REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Fake-news despre mobilizarea rezerviștilor, dezmințit de MApN

Fake-news despre mobilizarea rezerviștilor, dezmințit de MApN

A.V. 12 martie 2023 | 00:00 1911

Au reapărut informațiile false despre mobilizarea rezerviștilor români pentru război. Mai multe persoane au postat pe rețelele de socializare documente despre care spun că sunt ordine de încoroporare sau de mobilizare. Lucru neadevărat, precizează ministerul român al Apărării, care explică ce sunt acele documente, de fapt.

Fake-news despre mobilizarea rezervistilor, dezmintit de MApN

Reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale au precizat că au identificat recent în mediul online, pe mai multe rețele sociale postări alarmiste privind ordine de chemare pentru clarificarea situației militare, ordine emise de centrele militare județene și de sector, la începutul acestui an, sau pe parcursul anului trecut.

Oficiali din MApN au precizat clar că nu sunt motive de îngrijorare pentru persoanele vizate, nu este vorba de încorporarea, concentrarea sau mobilizarea persoanelor respective.

Este o activitate de rutină, o activitate constantă pe care o desfășoară anual centrele militare județene și de sector, pentru actualizarea bazelor de date militare.

Așadar, procedura nu are nicio legătură cu situația de securitate din apropierea granițelor României, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt.Io, vad ca insiști, de care mine dezamorsai tu ? De pix,de creion? Nu imi bat capul sa te intreb mai departe,( tip de mina ,raza de actiune, mod de amorsare/ dezamorsare)ca si daca ai facut la genisti armata ,alea de exercitiu cu care te jucai sa inveti, nu mai sunt in uz...( mai gasesti prin Transnistria) da nasol ca sunt reale..si uzate.Așa ca vb.lu ala cu tuica ,Marș, e plina tara de soldati,Doamne ferste de vreun conflict..Avem medicamente si pt.Rambo pe serii
0
0
Și mai e ceva .Poate tuica aia era la voi.De aia ești asa voios și cu ton de șef de pluton.Pacaliciule.
0
0
Soldatului,poate ca eu când dezamorsam mine,tu te nvarteai în jurul cozii.Sau poate ca nu.Repet.Nu sunteți ce credeți ca sunteți.Lasa i pa i bătrâni.
0
0
:)) e tare asta cu tuica ,,buna ma naturala,7 lei, 2 la 15...am vazut-o pe itube ,cam asa e si cu postarile pe net...
0
0
Stai linistit bobita ca rezervisti sau in retragere sunt si mai tinerei cu rezbelul modern in ranita in operatiuni externe,aia o sa lupte ca de fiecare data pentru Tara si drapel...zici tu ceva da nu prea bine asa ca marș pe coate si genunchi la popota la o tuica ,,ca e buna buna ma naturala...
0
0
Nu va bucurați prea tare soldații, rezervistii lu' peste,caci războiul nu i frecat menta n unitate,e razbel. Experienta voastră i zero,nu va confundați.Cand începe,transeul este pentru toti .Sa nveti a mânui o arma nu ți ia mai mult de 12 minute,un tun,27 de minute,iar tanc,cam doua ore.Problema i cu dronele,dar și asta i pentru toti.Cat despre linia întâi, nu mai exista de mult,este o zona,nu o linie.Soldatii lu' peste.Vom apară cu toții corupția, averea și tara aleșilor.Asta este.
0
0
Aoleu,vine razbelu? Stati linistiti in linia întâi intra aia care nu au facut armata dar sunt tari in gura ( cu coruptia,cu beculete,cu justitia cu statul de drepti... si patrioti nevoie mare...carne de tun,pe urma vin activii,rezervistii si chir si pensionarii militari sa dreaga busuiocul...Sa nu visati cu bombe da ca e naspa...va intra cosmarul in Kur
1
0
sigur, anual, dar in ultimii 34 de ani nu s-a auzit de asa ceva. criminalilor nu va aud pe niciunul vorbind de pace
2
1
sau kkt pe ei !!! erau gata sa fuga din tara..
6
1
De abia aștept momentul când scârbă de Iohannis ne va baga in război.Atunci cacatilor care nu știți decât să lingeți p***a veți fi fata in față cu inamicul și veți fi piramide de oseminte.De abia aștept acest moment eu sunt veteran de război și mi se rupi pu la de voi zdrentelor
6
9
De razbel pensatilor
6
2
Este perfect adevarat , s au primit aceste hirtii! Mergem la razboi sa i aparam pe ucraineni din constanta , este plina Mamaia de ei , sa luptam pentr ei
7
3
Sa fugi tu la razboi sa lupti pentru interesele lor.
8
1
Când te va lua la război și nu vei executa ce ți se ordonă vei fi INGERAS cu 30 de gloanțe 7,62 precum familia Ceaușescu Criminalilor ați frecat p u l a fara armata acum la război cu voi Cristi pu lui mele
5
8
Sigur o sa ma duc la chemare când o fi..voi ii primiți pe muiissti de ucrainieni în tara și le dați și bani ca fug de lupta și ma duc eu sau altu sa moara pt cauza lor.mars de aici
9
1
Mi se rupe mie de războiul vostru , sa va iau arma în baston ! Fug de pe front cu prima ocazie ,numai este treaba în ziua de azi sa fi patriot , este o nebunie sa lupți chipurile pentru tara , cand tara nu îmi oferă nimic , decât ma jetmaneste din toate direcțiile. Pai ce facem, luptam sa le fie tot "lor " bine , ca noi putem sa murim liniștiți! Trimite-ti parlamentarii si deputații în prima linie sa demonstreze patriotismul și jur ca ma cer singur la război!
16
5
Trebuie luati bulanii de la usr. Toti !
7
3
Nu e fake! Umblu si prin liceee, si elevii care au implinit 18 ani, ii iau in evidenta. Ii obliga sa semneze nu stiu ce foi. Nu-i lasati sa semneze. Au dreptul sa refuze.
7
7
Fum fara foc, nu iese! Stam linistiti, avem tineri pensionari din cadrul armatei si militie gramada!
13
3
Cine este p***t sa lupte pentru un stat corupt care te tine inentionat in saracie si mizerie? Succes "eroilor
18
4
Ce zici ma nene acolo?militarii sunt adevaratii eroi ai revolutiei?Ma faci sa rad de la primele ore ale diminetii.
11
11
Nu este niciun fake! Ordin de chemare pentru clarificarea situatiei militare!! Pe cine chemati voi? Tot pe astia care au facut armata OBLIGATORIE? Cei care au fost militari in perioada Revolutiei, astia sunt adevaratii revolutionari! Nu hotii cu hartii din spatele tv ului! Acum vreti sa ne batem si pentru ucrainieni? Daca mai pun mana pe akm o data, am sa fac dreptate.. Ce sa imi mai faceti voi acum la 54 de ani?
19
10
Nu e fake.
11
6
Lupu , lupu si hop!!
7
4
de la o posta manevra trolilor asasinului putin. Mwie cu kkt !!!
21
6
Nu e adevărat. Sunt ordine de mobilizare. Am 60 de ani și de peste 20 de ani MAN nu m-a băgat in seamă. Acum mi-a dat și ordin de deplasare până la Unitatea Militara din Topraisar.
11
23

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272