rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Făgădău îi ceartă pe cei care îl critică: ‘Până una alta sunt primarul municipiului Constanţa, generez proiecte şi îmi asum!’

Consilierii locali constănțeni au votat, în ședința ordinară de joi, 25 aprilie a.c., bugetul local pe anul 2019 al municipiului Constanța. „Nu este cel mai bun buget al Constanței, dar vă asigur că este chibzuit, realist și ține cont de riscuri”, a ținut să precizeze primarul Decebal Făgădău înainte de a fi supus la vot proiectul de hotărâre.

În aceeași împrejurare, edilul șef a ținut să puncteze de ce în bugetul local nu sunt prevăzuți prea mulți bani pentru reabilitarea clădirilor istorice din centrul Constanței, aflate în administrarea RAEDPP-ului, dar a invitat și la o comparație a orașului cu celelalte municipii ale țării, nu doar cu Oradea. În felul acesta, a răspuns acuzelor venite, în spațiul public, din partea reprezentanților PMP și PNL Constanța.

Conform proiectului de hotărâre votat în ședința ordinară de joi, 25 aprilie a.c., municipiul Constanța va avea pe anul în curs un buget local de 612.653.000 lei, la venituri și de 797.958.000 lei la cheltuieli, cu un excedent la data de 31 decembrie 2018 de 185.305.000 lei. Totodată, bugetul fondurilor externe nerambursabile pentru 2019 a fost votat în sumă de 495.000 lei, la venituri, și de 495.000 lei, la cheltuieli. Iar bugetul creditelor externe pentru anul în curs este de 48.301.000 lei la venituri, și de 48.301.000 lei, la cheltuieli.

Bugetul a trecut de votul consilierilor, cu 15 voturi „pentru” și 11 „împotrivă”. Consilierii PNL au ridicat mai multe semne de întrebare cu privire la acest proiect de hotărâre, discuția nefiind lipsită de ironii. Astfel, consilierul local Mihaela Andrei a punctat faptul că realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru mai multe obiective au fost cuprinse atât în bugetele anilor 2017 și 2018 și sunt prevăzute, din nou, în 2019. Replica a venit, repede și ironic, din partea viceprimarului Dumitru Babu: „Îmi dau seama că nu ai înțeles nimic, mai bine nu mai întrebi. Hai să votăm bugetul, pierdem timpul!”.

La rândul ei, consilierul local PNL Adriana Câmpeanu a atras atenția că este nevoie de alocarea de fonduri pentru singurul spital aflat în administrarea municipalității, respectiv pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. „Constănțenii și-au exprimat, în sondajul privind prioritățile, doleanța de a avea un Spital Regional.

Nu mă aștept să fie alocată sumă pentru realizarea unui nou spital, dar este nevoie de fonduri pentru modernizarea, extinderea singurului spital aflat în administrarea municipalității. În anul 2019, încă mai mor oameni de gripă și meningită”, a subliniat consilierul local PNL Adriana Câmpeanu.

Luând cuvântul, primarul Decebal Făgădău a făcut referire la acuzele care au fost emise, în ultima perioadă, în spațiul public, cu privire la modul de repartizare al bugetului. Ba chiar în discursul său acesta i-a „certat” pe cei care ar fi susținut că alocarea bugetară ar fi fost stabilită de Marcela Frigioiu, șefa Direcției Financiare. „Până una alta, cel care ia deciziile, eu sunt primarul, iau deciziile și îmi asum!”, a ținut să sublinieze primarul.

Acuzele au apărut în contextul în care, în urmă cu câteva zile, președintele PMP Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a declarat într-o conferință de presă faptul că RAEDPP are nevoie de 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea unui număr considerabil de clădiri, din centrul Constanței, bani care nu se regăsesc în bugetul pe 2019, în ciuda faptului că există toată documentația.

„Ca să dau și un răspuns la întrebarea nepusă de comisia 5 privind bugetul RAEDPP. Începând din 2015, din momentul înc are am ajuns primar interimar și am continuat primind votul constănțenilor, am alocat anul către 1 milion de euro astfel încât RAEDPP să înceapă să renoveze imopbilele din zona centrală a Constanței. Toate procedurile de achiziție, PUZ, expertiză, studiu istoric, avize – cine a avut de-a face cu un imobil în zona centrală a Constanței știe cam cât de grea este această procedură.

Pentru a nu mai vedea că le dăm bani și la fiecare sfârlit de an îi luăm înapoi, discuția cu conducerea executivă și consiliul de adminitrație a fost una extrem de clară și de pragmatică: faceți-vă licitațiile și pe măsură ce semnați contractele, veniți și vă alocăm sumele necesare pentru renovarea caselor.

Pentru că ne interesează, pentru că nu sunt casele nici ale RAEDPP, nici ale lui Făgădău, ci sunt patrimoniul municipiului Constanța. Acesta este motivul pentru care eu nu am pus cei 3,5 milioane cât rezultau din PUZ-urile RAEDPP-ului, nu doamna Frigioiu. Până una alta sunt primarul municipiului Constanța, generez proiecte și îmi asum.

Doamna Frigioiu centralizează solicitările tuturor direcțiilor, societăților sau serviciilor publice și îmi prezintă situația. Cel care ia decizia, și dacă vă uitați, care semnează, este primarul. Să nu credeți că se face un buget despre care eu nu știu. Doamna Frigioiu vă poate confirma că știu fiecare capitol bugetar și bugetul pe fiecare direcție. Dacă vreți, putem să detaliem oricând”, a ținut să precizeze Decebal Făgădău.

Totodată, primarul a făcut referire și la comparația făcută, în ultima perioadă, în spațiul public, de consilierul județean Bogdan Bola, care a arătat că municipiul Oradea depășește cu mult Constanța în ceea ce înseamnă proiecte puse în practică de administrația locală. Mai mult, administrația locală a Constanței a fost acuzată că nu atrage fonduri europene, cu care ar fi putut să realizeze numeroase proiecte!

„Am auzit critici legate de fondurile europene. Am văzut că lumea nu înțelege ce înseamnă fondurile structurale, confundă fie cu GRAND-urile fie cu orice altceva. Municipiile, cei opt poli, au o alocare distinctă și noi nu putem participa pentru proiecte în competiție.

Îl aprecize maxim pe primarul Oradei, dar aș vrea să văd, din ceilalți șapte poli de creștere naționali, cine este într-o situație mai favorabilă decât Constanța, pentru că toți am mers după aceleași reguli. Am mai fost întrebat de ce anul acesta începem să rambursăm creditrul pentru BERd, pentru autobuze și de ce nu am luat bani europeni.

Pentru că nu a luat nimeni bani europeni! Și să spunem că pesedistul , ciuma roșie este responsabil, dar în egală măsură au procedat și primarul de la Brașov, Sibiu, Iași. Toți au acces împrumuturi de la BERD pentru că autobuzele din Cluj s-au luat cu grand-uri elvețiene, nu prin fonduri structurale. În spațiul public veți vedea multe lucruri vehiculate de oameni care fie nu au pregătirea necesară pentru a emite opinii, fie în scop politic.

Administrația chit că este greoaie îmbracă aspecte formale. Că ne place sau nu ne place, nu facem după ureche”, a subliniat primarul Făgădău.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: PMP votează pentru reabilitarea clădirilor RAEDPP din zona Peninsulară

vineri, 26 aprilie 20193077
Comentarii

00Jean(29 apr 14:48)
Fagadau nu face servici,ci f..e pisici !
01Generator de particule(28 apr 09:28)
Implementeaza proiecte , pentru ca de generat putem genera si noi stand comod intr-un fotoliu caldut pe bani multi.
06donald(26 apr 22:38)
fara suparare aveti ce ati votat
09dna(26 apr 21:18)
bravo varu maftei!!! corect, machidonimea a sufocat si distrus orasul asta.
03Gelu(26 apr 20:31)
Consilierul ....andrei george popescu....a aparut...si fara cort la City, facea propaganda ....cat a cheltuit primaria prentru nu stiu ce....s-a linistit, a fost laudat. Mai este in comisia RATC, au si astia bancomate..?
08Andrei(26 apr 20:19)
Lansez o provocare Primariei Constanta. Mergeti prin orasul Constanta, pe jos sau cu masina, sa faceti un inventar al -schimbarilor- de care tot vorbiti. Astia par ca ne conduc de la distanta de sunt asa multumiti de ce fac.
010....(26 apr 19:57)
Pana una alta nu mai pupi voturi!
06Primaru(26 apr 18:43)
Am facut sala polivalenta , parc industrial , parcari supraetajate.. nu mai stiu 3 sau 4 .. intre care una la sala sporturilor .. cum n-am facut nimic invidiosilor .. am facut tot ce am promis .. acum pregatesc alta lista dd promisiuni .. ca merge la constanteni .. daca merge masina de vot a pesedului treaba i buna .. iesim la pensie de la primarie si eu si Babu .. PS Saracilor
016Vasile(26 apr 17:17)
Bai Cacadau primarul pulii. Ce ai facut tu pt constanta si pt constanteni? Ai facut un cacat ! In loc sa faci ceva pt locuitorii care te-au votat si din banii carora esti platit tu si toata sleahta de hoti din primarie , tu ce faci ? Nu stii decat sa pui piedici. Ai montat stalpi pe trotuare in loc sa faci locuri de parcare, ai blocat accesul in piata Ovidiu pe motiv ca se strica pavelele. Dar pana acumnu le-ai vazut ca sunt puse de cacat si sa tragi la raspundere constructorul? Sau fiind vorba de Mobicom firma unde arau asociati Mazare, Nicusor si altii nu iti permiteai .
013cici(26 apr 16:54)
ce ti-ai asumat pana in momentul de fata ???
017Procuror(26 apr 16:41)
Tu Fagadau si cu clanul mazare a-ti distrus orasul constanta ...cel mai grav lucru a fost locatia complexului HC in mijlocul celui mau frumos cartier tomis nord ..ptr. voturi a-ti facut acest lucru si treb. sa platiti ..si mai sunt multe f multe cazuri grave facute de voi ..
09Ionut S.(26 apr 16:38)
Sunt primarul, ma doare-n xxxx de parerea constantenilor.
115Grig(26 apr 16:26)
Pe hartie poti sa fii cel mai mare sef, dar daca in urma ta nu ramane nimic, esti un nimic
119Fatalau(26 apr 16:17)
V-ati batut joc de oras japitelor .. ati transformat Constanta in lot neconstruibil cu aberatiile urbanistice ale oligofrenului de Vanturake .. rusine .. oras turistic port ajuns pe mana unor papitoi .. singurul proiect al vostru sunt stalpisorii cu care ati umplut tot orasul ..si la care nu ati oferit nici o alternativa pt parcari .. 0 proiecte ..0 parcari .. administratia 0 barat .. acum veniti cu proiecte ca se apropie alegerile .. RUSINE administratia FATALAU
121Vase(26 apr 15:36)
Hahahahahaha....asta cu "imi asum e bancul zilei" ce iti asumi ? iti asumi niste proiecte care intr o tara normala sunt lucruri banale si la noi dabia se fac.......nu ti asumi nimic, nu risti nimic...totul se face pe banii orasului, tu nu risti nimic, tu te ai trezit pe o punga cu bani si cica faci proiecte, pe tine te doare la basca daca de exemplu ratc moare maine ca n ai dat bani de la tine....ai imprumut orasul pe multi ani
112grantnu granD(26 apr 14:09)
Vai de bietii constanteni. Dar CE de banet au la buget! De CE n am fost destept sa ma fac primar sau consilier.
325Varu maftei(26 apr 13:50)
Primaria Constanta este o agentie imobiliara makidoneasca care fura si vinde terenuri. Majoritatea angajatilor sin punctele cheie sunt makidoni.
214Nulitate(26 apr 13:45)
Du-te si impusca-te!
221Sa mori tu!(26 apr 12:26)
Iti asumi? Deci pot sa fac niste sesizari la DNA nu?
218miha(26 apr 12:25)
spinzura-te prostovane !
123Excrocule(26 apr 12:25)
Tu generezi proiecte imobiliare pe spatii verzi si blocuri fara locuri de parcare si numai pt ai tai .8n loc sa faci chiar ceva pt orasul asta esti numai pe capatuiala
116George(26 apr 11:31)
Generatorul de particulelor de praf Fagadau
122generatoru(26 apr 11:21)
are 19.000 lei salariu lunar..
024Pinos(26 apr 11:21)
Babu iroic, hai sa fim seriosi. Ironia este apanajul unui om cu un minim grad de inteligenta, nu al unui cretin sadea cum este acest toparlan.
197Sinan(26 apr 10:42)
Dl primare Fagadau este cel mai bun. H. Coanda va iubeste, va apreciaze si va voteaza.
121Mo si Foca(26 apr 10:23)
Dl Primar esti praf! Restul e can can
128Escu(26 apr 09:30)
Mai primare constanteni nu sunt ai tai nici orasul,tu esti angajat nu patron priectele de care vorbesti nu se vad in viata de zi cu zi a celor care te platesc asa ca trebuie sa le arati constantenilor pe ce le-ai cheltuit bani,nu le faci o favoare esti obligat.
176paul(26 apr 09:23)
zic asa la toooti fitilari de acolo din sedinta si binenteles celor de afara.sa mai lase fitilele si sa aiba k prioritate orasul si si cetateni.nu cred ca alt primar exp PNL-ist sa fie mai ok decit cel prezent.judecind la rece chiar se vad proiectele.cu siguranta nu le pot vedea cei de la PNLPDL cei de la PMP recte Palaz cel indragostit vesnic de banul public.asta daca am fi corecti.altfel nu pot incheia decit cu alupigus fitilarilor si lingatorilor de clante.
229Klaus(26 apr 09:16)
Sunt prost , clar . Dar dincolo de limbaju tehnico-economic stufos , cum de Constanta locomotiva comerciala , a ramas in urma cu anii , fata de Arad , Oradea , Cluj etc ? O parte o stim , pe cand aici era circ si paine , cu care alegorice si samba pe strazi , in partea de vest a tari se investea , in refacerea arhitecturala si o urbanizare in armonie cu trecut si prezent .
336cacotau degeval(26 apr 08:33)
Fagadau esti o nulitate absoluta
236Cetatean(26 apr 08:32)
Are dreptate, inca este primar. Din pacate!
112D'artois(26 apr 08:32)
Granduri sau granturi?
330Prost si fudul(26 apr 08:28)
Fagadau esti o nulitate absoluta. Te asteapta o binemeritata vacanta la Poarta Alba.
234Palaz(26 apr 08:22)
Un idiot mai mare ca acest tzaranoi din Beidaud , cu o freza de tractorist , nu a avut orasul acesta de prosti... Pai cum mah boule iti explici atunci ca arata alte orase mult mai bine ca aceasta troaca cu cazino ruinat...?!?
136Dan(26 apr 08:01)
Cel mai slab primar. Prima data m-ai prostit, a 2 a oara nu mai merge, nu veti mai avea votul meu. Nu aveti viziune spre modernizare. Sper si constantenii sa nu mai cada in capcana proiectelor mincinoase.
723Papagal(26 apr 07:58)
Arogant.Mazare era este si va fi cu 10 clase peste tine!
140anonimus(26 apr 07:48)
Orasul arata ca dupa bombardament. Asfaltezi strazi fara gropi, faci parcari aiurea si montezi stilpi peste tot. Nu va trece mult timp si o sa ne montezi stilpi si la iesirile din bloc sau case. Pe cind taxa pe aerul pe care il respiram?
438TREZIREA(26 apr 07:18)
oameni buni mai vreti Fagadau? treziti va odata constantenilor care l ati votat data trecuta pe acest distrugator ... haideti la vot sa votam ce doriti dvs dar nu Fagadau !!!
133Florin(26 apr 07:12)
De ce nu ai facut modernizari in termoficare? De ce nu ai cerut bani de la ministerul dezvoltarii ? Atat pentru termoficare cat si pentru izolarea termica a blocurilor? Pentru ca esti un impotent impreuna cu boii tai de viceprimari. Nu sunteti capabili de idei. Doar de furt din banul public.
342Cetatean(26 apr 06:51)
Foarte bine! Deci iti asumi si distrugerea orasului!
336cica e primar(26 apr 04:25)
bai cascadorule de ras cu freza aia de ginere obosit ... lasa-ne in pace , du-te in treaba ta si lasa orasul Constanta , habar nu ai pe ce lume traiesti ...esti fraierul clasei
337Ba Boule(26 apr 01:41)
Nu ne mai invata stiinta fondurilor Europene. Uite-te primarii ca Eforie si invata cum se face, mocofanule pitic. Dupa ce ca esti prost, incerci sa ne convingi ca asa e bine sa fii! Nesimtitule! marsh acasa cu Fagabuzul!
230Cta(26 apr 00:38)
Babu ........0 00000000000000
mai mult...Replica
19 mai 00:00ReplicaPonta: Nicușor Constantinescu mi-a spus că va vota cu Dragnea pentru că i-a promis că îl scapă de pușcărie

"Nu am fost foarte bun prieten cu Radu Mazăre și nu mă bucur de răul lui", a spus Victor Ponta într-o conferință...1546

19 mai 11:24Replica„KAMIKAZE” pe șoselele din județul Constanța: ȘOFERI FĂRĂ PERMIS sau BEȚI PULBERE!1361
19 mai 00:00ReplicaBărbat mort într-o sală de fitness din Constanţa!2025
18 mai 17:49ReplicaDorel de la Drumuri asfaltează Autostrada Soarelui pe ploaie torențială! VIDEO

O ploaie torențială "spală" Autostrada A2. Chiar și așa, muncitorii Regionalei de Drumuri și Poduri Constanța,...1219

18 mai 10:42ReplicaMinistrul Afacerilor Externe din Madagascar: „Radu Mazăre nu a evadat”2937
18 mai 10:52ReplicaAccident TERIBIL: maşină FĂCUTĂ PRAF!3425
18 mai 00:00ReplicaFost PRIMAR, condamnat cu executare! Procurorii: Consilierii îşi aduceau aminte de o şedinţă care NU a existat!

Fostul primar din Seimeni, Lucian Blaj, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare, pe când secretarul, Amalia...2937

18 mai 00:00ReplicaDEZNODĂMÂNT ŞOCANT! Inculpaţii au SCĂPAT de PROCES, iar MARTORUL a fost CONDAMNAT2729
18 mai 00:00ReplicaÎncă o SERIE de şoferi care au pus traficul rutier în PERICOL! Unul are 73 de ani!1572
18 mai 00:00ReplicaA făcut SCHIMB de MAŞINI şi şi-a dat seama că NU are acte! Iată ce a făcut şi cum s-a dus la ÎNMATRICULĂRI

Un bărbat din județul Constanța a fost trimis în judecată, la finele anului 2018, pentru fals în înscrisuri sub...2098

18 mai 00:00ReplicaO mică firmă din Constanţa a primit patru contracte de milioane de la o primărie din judeţ2188
18 mai 04:18ReplicaDana Dumitrescu vrea înapoi la şefia Teatrului de Stat! Horia Ţuţuianu: ‘Mandatul ei nu mai poate continua’920
Vremea
26°18.6° - 28° duminică, 19 mai 2019
nori împrăștiațiUmiditate: 52%
Vânt: 4.21 m/s din NV
Presiune: 1008.86 milibari

Loto
6/4921217204246
5/402619293427
joker132338414214
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 mai 00:00SportFC Botoșani – Gaz Metan Mediaș 1-0!

Edi Iordănescu (40 de ani), curtat asiduu de Gigi Becali pentru a veni la FCSB, priveşte neputincios declinul echipei...260

18 mai 00:00SportMirel Rădoi a anunţat un lot lărgit de 33 de jucători pentru Campionatul European Under-21

Selecţionerul reprezentativei Under-21, Mirel Rădoi, a anunţat vineri un lot lărgit de 33 de jucători din care îi...346

18 mai 00:00SportPochettino va fi pe banca lui Tottenham la finala Ligii Campionilor după ce UEFA a suspendat o sancţiune împotriva sa

Tottenham Hotspur îl va avea pe antrenorul Mauricio Pochettino pe bancă în meciul din finala Ligii Campionilor, după...288

18 mai 00:00SportCasillas se simte bine şi dezminte retragerea din activitate

Portarul spaniol al echipei de fotbal FC Porto, Iker Casillas, a anunţat vineri, pe Twitter, că se simte bine după ce...430

Local
18 mai 00:06LocalSe întâmplă în Constanța: acel moment când ești BIVOL și crezi că ți-ai luat bulevard!

Cum nu există pădure fără uscături, nici șoferii nu se pot lăuda că sunt 100% corecți. Iar în cazul de față...3572

18 mai 00:19LocalAccident la un hotel din Eforie: o personă a căzut cu scara peste o femeie!

Cadrele medicale ale SAJ au fost solicitate să intervină, vineri, 17 mai, în Eforie Nord, la hotel Miraj, acolo unde...1578

18 mai 00:19LocalConstănțenii au trecut la ADOPTAT căței de la adăpostul de pe Vârful cu Dor! Iată condițiile

Tot mai mulți constănțeni își aleg un animal de companie din rândul cățeilor care ajung la Adăpostul public...484

18 mai 00:08LocalPolițiștii Secției 3, CONTROALE pe străzi: au depistat și tineri care se drogau

Poliţişti din cadrul Secției 3, la data de 16 mai a.c., în intervalul orar 16.00 - 20.00, au desfășurat o acțiune...1636

18 mai 00:18LocalBraconieri prinși în flagrant de polițiștii constănțeni: unul vindea pește în parcare!

Polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă, la data de 16 mai a.c., în jurul orei 13.50, au descoperit două...1433

18 mai 00:13LocalAUDIERI în dosarul MORȚII lui Răzvan Ciobanu! Iată despre cine e vorba! VIDEO

Cercetările în cazul morții lui Răzvan Ciobanu Continuă. Până acum, oamenii legii au infirmat toate zvonurile...4088

18 mai 00:16LocalSfinții Împărați Constantin și Elena, cinstiți la Constanța. PROCESIUNE RELIGIOASĂ și Festivalul Național de Artă Corală!

Cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, duminică, 19 mai, IPS Teodosie, Arhiepiscopul...814

18 mai 00:15LocalMuzeul Militar „Regele Ferdinand I” Constanța nu participă la Noaptea Muzeelor

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”-Filiala Constanța anunță publicul constănțean, pe inimoșii...489

18 mai 00:12LocalInițiativa antreprenorială, testată în două concursuri la Liceul „Ovidius” Constanța

Joi, 16 mai a.c., la Liceul Teoretic OVIDIUS din Constanța s-a desfășurat, faza finală a concursurilor regionale:...334

18 mai 00:25LocalLecții despre viață la Liceul de Marină: despre consumul de alcool, tutun și droguri!

Liceul de Marină din Constanţa a organizat mai multe activităţi de prevenire a consumului de alcool, tutun şi...357

Politică
18 mai 00:00PoliticăALDE Constanţa şi-a propus să obţină un scor de 15% la nivelul judeţului

ALDE Constanţa şi-a propus să obţină 15% dintre voturile electoratului din judeţ la alegerile europarlamentare,...302

18 mai 00:00PoliticăRovana Plumb: Nu mai acceptăm dublul standard

Rovana Plumb, cea care deschide lista pentru alegerile europarlamentare a PSD, trage din nou un semnal de alarmă în...278

18 mai 00:26PoliticăReacția SPUMOASĂ a lui Traian Băsescu la zvonul evadării lui Radu Mazăre

Fostul președinte Traian Băsescu s-a amuzat vineri seară de vestea unei posibile evadări a lui Radu Mazăre din...1296

18 mai 00:25PoliticăREACȚIA firmei de turism pârâtă la Parchetul General: Compania nu sprijină un partid ori un candidat. Nu ne lăsăm intimidați!

După ce Autoritatea Electorală Permanentă a trimis Parchetului General o sesizare privind Loteria Publicitară...534

18 mai 00:00PoliticăGeorge Vişan: Ne punem speranţa într-un viitor Parlament European în care România să câştige la capitolul respect şi demnitate

"Demnitatea este o calitate de care nu ne putem debarasa, la nivel declarativ, de discurs sau la nivel de simțire....293

18 mai 00:24PoliticăConsiliul Judeţean a semnat, în perioada 2016 - 2019, proiecte în valoare de aproximativ 76 milioane de euro

...505

18 mai 23:07PoliticăBăsescu, reacţie faţă de iniţiativa UDMR: 'Limba română este limba oficială a statului român şi orice politician este obligat să cunoască limba statului'

Traian Băsescu a declarat, joi, la Ploieşti, că iniţiativa Partidului Civic Maghiar, de a elimina proba de limba...484

18 mai 00:23PoliticăDILEME despre Festivalul Mamaia. Țuțuianu: „Nu am să lipesc imaginea CJC de un personaj!”

Planul pentru reluarea Festivalului Mamaia, în toamna lui 2019, încă nu este bătut în cuie! Președintele...819

18 mai 00:22PoliticăŢuţuianu despre Teatrul de vară „Soveja”: Eu am marşat pe ideea de a face două săli în acel loc

În cadrul unei conferinţe de presă pe care preşedintele CJC a susţinut-o vineri, 17 mai a.c., după şedinţa...563

18 mai 00:12PoliticăRadu Tudor, după decizia Guvernului Dăncilă care a enervat SUA: 'Cât era de comunist, Ceauşescu a luat pentru România tehnologie NATO'

După ce secretarul american al Energiei, Rick Perry, şi-a exprimat îngrijorarea pentru faptul că România vrea să...817

Monden
18 mai 00:00MondenEurovision 2019. Ester Peony, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală

După cea de-a doua semifinală Eurovision 2019, s-au calificat artiştii reprezentând: Macedonia de Nord- Tamara...252

18 mai 00:00MondenEurovision 2019. Ester Peony, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală

După cea de-a doua semifinală Eurovision 2019, s-au calificat artiştii reprezentând: Macedonia de Nord- Tamara...284

18 mai 00:00MondenBrigitte Sfăt vorbește despre trecutul amoros al lui Florin Pastramă. „Mi-a spus că a avut o relație de 10 ani și nu a înșelat-o pe iubita lui”

Brigitte Sfăt a fost prezentă în platoul emisiunii La Măruță, de la Pro TV, unde a vorbit despre trecutul amoros...280

18 mai 00:00MondenIulia Albu o critică pe Andreea Marin. „Începe să semene suspect de mult cu Sânziana Buruiană”

Iulia Albu a comentat una dintre cele mai recente apariții ale vedetei de televiziune Andreea Marin. Fashion-editorul...304

18 mai 00:00MondenPovestea emoționantă a numelui ales de Ștefan Bănică pentru fiul lui

Zi fericită pentru Ștefan Bănică și soția lui, Lavinia Pârva! Cei doi au devenit părinții unui băiețel...331

18 mai 17:15MondenVești bune de la soția lui Mihai Constantinescu: „Este stabilizat, dar trebuie să se refacă”

Soţia interpretului de muzică uşoară Mihai Constantinescu, Simona Secrier, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că...362

18 mai 00:00MondenEurovision 2019 - Malta va deschide marea finală de sâmbătă, care va fi încheiată de reprezentantul Spaniei

Malta va deschide ordinea intrării în concurs la marea finală a Eurovision 2019, care se va desfăşura sâmbătă...220

18 mai 00:00MondenTrupa The Rolling Stones pleacă din nou în turneu, după operaţia suportată de Mick Jagger

Trupa The Rolling Stones a anunţat joi că va începe pe 21 iunie un turneu în Statele Unite şi Canada, amânat...210

18 mai 00:00MondenJohn Wick, asasinul care ameninţă supremaţia supereroilor din „Avengers: Endgame“

'Avengers: Endgame' va înfrunta în acest weekend un inamic real la box office-ul american prin lansarea pe marile...243

18 mai 00:00MondenPremiile Oscar: Se împlinesc 90 de ani de la prima gală, mult mai scurtă şi mai discretă

Nu au durat decât 15 minute dar au schimbat pentru totdeauna cinematografia. Joi se împlinesc 90 de ani de la primele...218

Mapamond
18 mai 00:00MapamondUE creează o listă neagră pentru sancţionarea responsabililor de atacuri cibernetice din afara Uniunii

Uniunea Europeană a decis vineri să creeze o listă neagră pentru sancţionarea responsabililor de atacuri...218

18 mai 00:00MapamondIran/SUA: Rachetele iraniene pot lovi navele americane în Golf

Rachetele cu rază scurtă de acţiune ar putea lovi navele de război americane în Golf, a afirmat vineri un...262

18 mai 00:00MapamondPartidul ungar Fidesz şi cel polonez PiS, marii absenţi ai summitului naţionaliştilor europeni de la Milano

Partidul Fidesz al premierului naţional-conservator al Ungariei, Viktor Orban, precum şi partidul polonez Lege şi...218

18 mai 00:00MapamondFacebook a închis peste 250 de conturi false care vizau influenţarea alegerilor din diverse ţări

Facebook a închis 265 de conturi, pagini şi grupuri de pe platformele reţelei sociale, afirmând că materialul...214

18 mai 00:00MapamondPreşedintele Comisiei pentru Brexit: Un nou referendum este mai probabil dacă negocierile cu laburiştii eşuează

Un nou referendum asupra retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) este mai probabil dacă negocierile...225

18 mai 00:00MapamondSUA: Chelsea Manning trimisă din nou în închisoare

Un judecător federal a dispus joi trimiterea după gratii a fostei analiste militare americane Chelsea Manning pentru...245

18 mai 00:00MapamondDupă Austria, Germania are în vedere interzicerea portul vălului islamic în şcoli

Guvernul german analizează la rândul său interzicerea vălului islamic în şcoli, într-o ţară cu peste cinci...225

18 mai 00:00MapamondDonald Trump doreşte un sistem de imigraţie bazat pe "merit"

Preşedintele american, Donald Trump, a promis joi un sistem de imigraţie care să integreze mai mulţi muncitori...230

18 mai 00:00MapamondPatru militanţi pro-Maduro care ocupau de săptămâni ambasada Venezuelei de la Washington au fost arestaţi

Patru protestatari care sprijineau guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro au fost arestaţi joi în ambasada...226

18 mai 00:00MapamondMatteo Salvini, investigat pe motiv că ar fi folosit zboruri din bani publici în scop de campanie

Vicepremierul italian Matteo Salvini este investigat pentru o posibilă utilizare inadecvată a unor zboruri de stat în...214

Sănătate
18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...622

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...313

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...325

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...384

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3611

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1739

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...809

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...994

3 mai 01:13SănătateMii de pacienţi, prezenţi la Spitalul Judeţean Constanţa în minivacanţă

Mii de pacienți, investigați și tratați la SCJU Constanța, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. 868...898

29 apr 01:20SănătateINVESTIGAȚII MODERNE pentru bolnavii cardiaci, la Spitalul Județean Constanța

Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie. Trei coronarografii au fost efectuate în...1664