REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Familia fostului vameș Bogatu intră tare pe piața hotelieră din Constanța

Familia fostului vameș Bogatu intră tare pe piața hotelieră din Constanța

Mirela PASCAL 14 iulie 2023 | 00:00 7731

Familia fostului vameș Eugen Bogatu a finalizat proiectul imobiliar din Portul Tomis. Investitorii au bugetat aproximativ trei milioane de euro pentru finalizarea construcției, fonduri proprii și investiție bancară, iar proiectul este derulat prin firma familiei Bogatu, Inostrio Enterprises, și Logistic Partnes. Nici bine nu au terminat construcția, că familia Bogatu a început să-și scoată la închiriat, în regim hotelier, apartamentele de lux. Se închiriază cu 1000 de lei pe noapte, un preț redus, chipurile, cu 40 %.

Familia fostului vames Bogatu intra tare pe piata hoteliera din Constanta

Familia lui Eugen Bogatu închiriază apartamente situate în imobilul pe care l-au reabilitat, din Piața Ovidiu.  Este o clădire construită în 1940, în strada Marcus Aurelius, cu vedere directă asupra portului Tomis din orașul Constanța. În trecut, în imobil a funcționat Spital de Boli Venerice din Constanța.


Familia fostului vames Bogatu intra tare pe piata hoteliera din Constanta

Apartamentele au fost complet refăcute, iar astăzi sunt închiriate sub brandul Rezident Marina Tomis. De afacere se ocupă fiica lui Bogatu, Alexandra. Alexandra a intrat în forță în domeniul hotelier din Constanța, cu prețuri mai mult decât piperate. Astfel, potrivit site-urilor de specialitate, un apartament se închiriază cu 1000 de lei pe noapte, cu un discount de 40 %.

Familia fostului vames Bogatu intra tare pe piata hoteliera din Constanta
Menționăm că beneficiarii investiției sunt Inostrio Enterprises SRL și Logistics Partners SRL. Inostrio Enterprises, firmă controlată 100 % de Codruța Bogatu, soția lui Eugen Bogatu,  a avut, anul trecut, cifra de afaceri de 97 260 687 lei, profit de 2,3 milioane de lei, și datorii de 61 272 087. Inostrio Enerprises SRL este o companie înființată în anul 2013, ce are ca principal obiect de activitate exportul de cherestea.

Familia fostului vames Bogatu intra tare pe piata hoteliera din Constanta

Menționăm că familia Bogatu a intrat pe piața imobiliară și din București și Eforie Nord.

Eugen Bogatu condamnat pentru fapte de corupție

Eugen Bogatu a fost condamnat în anul 2015 la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Amintim că Eugen Bogatu, director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa SA, la data faptelor, a fost trimis în judecată în 2011, alături de Baaklini Said, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL, Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa S.A şi Coriolan Adrian Preda, director executiv al SC UCM Reşiţa SA.

Familia fostului vames Bogatu intra tare pe piata hoteliera din Constanta

Potrivit procurorilor DNA, la data de 31 august 2010, ca rezultat al unei înţelegeri anterioare, SC UCM Reşiţa SA a emis o factură din care rezulta că ar fi vândut către SC Libarom Agri SRL un număr de patru motoare contra sumei totale de 250 milioane euro plus TVA.Factura a fost emisă pe baza unui contract conţinând obligaţii fictive pentru cei doi contractanţi. Motoarele respective erau într-o avansată stare de degradare, nu erau funcţionale, erau alcătuite din piese uzate, demontate de la alte instalaţii. În aceste condiţii, prin constatare tehnico-ştiinţifică administrată în cauză a rezultat că valoarea reală a mărfii respective era de aproximativ 214.000 euro, adică de circa 50 de ori mai mică decât cea consemnată în factură.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand stii ca acolo era spital de boli venerice cum naiba sa dai o gramada de bani pe un apartament. Tampit sa fii si nu faci asta, . ... dar poate armanii cumpara ca sa aiba ce nu au mucanii.
5
0
Stati sa vedeti ce nunta barosana ii face Bogatu lu fiisa in august ! La Buc, palatul Stirbey !!!
3
0
se spune, salarii mici, venituri mari!
8
0
Ne lasi....daca iesi din apartamentele de lux...te mananca serpii ....
7
1
este ca in Romania hotia este rasplatita si nu este pedepsita. Militienii, procurorii, judectorii respecta foarte mult ce cei care " se descurca" adica evazionisti, hoti, delapidatori, contrabandisti. Ii respecta si le cauta prietenia sa manance si ei ceva.
16
2
La cât a furat tasu Portul Cta...sa meritat 2 ani de pușcărie.. și acum.hoteluri...apartamente.. madoni. Etc Daca-i confisca averea numai se auzea de el....qsa...q rămas cu banii furați și face ce vrea,normal Halal Țară și Justitie
17
0
organele abilitate unde sunt?trebuie sa se sesizeze din oficiu, averea confiscata ca nu cred ca din salariu de vama faci mil de euro si cu executare pe camera daca nu poti sa justifici, mai iese si in fata, voi nu vedeti ca astia ne sfideaza?rusine autoritatilor, dar vine timpul cand se vor confisca iar toate
20
0
hotomaniile, inselatoriile, spaga trebuesc ...investite alfel sunt nule de fapt si bune de drept !
18
0
Cand il luati? E bine pe la vama! Ipocritu de fiisu s a lasat de scoala in clasa 10 ca a ramas repetent, si acum p***a cursuri de business online , alt profesor si ala! Live nu p***a, ca stie doar 20 de cuvinte adunate …. Si toate incep cu “ abe “ si “ sa moara familia mea daca te mint “
18
1
Reteta: - Furi cât poți, te duci puțin la pușcărie, ramai cu banii și apoi devii . . . investitor serios!
26
0
jegula asta aducea tigari cu containere , si lua spaga de la orice vapor, contrabanda cu motorina si peise de vapoare..cu arabii , asta ar trebui arestat..urgent si confiscata averea personala sa justifice , de unde are el bani sa faca hoteluri, 4 clase taranul asta j***s, dna chiar nu se sesizeaza din oficiu..bahh
36
0
Fraierilor, o bag pe fiica mea in fata, ea e aia cu scoala in Anglia, au invatat-o aia cum sa fure mai bine decat mine! Sa vedeti voi cine e seful!
26
6
Sa umplut tara de investitori imobiliari Fost vameș investitor imobiliar La vamă probabil au salarii de mii de euro de poți cumpăra teren pentru imobiliare In r*mânia au rămas doar hoții și prostii Hoții sânt pe saci cu euro Prostii muncesc pentru taxe și impozite
39
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272