rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

FĂGĂDĂU şi BABU vor să-şi REZOLVE secretarele cât mai sunt pe FUNCŢIE

Situația este una dificilă la Primăria Constanța acum, când Decebal Făgădău își face bagajele și eliberează biroul pentru noul primar, Vergil Chițac. Este de la sine înțeles că rădăcinile PSD sunt adânc înfipte prin toate ungherele și hârtiile din Primărie și cu greu mai pot fi șterse urmele. Așadar, au existat angajați, așa cum a prezentat Replica în edițiile trecute, care și-au dat demisia, alții, și aici ne referim la directorași, care țin cu dinții de scaun și se pregătesc să joace rolul vieții lor în piesa de teatru: ”Domnule Chițac, bine că ați venit că nu se mai putea cu Făgădău”, dar iată că mai este și categoria celor care fug precum potârnichile, în disperarea de a prinde un loc destul de călduț pe la SPIT sau Poliția Locală, acum, pe ultima sută, cât mai poate Făgădău să semneze transferul.

Se schimbă șeful, se clatină toată gașca, mai ales când este vorba de numiri politice. Iar de aici: fiecare cum poate. Se nasc strategii, planuri și... ”Doamne ajută”. Astfel, au fost cei care și-au dat deja demisia, cei care încă țin cu dinții de scaun, la mijloc fiind vorba de funcții de conducere în Primărie și de venituri pe măsură, dar există și cei care încearcă să mai prindă un loc destul de călduț în instituție, acum, cât încă se poate, dar pe alte departamente. Neieșind în evidență cu o activitate impresionantă în câmpul muncii, mai degrabă putând fi încadrați în categoria: ”a tăia frunză la câini”, și cu teama că ar putea fi luați la întrebări de către noul primar, iată că deja s-a format palierul ”jocuri de culise, contracronometru”.

Fug precum potârnichiile pe alte departamente

Potrivit informațiilor noastre, există angajați în Primărie care dau din coate, din răsputeri, să obțină transferuri, pe ultima sută de metri, cât timp Decebal Făgădău mai poate semna.

Se pare că ar fi vorba despre Narcis Halil, șefa de cabinet a primarului, dar și despre Șeila Cair, secretara viceprimarului Dumitru Babu. Revenind la Narcis Halil, aceasta a activat în cadrul SPIT, fiind ”racolată”, la un moment dat, de către Făgădău și numită șefă de cabinet. În 2016 chiar au existat conflicte, Claudiu Palaz precizând la acea dată că primarul plăteşte angajaţii în mod discreţionar. Se referea la faptul că Narcis primea, la acea dată, un salariu de 6.000 de lei, în condițiile în care postul ei, de șefă cabinet, (la acel moment – n.r.) prevedea un venit cuprins undeva între 1.200 și 1.600 de lei. Din câte se pare, Narcis Halil rămăsese cu salariul pe care îl încasa la SPIT, doar că era deja încadrată pe o altă funcție. Iar acum, potrivit informațiilor noastre, ea încearcă să revină acolo unde a activat înainte, mai ales că șefa de la SPIT, Cristina Aldea, este în relații bune cu Decebal Făgădău, făcând parte din aceeași ”gardă”.

La fel și Șeila Cair, secretara lui Babu, care ar încerca să obțină un transfer fie la SPIT, fie la Poliția Locală.

Iar jocurile continuă. Rămâne de văzut care va fi deznodământul.

Citește și:

Așa ceva! Mai mulți DIRECTORI din Primăria Constanța sunt pregătiți să SCHIMBE tabăra... că nu se mai putea cu FĂGĂDĂU!

L. I.

joi, 8 octombrie 202014885
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

21@ioana tudoroiu(9 oct 14:33)
mars fa pizda proasta lua ti as mortii in pula de sugatoare proasta ce esti. fugi si lingele coaiele boilor si vezi ti de latrina din care vii.
196Ioana Tudoroiu(8 oct 21:58)
Toti prostii comenteaza de invidie. Fagadau a fost cel mai bun Primar al Cobstantei
26Dreptate RO(8 oct 21:53)
Da,le rezolva...le trimite la produs
24Alooo(8 oct 21:38)
Sugatoare de Pwla ... Narcis sare din carici in carici ... ti ai facut neamurile de ras !
03pt Nasol(8 oct 21:20)
bah mor pe din astia ca tine. Nici n a ajuns pe functie si deja stii ce o sa faca. Dupa vorbe esti uSRIst. Facea stelica ipocrica mai mult? probabil daca lua stelica, acum lucra Dusu de zor la infiintarea firmelor de genul Polaris, Pomacost si toate se masinile se reparau la tartorul Caragheorghe la Cardinal Motor.dupa ipoteza ta, este plauzibila si ipoteza mea, corect?
622Tony(8 oct 19:20)
Fagadau este cel mai prost administrator. Un inganfat imbecil cu capul plin de cacat. El si Babu doi machidoni jegosi si hoti. Fatalau un prost care trebuie sa dispara. Muie fatalau.
221alooooo(8 oct 18:16)
O mare mwe lu replica ca nu lasa comentarii la porcul de stroe.
00Ambulanta(8 oct 18:16)
Pe BADESCU LAURENTIU si catelul lui DORCEA ALEXANDRU zis so prostul ambulantei cat mai dureaza sa i dari afara. Jigodiile Astra au First der au rupt DIN Reparattiile masinilor. DORCEA Java Penalta ti sa infundat butoi de Kkt ce Esti. Infunzi puscaria jigodie PSD
217Nasol(8 oct 18:14)
E de rau. Amiralul fara flota fiind educat in comunism nu va face mare branza cel mai probabil va scoate la mezat toate sinecurile din primarie. Sotiile amantele si rudele pesediste vor fi inlocuite cu sotiile amantele si rudele peneliste. Contractele banoase vor fi anulate si cel mai probabil comanescu si vasalii lucreaza intens pentru infiintarea firmelor peneliste de genul confort urban polaris pomaconst etc. Noi vom ramane tot ca prostii mult in urma unor orase ca oradea sau cluj cu un primar slab ales de doar 10 la suta din alegatori
37Vechea garda(8 oct 17:46)
Am completat angajamentele adeziune care la PNL care la USR plus, deja prima cotizatie este platita deci suntem iar la putere!
210Pui Pui(8 oct 17:33)
...desfiintati cuiburile de vipere ...Eugen...Emil...stau asa de linistiti...ei cred ca vor ramane in continuare directori...dar doar ei cred...noi nu credem....
418radu(8 oct 16:45)
Cacadau a fost o pacoste. Stalpi,mizerie,parcari pe dracu,iluminat sa iti bagi degetele in ochi, numai de cacat. Insa cred ca o sa belim pula si mai rau cu Chit-Chit si mai ales nenorocita aia de Ovanezian. O sa spunem ca Cacadau a fost erou national fata de ce prapad o sa faca astia.
218comentariu(8 oct 15:34)
Politia locala trebuie sa fie printre prioritati , daca nu se poate desfiinta sa fie regandita ca si structura de ordine publica. Agentii sa fie scosi in.strada , sa faca piciorul frumos , sa nu mai stea ca pana acum tolaniti la umbla in masini scumpe cumparate din taxele si impozitele constantenilor. Sa nu uitam ca ei sunt fostii gardieni publici , pe care psd i-a transformat intr-un fel de strutzo-camila, angajarile fiind facute direct pe linie de partid. Politia si jandarmeria cred ca erau suficiente ca structuri de ordine publica si mult mai profesioniste decat acesti lachei ai psd-ului.
2313un cetatean(8 oct 14:13)
un ziar infect la fel ca detinatorul lui care permite exprimarea unor opinii defaimatoare a unor anonimi cu 4 clase care nu au realizat nimic in viata lor si nici nu o sa realizeze, singura lor preocupare este sa moara capra vecinului. Romania delicioasa plina de astfel de specimene, apargatori de seminte si consumatori de bere la pet!
125Chitac(8 oct 13:04)
Iti cerem sa te ocupi de urgenta de toate.toti individele.indivizii care au luat salarii maxime fara sa presteze vreo activitate in cadrul primariei. Cere raportul de activitate si documentele pe care le-au lucrat aceste persoane si vei avea multe surprize - documente elaborate zero.
124promblema(8 oct 12:52)
Cumetrismul si coruptia sunt adanc infipte in zidurile primariei de multi ani .oricate zugraveli o sa incercam aceste racile vor iesi la suprafata.Doar niste legi clare ar putea curata ceva.
327Escu(8 oct 12:52)
Ia spuneti ma Constantenilor in care an v-au aratat panaramele astea bugetul de venituri si cheltuiele al primariei?,va dati seama cate miliarde de euro s-au cheltuit si propritari"adica voi"habar nu aveti pentru ce s-au dat bani astia de catre cel pus de voi sa ii administreze,la ce este in contabilitatea primariei Constanta doar D.N.A.ul de la Bucuresti poate sa faca lumina.Este adevarat ca nu Fagadau singur a facut jaful asta in primarie dar el este capul. Acum PSDisti baga soparla aia cu"sa vedem ce v-a face Chitac",da ma ofticatilor sa vedem pt.ca pe Fagadau si ai lui l-am vazut.
021Directori incompetenti(8 oct 12:16)
Or sa o dea in lingusareala asa cum au dat cu limba in Fagadau peste tot corpul.
335DNA(8 oct 11:57)
Se stie ca femeia barbat Narcis era jupanul in primarie. Ea dadea ordine si nu semna nimic.fraierii executau . Incasa salarii babane fiind trecuta fictiv in state plata la spit. Caz Dragnea bombonica tras la indigo .sa se verifice
813Doar atat!(8 oct 11:38)
4 ani!!!! Atat ati putut, salvatorii judetului! V ati mancat intre voi si v ati dat in gat intre voi ca niste gunoaie ce sunteti, mare parte din voi, salvatorilor! Ati iesit din inertie acum 4 ani si nu ati reusit sa realizati nimic , doar sa distrugeti ce au construit aia care v au crescut si v au facut mari! Doar atat ati putut?! Ati fost anonimi si ve ti ramane niste anonimi! Epoca Maxare si Constantinescu a luat sfarsit! Acum, incepe epoca in care o sa va fie dor de Mazare si Nicusor!!!!!
318firea pandele(8 oct 11:33)
ieri la celsea ovidiu se opreau suv-uri coborau barosani si vorbeau cum sa faca noul stat paralel...
219Dorel(8 oct 11:24)
Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii. Gastile fac rocada mare. Schimbarea stapanilor, bucuria nebunilor.
013Pentru Sondaj de mai jos(8 oct 11:07)
Adica Cucu aia care facea jumi-juma cu ziarul la bani? Jarteaua aia penala? Nici cainii n-o fut
016cezara(8 oct 10:53)
urmele nu se pot sterge, pot sa fuga, dar nu sa se ascunda, vor trebui sa raspunda toti pe masura faptelor lor
3314Paul(8 oct 10:36)
OMUL Fagadau a fost si va ramine SUUUPER OK.Acu ca se gasesc niste neica nimeni sa comenteze diverse aici ii vina doar si doar a net ului moca si mult de pe cartelele mobile.Nu mai argumentez sint ascunsi si micatori de rahat.Ii ve ti simti lipsa in timp si atunci sa vedeti buuuunele de la sleafta V Chitac.
211inna bela(8 oct 10:26)
Pe Inna Belea o mai tine pe functie la spatii verzi? De trei ani nu e in stare sa rezolve o situatie banala.S-ar putea ca sotul sa sponsorizeze PNL si atunci n-o mai misca nimeni.
315Patratanu George 32 Ages(8 oct 10:25)
Amice: Fagadau Jegosu''Muie sa-i zici Ciumei Galbene de PNL-isti Ca Merita pe de plin Multa Muie si Lasa in Pace Psd-ul ce Rau ti-a facut Tie si nu mai Injura ca Taranul Prost de la Vaci si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!!
523pt cetatean(8 oct 09:59)
pai da ma, lasa ca dadea Stelian afara si punea pe Gima, Dusu, Stelu, Caragheorghe prin primarii. Stelian nu e omul nimanui saracu, nu vede un turn de 9 etaje in cartier de case si nu e sponsorizat de Dusu. Nu nu. Ne vrea numai binele Stelian, un inger coborat pe pamant.
518Stromeleag(8 oct 09:54)
Poate incercati un transfer la parnaie, eventual la Poarta Albava-n gura de putori. Tot aparatul administrativ capusat de rubedenii si incompetenti, care incaseaza salarii uriase pe frecat menta sau taiat frunze la caini. Ti-ale dreak de scursuri !
1914Cetatean(8 oct 09:36)
Stati linistiti, nu va da Chitac pe nimeni afara, maxim 2-3 sefi, omul e pus pe capatuiala, deja se face jocurile cu ce blocuri sa se ridice, Ovanesian e pe cai
612BOBES O SLUGA PSD(8 oct 09:29)
EL LA MILITIE EA LA PRIMARIE LAS CA I BINE. NE VOPSIM IN GALBEN SI GATA
821fagadau jegosu"(8 oct 09:23)
MWIE fagadau
136Lelia(8 oct 09:13)
Pe Bobes, fosta vanzatoare la aprozar, acum sefa resurse umnae la primarie, cea care face toate manevrele la rotirea cadrelor n.o arunca nimeni de pe acel scaun? Ce facultate a facut ea care era satula de cartofi la kil?
840Bond(8 oct 08:49)
Narcis , rezolva toate manglele lui Fagadau si Babu !! Ea se ocupa de Autorizatiile celor care dadeau spagi , ea intocmea si programa intalniri , ea facea toate intetmedierile ! Un caracter infect de functionar care credea ca Primaria e a ei ! La DNA trebuie sa fie prima pe lista si daca o ia la bani marunti aflam toate secretele lui Babu si Fagadau ! La fel ca ea sun Caruntul Eugen si Popescu Mihaela !!! Toti trei adusi de la SPIT pentru a intermedia comisioane !
756UNU(8 oct 08:48)
desfiintati politia locala! sau, refacute contractele cu salariul minim pe economie, caci de fapt asta si sunt , agenti de paza!
326Foto de milioane(8 oct 08:31)
Uitati 3 prosti sadea..unul care incearca sa explice ceva si 2 care se chinuie sa inteleaga ceva..PENIBILI !! Cine si o fi batut joc de ei si le o fi spus ca sunt cool?? Ca sa i multumim si noi
142Gigi(8 oct 08:18)
Se tot uita un detaliu, atat la Mazare cat si la Fagadau, ei nu puteau face nimic daca nu erau sustinuti si ideile lor aprobate de catre consilierii locali si aviz de legalitate de la secretarul primariei. Cred ca si ei ar trebui verificati la oooo
130Demisia(8 oct 08:13)
Tu, ca jurist al Primariei, sa fii de acord cu o hotarare a parcarilor, in care se incalca grav drepturile cetatenilor si care este anulata in totalitate de catre Instanta, asta spune tot despre competenta angajatilor actuali ! Nu ma mai iau si de maicutele alea de la Biroul Urbanism, de la City, care primesc dosarele pentru autorizatii de construire, lumea stie ce zic, ce pile au astea? Un concurs de angajare pe bune, se va face oare?
121Coresi(8 oct 08:06)
De ce nu lasati comentarii la Mihaela Andrei....
212un fan(8 oct 07:59)
Sa va ia dracu' de sobolani!
918George P(8 oct 07:16)
Eu am fost cu o problema la doamna Aldea Cristina si va spun sincer ca am fost ajutat cu multa amabilitate. Bine organizat in interiorul institutiei si ce m- a surprins este modul de asezare a birourilor la liber si fara sa te simti umilit cum vedem la banci.
438Dan(8 oct 07:15)
Narcis aia cea mai nesimtita persoana pe carea am vazut o in viata mea! Babu a patit o frumos ca a fost dat afara de la Filicori, asta o sa fie batuta sigur in viitorul apropiat! Sheila nu are nici un grad de comparatie ! O fata cu foarte mult bun simt!
219Eheee(8 oct 07:12)
Umbla si ei putin la directorasi ca sa nu bata la ochi ca la posturile calde de directori de pe la alte institutii au blat cu psd si raman pe functii
217Fuga e rusinoasa dar e sanatoa(8 oct 07:12)
Sobolanii...
020Vlad(8 oct 06:50)
Eugen caruntu plangaciosul sageata lui Babu
428Liliana(8 oct 06:38)
Cred ca noul primar este destul de inteligent incai sa nu accepte astfel de tertipuri din partea slugilor lui Fagadau ,care acum ca barca lui Fagadau se scufunda incearca sa se ascunde prin alte posturi caldute.Aceste slugi care au fost prea bine platite din banii nostri,ca sa nu faca nimic ,trebuie sa plece,sa isi caute un loc de munca.
341Koko(8 oct 06:36)
Si la Consiliul Judetean e mare tristete.95% sunt membrii PSD.
540Gore(8 oct 06:33)
Anunt. Asociatie de proprietari angajam femeie de serviciu. Cerinte: studii juridice de lunga durata la Spiru Haret
430Oana(8 oct 06:17)
Cel mai repede va rezolva DNA
940Murat(8 oct 06:14)
CAT BINE NE-AM FACUT VOTAND IMPOTRIVA ACESTUI PRIMAR PUTUROS SI NESIMTIT! Doooamne...e doliu la primarie si nu numai!
mai mult...Replica
20 apr 17:16ReplicaINCIDENȚA cazurilor COVID a ajuns la 3.58, la CONSTANȚA!

Incidența, în ceea ce privește cazurile de infectare cu SARS-COV-2, este într-o continuă scădere în Constanța....2205

20 apr 12:01ReplicaIată TARIFELE stabilite în REGULAMENTUL PARCĂRILOR. Va fi VOTAT vineri!9441
20 apr 11:28ReplicaSorin MOCIANU, de la Cin Cin, se MUTĂ cu afacerile în MAMAIA SAT5340
20 apr 09:03ReplicaÎn TOMIS PLUS, LOCUL de PARCARE costă mai mult decât MAȘINA

Unii locuitori ai cartierului Tomis Plus au atât de multe locuri de parcare încât au început să le vândă, iar...4150

20 apr 00:26ReplicaDNA Constanța a făcut APEL în dosarul de ȘANTAJ al lui Jan Biac1999
20 apr 00:26ReplicaSENE din Tomis Nord CONDAMNAT pentru TRAFIC de DROGURI6254
20 apr 00:25ReplicaA fost ACHITAT din cauza superficialității urmăririi PENALE

Un bărbat din Medgidia a fost trimis în judecată pentru loviri sau alte violențe, însă instanța de fond, și...1735

20 apr 00:24ReplicaCHIȚAC vrea să facă ORDINE la DIRECȚIA de ASISTENȚĂ SOCIALĂ3636
20 apr 23:15ReplicaCONDAMNAT pentru că a MINȚIT că a fost BĂTUT de POLIȚIȘTI1153
20 apr 00:22ReplicaACCIDENT rutier MORTAL la Mihail Kogălniceanu!

Un teribil accident rutier a avut loc luni seara, pe DN2A, la intrare în Mihail Kogălniceanu. Un bărbat în vârstă...8877

20 apr 07:23ReplicaRăzbunare ARZĂTOARE! O FEMEIE a INCENDIAT mașina FOSTULUI concubin1568
20 apr 23:11ReplicaAnsamblul Rupestru de la MURFATLAR va prinde VIAȚĂ!1398
Vremea
8.2°8.2° - 8.9° marţi, 20 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 96%
Vânt: 3.7 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/4912223662337
5/4023223141920
joker211025143
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportLeeds - Liverpool 1-1. Trupa lui Klopp, egalată pe final în meciul de pe Elland Road

Leeds și Liverpool au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a 32-a din Premier League. Trupa lui Marcelo Bielsa a...326

20 apr 00:00SportScandalul momentului în fotbalul mondial: Poziția LPF cu privire la noua Superligă europeană

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) consideră, într-o postare publicată luni în mediile...457

20 apr 00:00SportPreşedintele clubului Dinamo Kiev îl laudă pe Mircea Lucescu după victoria cu Şahtior

Preşedintele clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, l-a lăudat pe antrenorul Mircea Lucescu, pe care îl consideră...779

20 apr 00:00SportFotbal: Jose Mourinho, concediat din postul de antrenor al echipei Tottenham Hotspur

Portughezul Jose Mourinho a fost demis din postul de antrenor al echipei engleze de fotbal Tottenham Hotspur, luni,...579

Local
20 apr 23:52LocalCORONAVIRUS: 11 NOI DECESE, la Constanța

Până luni, 19 aprilie a.c., 26.381 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...981

20 apr 23:54LocalBĂRBAT găsit SPÂNZURAT în locuință, pe şoseaua Mangaliei

Alertă în Constanța! Un bărbat de aproximativ 70 de ani ar fi fost găsit spânzurat, luni, 19 aprilie a.c., pe...1595

20 apr 23:54LocalSilviu COȘA: Intenția de vaccinare din sectorul HoReCa este una crescută

569

20 apr 23:55LocalRAEDPP Constanța: Piețe complet igienizate, înaintea Sărbătorilor Pascale

Piețele administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța își așteaptă...524

20 apr 23:01LocalOrașul Constanța, tot mai aproape să fie dotat cu AUTOBUZE ELECTRICE

La începutul anului 2021, Primăria municipiului Constanţa a semnat contractul de furnizare a autobuzelor electrice...735

20 apr 11:25LocalPe strada CUARŢULUI, locuitorii circulă pe MODELUL PONTA

970

Politică
20 apr 00:00PoliticăCameră: Proiectul privind monitorizarea cu brăţări electronice în cadrul procedurilor judiciare, votat pe articole

Deputaţii au adoptat, luni, pe articole, proiectul de lege privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri...310

20 apr 00:00PoliticăSenat: Amenzile aplicate de ASF se constituie în venit la bugetul de stat. Membrii ASF răspund penal

Senatul a adoptat, luni, cu amendamente, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă iniţiată de...348

20 apr 00:00PoliticăFlorian Bodog, în urma audierii pentru dosarul DNA: Nu mă voi sustrage cercetării

358

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2960

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2999

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3990

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...4004

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7454

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8336

Monden
20 apr 00:00MondenFilmul „Annette“, de Leos Carax, va deschide cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de la Cannes

Noul lungmetraj al regizorului Leos Carax, "Annette", primul turnat în limba engleză din filmografia cineastului...268

20 apr 00:00MondenLaura Pausini va cânta la gala premiilor Oscar din aprilie

Cântăreaţa italiană Laura Pausini va interpreta piesa "Io Si", nominalizată la premiile Oscar pentru cel mai bun...315

20 apr 00:00MondenActriţa britanică Helen McCrory, cunoscută din „Harry Potter“, a murit la 52 de ani

423

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPapa Francisc îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu „intensificarea activităţilor militare“ în Ucraina

Papa Francisc şi-a exprimat duminică îngrijorarea în legătură cu "intensificarea activităţilor militare" în...308

20 apr 00:00MapamondCoronavirus - SUA: Jumătate din populaţia adultă a fost vaccinată cu cel puţin o doză

Peste jumătate din totalul adulţilor din Statele Unite a primit până duminică cel puţin o primă doză de vaccin...282

20 apr 00:00MapamondCoronavirus: Germania aduce un omagiu naţional morţilor de COVID-19

250

20 apr 00:00MapamondSiria: Peste 30 de orfani de jihadişti au fost preluaţi de o delegaţie rusă de la autorităţile kurde

Autorităţile kurde din nord-estul Siriei au predat duminică, unei delegaţii ruse, 34 de orfani care şi-au pierdut...302

20 apr 13:34MapamondCel puţin 11 morţi şi aproape 100 de răniţi după deraierea unui tren, în Egipt

Cel puţin unsprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 100 au fost rănite duminică, în deraierea unui tren...307

20 apr 00:00MapamondCoreea de Sud - Sondaj: Aproape un elev din trei s-a gândit la sinucidere din cauza presiunii şcolare

271

Sănătate
20 apr 00:00SănătateStudiu: Vitamina K2, utilă în tratamentul osteoporozei?

O echipă de cercetare din China a făcut progrese în studiul vitaminei K2 pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor,...295

20 apr 00:00SănătateCe poți face când scade producția de colagen?

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră produce din ce în ce mai puțin colagen, iar acest lucru poate...400

20 apr 00:00Sănătate5 reguli pentru prăjirea corectă a alimentelor

308

20 apr 00:00SănătateCOVID-19: Este de durată protecția oferită de vaccinul anti-COVID-19?

Pandemia a luat un curs neașteptat în ultimele luni, cu apariția noilor variante de virus și a modificărilor...326

20 apr 00:00SănătateStudiu: Polifenolii din alimente, de ajutor în poliartrita reumatoidă

Compușii fenolici din dietă au activități antioxidante, antiinflamatorii și antiproliferative cu un impact pozitiv...287

20 apr 00:00SănătateOliguria: cauze, simptome, tratament

Oliguria înseamnă o cantitate prea mică de urină eliminată, adică mai puțin de 400 de mililitri de urină pe zi....307

20 apr 00:00SănătateCum să pregătești cartofi pai sănătoși

Cartofii prăjiți sunt preferații tuturor, însă persoanele preocupate de o alimentație echilibrată îi evită,...421

20 apr 00:00SănătateTotul despre piramida alimentară

O dietă echilibrată este cheia pentru a ne păstra sănătatea. Piramida alimentară ne ajută să stabilim ce...358

20 apr 00:00SănătateProdusele expandate: cât sunt de sănătoase?

291

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT