REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

FĂGĂDĂU ne BAGĂ WC-URILE pe GÂT ca o mare REALIZARE a MANDATULUI său

FĂGĂDĂU ne BAGĂ WC-URILE pe GÂT ca o mare REALIZARE a MANDATULUI său

Replica API 23 septembrie 2020 | 23:48 3697

Decebal Făgădău, candidatul PSD pentru obținerea unui nou mandat de primar al Constanței, a reușit să-și pună la punct site-ul de promovare spre finalul campaniei electorale și să propună noi proiecte. Asta, deși ar fi putut să le reia într-o mare măsură pe cele propuse în 2016 și nerealizate până în prezent. În noul său program, care poate fi considerat deopotrivă și ca un raport de activitate, Decebal Făgădău le spune constănțenilor că a amplasat, atenție, 40.909 de toaleteecologice pe an.

O toaletă la patru constănțeni

Nu, nu este vorba de celebrele toalete care au costat 50.000 de euro bucata, ci de toaletele ecologice de care primarul Constanței se plângea că nu le poate amplasa din cauza Direcției de Sănătate Publică din Constanța. DSP Constanța a interzis acest lucru, în luna martie a acestui an, din motive evidente, pentru protejarea sănătății cetățenilor și pentru reducerea riscului infectării cu SARS-CoV-2.

Un calcul simplu ne arată că, în municipiul Constanța, Decebal Făgădău a amplasat 160.000 de toalete ecologice în cei patru ani de mandat. Adică o toaletă la aproximativ patru constănțeni. Probabil că vă întrebați unde au fost amplasate aceste toalete, de vreme ce încă este una dintre problemele aduse în discuție de cetățeni, dinainte de apariția COVID-19.

foto de pe site-ul decebalfăgădău.ro

Toalete ecologice în valoare de peste un milion de euro

În anul 2017, Primăria Constanţa a pus la bătaie aproape 6 milioane de lei (1,3 milioane de euro), fără TVA, pentru un contract valabil timp de 48 de luni. Potrivit caietului de sarcini, cantitatea minimă a acordului cadru este de 56 cabine/zi x 365 zile x 4 ani, în timp ce cantitatea maximă este de 230 cabine/zi x 365 zile x 4 ani. Valoarea ultimului contract, finalizat la începutul anului 2017, a fost de 1,7 milioane de euro.

toaletele cu care se laudă Decebal Făgădău

Alte piețe SF promise constănțenilor

Pe decebalfagadau.ro veți putea regăsi proiectele pe care spune Decebal Făgădău că le-a realizat în cei patru ani de mandat, printre care s-au strecurat și obiective ce apar doar în poze, nu și în realitate. Candidatul PSD a scos din sertarul proiectelor de campanie realizarea piețelor Tic-Tac și Pescăruș, asta în condițiile în care nu a reușit să ducă la bun sfârșit reabilitarea piețelor, proiecte anunțate în anul 2016, aflate de asemenea la stadiul de proiecții grafice netranspuse în realitate.

Locuri de joacă

Revenind la lucrurile reale, Decebal Făgădău își întâmpină cititorii noului său program cu realizările sale, primele expuse fiind locurile de joacă nou modernizate. Un detaliu important cu privire la această realizare este că s-a decis reabilitarea acestor spații abia după ce au avut loc incidente neplăcute cu copii accidentați în mai multe locuri de joacă din municipiul Constanța.

Citește și:

CUM a DEVENIT Făgădău GRANDOMAN şi SUPERFICIAL în 4 ani de MANDAT

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasati ne sa comentam la Rares Bogdan si la Murad! Vrem sa le umplem gura cu sondaje si nu avem cum.
3
0
sondaje fache zica ca peleleu castiga da pe noi nu ne intreb ?? cand ese cardul de cioare la votare vedeati voi !!!!
1
1
Muie mokanelul.ro,subspecie urecheata si kracanata care nu stie sa spuna decat cuvinte jignitoare la adresa romanilor uitand sau prost cum este poate nici nu stie ca Romani le-au dat casa bunicilor lui dupa ce astia au fost goniti de Greci si mai apoi de Bulgari din tarile lor.
6
0
11.52 Muye gitanes romanes tzigoina cuman. Muye fagabou muye psd Rasa de zdrente si secaturi
3
2
Pnl, dati odata ordonanta de impozitare a pensiilor speciale. Asa vor fi bani pt cresterea pensiilor!
3
3
Ce privire pierduta are idiotu asta de fabadau.
8
1
De ce sa votez pe unul nou Toti politicienii sunt niste hoti .Sa iti explic .Daca vitezi un politician nou si acesta fura poti zice ca te-a inselat .Daca votezi un politician vechi care mereu a furat atunci tu esti un IDIOT , Intelegi ? Nu fiti IDIOTI dragi constanteni .
8
1
Toata este un wC ul sub conducerea lui Mazare care si a lasat omul pe Fagadau cu toate ca nu recunoaste.
11
0
Gata m-a convins ! Votez Fagadau ! Sa transformam constanta in wc zic !
12
4
Muie Fagadau dar si mai multa muie Rares Bogdan si mult mai multa muie pseudoziaristilor de la Replica
10
3
o sa fie el casier cand n o sa mai fie primar ......casier sef la wc uri
11
0
Sunteti niste lepre voi de la Replica Lasati liber la comentarii doar celor care nu v-au platit voua MUISTILOR
17
4
Le ajunge 20 de ani de jeapca pe spatele nostru! Daca orasul era de nivelul Clujului mai vorbeam.
13
0
WC-ul public subteran din parcul de la capela militara intre B-dul Tomis si str. Mircea cel Batran a fost supraetajat cu 2 nivele si transformat in terasa-bar. A se verifica cum ...
23
1
PSD,CIOLAC,CAZANCIUC,GUSA,STROE, SI TOATE GRUPURILE DE PSD AU FACUT DIN POPORUL ANIMALE CARE SA INDURE FORTAT ORICE BATAIE DE JOC, IAR TARA A FOST COTROPITA DE PSD BUCATA CU BUCATA ASTAZI NOI POPORUL SUNTEM TOALETELE SI MINCIUNILE LUI FAGADAU CARE DIN TAXE SI IMPOZITELE CONSTANTENILOR ISI FACE IMAGINE CU BUNICII POPORULUI PROSTINDU-I MEREU SA-I DEA VOTUL DAR NOI CIINII ORASULUI O SA ELIMINAM PE FAGADAU SI PSD DIN PRIMARIE SI CONSILIU JUDETEAN JOS PSD JOS PSD JOS PSD PARASITI VA RUGAM RESPECTOS SI FRUMOS PSD PARASITI PARLAMENTUL ROMANIEI SI INSTITUTIILE STATULUI CRMINALI DE SECOLE JOS PSD
11
4
Cat de retardat sa fi sa votezi din nou un mincinos? Sau pe ala care zice ca daca nu era vRaja, nu aveam apa! Pfff, el se crede SF Ilie! Constantenii s-au cam saturat de vrajelile astora. Mincinosi patentati si manta de vreme rea pentru infractori.
23
1
la articolele cu mu1epnl si mu1eusr nu se pot face comentarii sa nu se superesponsorii. Intre timp si mu1epsd mu1eudmr mu1eiohannis mu1eorban mu1echitac mu1esteliANL mu1efagabou
5
8
CLANUL MAFIOT PESEDIST JEFUIESTE zilnic constantenii !!! TOATE FACTURILE SUNT UMFLATE la absolut orice si banii sustrasi !!!
20
1
La articolul cu negurile de la mangalia de ce nu se pot lasa comentarii??
11
0
Fagabou nu te votez ca n-ai chemat un sobor de preoti sa sfintesti cacastorile cu care te lauzi !
21
2
Cu ce drept au venit aseara argatii lui Chitac sa puna afise electorale pe toate masinile ? Chitac disperatule ne ai cumparat tu masini si nu stim pune pe panouri Au lipit si pe geamurile scarilor de bloc e normal?sa curatam dupa voi
4
22
Fagabou este mokanel get beget hot sadea. Draq de neam de zdrente si secaturi. Hai Chitac
23
7
O mizerie mai mare decat aceste WC-uri din plasic nu poate exista. Pentru el este un mare salt, dar pentru constanteni este bataie de joc. Primaria sa faca bine si sa renoveze pentru a scoate in circuitul public toate spatiile in care au functionat grupuri sanitarele sanitare subterane si care au fost inchise sau au fost cedate baietilor destepti. Acestia au construit deasupra lor baruri si restaurante. Intrebati la Primarie cate astfel de spatii cu destinatie WC erau in Constanta si cine le-a facut cadou unora, cine sunt acestia si de ce nu le introduce din nou in circuitul public?
33
1
sponsorul lui bogdan rares,vicepresedinte pnl il sustine pe stre-psd si popii nenorociti voteaza cu alah,vai de asa natiune de cacat
10
5
Bani furati de Merla si Florescu pe toalete ecologice! De ani de zile scot bani din toaletele alea mizerabile! Dar sotia, Ani Merla doar este subalterna lui Fagadau! Deci, "merita"votat inca un mandat Fagadau, ca i.au ramas niste toalete de montat prin oras!
37
2
Ziar de casa lui comanescu... Cati bani va da?
10
25
Alt articol marca Gabi Comanescu. Gabi cand dai salariile la personal GSP???
11
23
Nu baga pe git nimic nnimanui.Asta ii doar si doar fitilela PNL.Asa procedeaza candidati de serviciu fitileala si atiit.Pierderea sa fie cu dvs dnle ChitacComanescu.
3
21
WC urile din plastic portabile trebuie intretinute nu lasate sa se umple si sa dea pe afara, devenind focare de infectie. Stie lumea ce zic
33
1
Dorim posibilitatea de a comenta la articolul cu Lupu. Lui Lupu ii PASA doar de buzunarul propriu, sa fie clar. Cine l cunoaste stie ca este un analfabet functional.
13
3
pt cei care nu fac legatura, Danut Florescu, administratorul Envirotech care se ocupa de curatat kktul din toalete, Ani Merla, Radu Merla cautati pe net. practic e o inginerie marca Ani Merla.
32
1
A crescut numarul celor infectati cu hepatite in ultimii 6 ani ! Cine raspunde ptr.acest lucru
20
0
Fagadau la gunoi.Dar d ce articolele unde apare acest mafiot musulman Mutat si Mohamed nu pot fi comentate?Plateste pt. asta bine?Romini dobitoci il sustin pe Murat infractorul cu dosare penale si nu se gindesc la viitorul tarii.Nu votati Mohamed Murat este un farseor si mincinos.
21
3
Cel mai slab primar din istoria Constantei. Dupa 4 ani de zile, poate sa se laude doar cu niste wc-uri, stalpisori si borduri. Atat il duce mintea
31
2
Uite asa a devenit potenta MERLA cel mai bogat functionar public din Romania.Aceasta afacere care miroase de departe si la propriu si la figurat i-a adus zeci de milioane de euro de-a lungul anilor dar procurorii ori au nasul infundat ori le-a fost infundat.Mai degraba ultima varianta este cea mai plauzibila avand in vedere praful de Stele din familia MERLA. Ca sa nu mai vorbim de evidentul conflict de interese. Dar nimic in viata asta nu ramane nepedepsit. Ne trebuie doar putintica rabdare si vom savura din plin pulverizarea averii de sute de milioane de euro acumulate de ei si complicii lor.
27
2
nu e prost cine zice, e prost cine il crede
23
0
Pe 27 Sept trageti apa dupa Fagabou si dupa 20 de ani de PSD
31
1
Replica lasa comentariile deschise si la articolul cu blatul dintre Murad si Stroe sa vedem si noi ce parere are lumea. V-ati vandut lui Felix in cel mai josnic mod. Jurnalisti...
22
1
Cel mai slab primar
25
1
Antoniadis! Numai dinspre mare nu inspirasem cand bate vantul spre oras, gaze de esapament.... si cum vantul bate spre oras 365 de zile pe an, efectul va fi garantat.
0
5
Nu carecumva sa mai votati ciuma rosie. Niste hoti ordinari.
31
1
si sa nu punem stampila pe alt grup de machidoni de la usr stelian ion, caragheorghe, garip, paris, dima, gima
22
3
sa scapam cat mai repede de machidounu asta
31
2
Bea apa de la robinet cu toata familia! Din acest motiv nu face NIMIC in Constanta.
24
2
BMWul a costat mult !
26
2
Wc-urile publice unde sunt? Alea sa-si le puna la el in curte.Si sa le lase nespalate cati ani a avut el mandatul,toate sa si le puna alea 40000,sa le lase pana vine DNA el sa-l intrebe de cat costa wc-urile.1 mil. de euro..plastice...zici ca te si sterge..te spala... Eu n-am vazut in Germania ca la City-Mall in mijlocul intersectiei in oras asa ceva.Cum sa amplasezi wc public in intersectii? Cat de tampit poti fi sa faci asa ceva? Daca se vroia Constanta putea fi cel mai frumos oras,dar nu s-a vrut.Bancile sunt un pericol rupte si pentru sanatate,fier rece.Sa se puna banci normale din lemn.
29
2
Votati PARTIDUL VERDE! Ei nu sunt hoti, puscariasi, penali! Sunt cel mai buni
5
27
WC LU FAGABOU SUNT UN FEL DE BITCOIN, APAR DAR NU SE VAD ! ELE SE VAD DOAR IN CONTRACTUL DE ACHIZITIE SI DE MENTENANTA
39
3
Zici Fagadau si tragi apa! Pe 27 Septembrie!
49
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367