REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Făgădău vrea să ia în administrare şi Stadionul CS Farul, cu speranţa că va obţine fonduri nerambursabile

Făgădău vrea să ia în administrare şi Stadionul CS Farul, cu speranţa că va obţine fonduri nerambursabile

Replica API 15 aprilie 2019 | 00:00 529

Proiectul va ajunge la vot în şedinţa CLM de la sfârşitul lunii

Proiectul va ajunge la vot în şedinţa CLM de la sfârşitul lunii

Administraţia locală constănţeană a anunţat, în 2016, derularea mai multor proiecte. Unele sunt în derulare, altele nici măcar nu au început, din diverse motive, dar, chiar şi aşa, primarul Decebal Făgădău pare pregătit în 2019 pentru o nouă “provocare”. În şedinţa pe care urmează să o convoace la sfârşitul acestei luni va supune aprobării un proiect prin care să solicite Guvernului României să transfere imobilul situat pe strada Primăverii nr. 2 (stadionul de rugby) din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în domeniul public al municipiului Constanţa.

În expunerea de motive, edilul precizează următoarele: “Având în vedere viziunea de dezvoltare a autorităţilor locale, viziune axată pe obiective clare care să permita o abordare complexă a nevoii de modernizare în domeniul educaţiei, tineretul şi sportul constănţean, prin accesarea fondurilor interne sau externe nerambursabile, este necesară o pregătire în detaliu şi, de cele mai multe ori, elaborarea unor proiecte care să urmăreasca ridicarea calităţii sistemului. Aceste proiecte pot fi finanţate atât din surse proprii cât şi din orice alte surse. Autorităţile deliberative au, potrivit prevederilor art. 36 alin.(6 )lit a) pct. 1,5 şi 6 din Legea 215/2001, atri buţia şi în acelaşi timp responsabilitatea de a asigura, potrivit competentelor şi în condiţiile legii cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes local privind educaţia, tineretul şi sportul, aspect care presupune, pri ntre altele, asigurarea în condiţii civilizate de desfăşurare în imobilele afectate acestui proces. În vederea îndeplinirii obligaţiilor legale stabilite în sarcina autorităţilor publice locale ale municipiului Constanţa în domeniul educaţiei, tineretul şi sportului, se propune atragerea de fonduri europene, naţionale sau orice alte surse de finanţare. (…) Imobilul situat în municipiul Constanţa, strada Primăverii nr. 2 Stadion "CS Farul" Constanţa constituie domeniul public al statului aprobat prin HG nr. 1705/ 2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflat în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Menţionăm faptul că imobilul Stadion "CS Farul" Constanţa se află in vecinatatea Complexului Stadion "Gh. Hagi" situat în municipiul Constanţa, strada Primăverii nr.2-11 şi a fost transmis din domeniul public al statului şi administrarea Direcţiei judeţene pentru sport şi tineret Constanţa în domeniul public al municipiului Constanţa prin HG nr. 574/24.07.2018 (…)”.

În cuprinsul proiectului se precizează: “(…) art.3. (1) Consiliu local al municipiului Constanţa se obligă să menţina destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor specifice Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi al unităţilor/instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. (…); art. 4 (1) Consiliul local al municipiului Constanţa se obligă să întreţină şi să modernizeze imobilul transmis şi să menţină imobilul la standardele de calitate privind desfăşurarea activităţilor specifice (…)”.

De remarcat că nicărieri în cuprinsul proiectului nu se face referire la sursa financiară exactă în vederea modernizării imobilului. De asemenea, nu este cunoscută nici suma necesară investiţiei. Pe de altă parte, nu este sigur nici că bugetul urbei ar mai putea suporta o astfel de cheltuială, prin urmare este de aşteptat ca administraţia locală să facă demersuri pentru obţinerea de fonduri nerambursabile.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca tot vrea fonduri europene, sa faca un stadion nou pe varianta intre metro si carrefour acolo e cel mai bine!
4
0
Cine il mai voteaza pe acest mincinos de om fagadau, sa de-a dumnezeu cancerul sa-l manance. Acest individ este cancerul orasului constanta, a distrus acest oras, nimic nu a facut bun pentru constanteni
11
0
Sunt unii care le stiu pe toate ,eu le spun ca : mananca ' 'RAHAT '.
4
2
ce le stiu useristii pe toate ma. Stiu ei ca vor sa faca blocuri acolo. Mintea cocosului. Faru este o echipa iubita la Cta dragi userisiti veniti de pe la Tl Gl si Cl. Si ar pune juma de oras in cap daca ar face blocuri acolo. e la mintea cocosului care macar gandeste, nu ca voi.
2
9
A terminat dom primar tot,in oras nu mai e nimic de facut totul este in ordine constanteni multumiti acum trebuie sa se ocupe si de stadionu FARUL.
11
1
CAND RIDICATI POPICII DIN PIATA GRIVITEI ASA CU A TI PROMIS PRIN DOMNUL VICE.BABU,CAND A VENIT LA DISCUTIE CU AGENTII ECONOMICI.POPICII SUNT IN PIATA GRIVITI ,PE STR.STEFAN MIHAILEANU UNDE AVETI SI PRIMARIA.AVETI SI O HOTARARE DE CONSILIU LOCAL.VA RUGAM SA O PUNETI IN APLICARE.MULTUMIM
8
1
sa faca blocuri...se pricepe
12
0
iau eu stadionu...uuu aaa, o sa fac din el, branza pt neamu meu..aaa pardon, stadion pt sclavii mei, o sa pun fotolii si noroi pe teren. ca asa sunt eu. bolovan. eu cu branzarii mei. batuti in cap..uu aa, acum coboram din copaci si ajungem primari. abia astept ziua in care te ia dna
14
1
In octombrie 2018 Fagadau a adus stadionul Farul pentru Constanta si pentru constanteni de la guvern si de la manglitorul de Geani. Nu mai mancati rahat aiurea, fraierilor!
1
13
De fapt tinta acestui tzaranoi din Beidaud cu o fatza si freza de ginere mort este aceea de a lua terenurile din jurul stadionului pentru gasca sa...
16
1
a luat terenul de fotbal de la MTS de peste 1 an si nu se ocupa nici macar de renovare , cum sa mai speram la un stadion nou. vai de capul nostru suntem la cta
19
1
ce fonduri europene sa atraga?pina acum nimic,nimic decit vorbe,vai de capul lor
22
1
Pe restul le-a administrat de le-a rupt. Ca sa nu mai pomenim de cate fonduri europene a atras pana acum, cam 0,000 si ceva euro per locuitor. Las-o asa, Lale. Mai ai putin si mergi acasa. AMR 13 luni. Ajunge.
27
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102