon! VIDEO!1764
22 oct 00:45ReplicaDitamai primarul se răzbună pe secretarul unei comune, blocându-i maşina cu buldoexcavatorul!

Facem apel către Arhiepiscopia Tomisului să transmită gânduri bune, de pace şi bună înţelegere între angajaţii...1322

22 oct 00:44ReplicaPeste 1.000 de militari români şi străini participă la cel mai important exerciţiu NATO din Dobrogea492
22 oct 00:43ReplicaTuzla, reprezentată la Concursul Sibba Dance Cup!373
Vremea
11.9°11.9° - 13.5° marţi, 22 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 93%
Vânt: 1.34 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 00:00SportFC Botoşani - Poli Iaşi: 3-0

FC Botoşani a învins-o pe Politehnica Iaşi cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, într-un meci considerat în...100

22 oct 00:00SportDarren Cahill și Simona Halep fură startul: ”Înapoi la drum!”

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) va fi susținută de australianul Darren Cahill (54 de ani) la Turneul Campioanelor de...145

22 oct 00:00SportFC Argeș - Farul 2-2 Constanța în Liga a II-a, după un meci spectaculos. Rezultate complete

Liga 2 a revenit rapid cu etapa #13, după intermediara disputată miercuri. Ieri s-a jucat ultima partidă. FC Argeș -...139

22 oct 00:00SportSimona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu- pe 4

Românca Simona Halep a urcat un loc, de pa şase pe cinci, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de...128

Local
22 oct 04:39LocalALERTĂ! O minoră a fost RĂPITĂ! Ați văzut-o?

O fată de 13 ani, din comuna Vultureni, județul Cluj, a plecat de acasă la data de 20 octombrie a.c., în jurul orei...460

22 oct 03:32LocalDacă vedeți acest bărbat din Constanța, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Gabriel-Gori Petre, de 49 ani, din municipiul Constanța,...1458

22 oct 04:35LocalRAEDPP organizează 'Târgul de bun gust, cu reţete din străbuni'

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța, în parteneriat cu Primăria...644

22 oct 04:42LocalTrafic rutier cu 'de toate' la Constanța: beți la volan, fără permis și numere de înmatriculare expirate

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lipnița, la data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 16.15, au...371

22 oct 04:42LocalO femeie și un bărbat, condamnați pentru infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2, la data de 18 octombrie...388

22 oct 04:35LocalARESTAT pentru că a condus cu permisul reținut și sub influența alcoolului

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 18 octombrie a.c., au depistat un...382

22 oct 04:34LocalCondamnat pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de 19...322

22 oct 04:33LocalMandat de executare pus în aplicare de polițiștii tulceni

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție...244

22 oct 04:42LocalConstanța: curățenia de toamnă a continuat și în weekend!

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., zeci de voluntari de la Club Rotary Yachting Constanța au participat la o amplă...342

22 oct 04:33LocalPoliția Română, acțiuni în gări, aerogări, rute navale și feroviare

În urma acțiunilor derulate de polițiștii de la transporturi, în ultima lună, pentru siguranța transporturilor...298

Politică
22 oct 00:00PoliticăRevoluția culturală revine la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru...141

22 oct 04:40PoliticăSenat: 115 proiecte de lege, adoptate tacit

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, 115 proiecte de lege, printre care se numără declararea zilei...361

22 oct 04:40PoliticăPNL a racolat un senator

Senatorul maramureșean Iustin Talpoș și-a anunțat luni, în plenul Senatului, afilierea la grupul PNL. Talpoș a...452

22 oct 04:38PoliticăAEP: Secţii de votare în diaspora - în şcoli, hoteluri, centre comerciale. Spania, cele mai multe secţii

Şcoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spaţii de divertisment pentru copii vor găzdui secţii de votare...189

22 oct 04:38PoliticăSe reface grupul ALDE din Camera Deputaților

Grupul ALDE din Camera Deputaților, desființat după demisiile a cinci deputați aleși pe lista partidului, este pe...306

22 oct 04:36PoliticăOrban: Am încredere că putem reuşi învestirea din prima, dar există şi posibilitatea anticipatelor

Preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a admis, luni, că există posibilitatea ca nici primul, nici al...240

22 oct 04:36PoliticăDosarul fostului şef ANAF, Şerban Pop, se reia de la zero la un complet de trei al ICCJ

Un complet de cinci judecători a admis luni apelurile din dosarul lui Şerban Pop iar pe fondul motivării deciziei CCR...247

22 oct 04:36PoliticăFosta directoare TAROM, după patru ore de audieri la DNA: Răzvan Cuc a trecut o linie, considerând că își poate bate joc

Mădălina Mezei, fost director TAROM, a declarat, luni, după patru ore de audieri la DNA, în cazul în care l-a...588

22 oct 00:43PoliticăLista miniștrilor PNL: Orban a anunțat candidații la Educație și Agricultură

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat luni, în ședința conducerii PNL din Parlament, aflată în desfășurare la ora...1111

22 oct 04:25PoliticăKlaus Iohannis, aflat în Japonia, a fost primit de premierul Shizo Abe. Ce discută cei doi oficiali

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Japonia, a fost primit luni, la Palatul Akasaka-Geihinkan, de...391

Monden
22 oct 18:43MondenAnna Lesko, apariție seducătoare la Chefi la cuțite: „Mama ne-a învățat să fim ca niște gheișe“

Anna Lesko gătesște la „Chefi la cuțite“ în această seară, într-o postură cu totul nouă. Vedeta ce își...111

22 oct 00:00MondenAndreea Bălan și-a angajat stilist și investește masiv în haine, ca să n-o mai certe lumea

Andreea Bălan s-a declarat indiferentă la criticile stiliștilor, însă realitatea arată că, de fapt, o deranjează...104

22 oct 00:00MondenAmalia Năstase arată spectaculos după ce a slăbit 32 de kilograme. „Am zis că nu îmi tai stomacul”

Amalia Năstase arată mai bine ca niciodată, după ce a scăpat de 32 de kilograme. Fosta soție a lui Ilie Năstase a...111

22 oct 00:00MondenCe reacție a avut Loredana Groza după valul de critici primite în mediul online

Loredana Groza a zdruncinat internetul cu imaginile publicate pe rețelele de socializare, unde bustul ei a făcut...118

22 oct 00:00MondenBrigitte și Florin Pastramă s-au întors din a doua lună de miere: „Ne place luxul în vacanţe“

După nunta fastuoasă pe care au avut-o în vară, Brigitte şi Florin Pastramă au plecat în „luni” de miere. Cea...106

22 oct 00:00MondenJim Carrey s-a despărțit de iubita tinerică

Este clar că Jim Carrey, de 57 de ani, mu are deloc noroc în dragoste. Actorul s-a despărțit recent de Ginger...109

22 oct 00:00MondenJustin Bieber a ieşit în pijama roz pe stradă

Cântăreţul Justin Bieber a fost surprins recent (25 de ani) de paparazzi în timp ce se ducea la un consult la...100

22 oct 18:14MondenFelicity Huffman, din „Neveste disperate“, fotografiată în pușcărie. Imaginea e dezolantă

Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din lungmetrajul „Transamerica” şi serialele „Neveste...108

22 oct 00:00MondenDucesa de Cambridge a debutat pe Instagram

Catherine, ducesă de Cambridge, a debutat duminică pe Instagram publicând primele sale mesaje pe această reţea de...105

22 oct 00:00MondenPrinţul Harry: Îmi voi proteja familia, dar eu şi William ne aflăm pe ''drumuri diferite''

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat, într-un documentar de televiziune, că este hotărât să-şi protejeze...116

Mapamond
22 oct 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: PDM a câştigat 191 primării, PSRM 124, iar Blocul ACUM 84

Partidul Democrat din Moldova (PDM), al fostului premier Pavel Filip, a obţinut 191 de mandate de primar din primul tur...115

22 oct 00:00MapamondSUA: Trei militari şi-au pierdut viaţa într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii

Trei soldaţi americani şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi într-un accident implicând un tanc la...114

22 oct 00:00MapamondRusia critică ofensiva Turciei în Siria, în timp ce Erdogan acuză Occidentul că-i sprijină pe „terorişti“

Rusia a criticat luni ofensiva Turciei în nordul Siriei, cu o zi înainte de o întâlnire între preşedintele rus...102

22 oct 00:00MapamondSlovacia: Procuratura a pus sub inculpare patru persoane în cazul uciderii jurnalistului Jan Kuciak

Parchetul din Slovacia a pus sub inculpare luni patru persoane în cazul uciderii jurnalistului de investigaţie Jan...101

22 oct 00:00MapamondBrexit: Premierul Boris Johnson nu va permite parlamentului britanic să modifice acordul cu UE

Premierul britanic Boris Johnson nu va permite parlamentului de la Londra să modifice acordul pentru Brexit, a...105

22 oct 00:00MapamondIncendiu la Cavallerizza Reale din Torino, sit UNESCO

Un incendiu a distrus luni dimineaţa acoperişul Cavallerizza Reale (grajdurile regale) din Torino, clădire situată...93

22 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Julian Assange, audiat de un tribunal din Londra în legătură cu cererea de extrădare în SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a compărut luni în faţa unui tribunal din Londra în cadrul unei audieri cu...98

22 oct 00:00MapamondSUA: Giganţi farmaceutici, pe banca acuzaţilor în primul proces federal în legătură cu criza opioidelor

Un proces răsunător în care mai mulţi giganţi farmaceutici se vor afla pe banca acuzaţilor se deschide luni la...103

22 oct 00:00MapamondUn grup de hackeri ruşi a deturnat o operaţiune de spionaj iraniană, potrivit unor responsabili

Piraţi informatici ruşi s-au infiltrat într-o operaţiune de spionaj cibernetic iraniană pentru a ataca organizaţii...103

22 oct 00:00MapamondEmoţie în jurul cazului Dutroux, sute de oameni protestează la Bruxelles

Mai multe sute de persoane, 400 potrivit poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere închisoare pe...109

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2899

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3685

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...649

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...847

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1761

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5214

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1056

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2323

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2799

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1199